Passat B8 2.0bitdi vs 2.0tsi
Moderaatorid: etnies858, GTI, J.Aru
Tervitus
Uurinud omajagu, kuid lõplikule lahendusele ei ole jõudnud.
Järgmiseks autoks võiks tulla Passat B8 universaal. Mootorivalik ainult bitdi 176kw või 2.0TSI 206kw
Kutusekulu reaalne vahe mis neil võib olla?
Kiirenduse vahe (kindlasti tuleks esimese asjana stage 1 ostetavale autole) kuni 100km/h ning sõidusujuvus linnas/maanteel?
Vastupidavuse poolest võiks TSI ehk olla etem?
Uurinud omajagu, kuid lõplikule lahendusele ei ole jõudnud.
Järgmiseks autoks võiks tulla Passat B8 universaal. Mootorivalik ainult bitdi 176kw või 2.0TSI 206kw
Kutusekulu reaalne vahe mis neil võib olla?
Kiirenduse vahe (kindlasti tuleks esimese asjana stage 1 ostetavale autole) kuni 100km/h ning sõidusujuvus linnas/maanteel?
Vastupidavuse poolest võiks TSI ehk olla etem?
Minu kogemus on Passat B8 BiTDi vs Superb 2.TSi 206kw võrdluses. Mulle endale meeldib sõita BiTDi rohkem, sest väänet on madalalt juba palju.
30 km/h sõites vahe ~ 1,5 l BiTDi kasuks. Tallinnas külmalt võtab BiTDi suhteliselt palju, nii 9-10 l/100 km ummikutes vaikselt tiksudes.
Minu BiTDi keskmine 50000 km peale on ~7,5 l/100 km aga sisaldab enamuses linnasõite 15-20 km kaupa.
Hoolduse mõttes on vahetusse läinud hooratas, ADblue paak, klapikambrikaas suurematest asjadest.
30 km/h sõites vahe ~ 1,5 l BiTDi kasuks. Tallinnas külmalt võtab BiTDi suhteliselt palju, nii 9-10 l/100 km ummikutes vaikselt tiksudes.
Minu BiTDi keskmine 50000 km peale on ~7,5 l/100 km aga sisaldab enamuses linnasõite 15-20 km kaupa.
Hoolduse mõttes on vahetusse läinud hooratas, ADblue paak, klapikambrikaas suurematest asjadest.
-
MustVälk
- Veteran
- Auto: Subaru Outback 2015 2.5 129kw Bensiin
- Tänanud: 846 korda
- Tänatud: 126 korda
Oleneb kus kandis kõige rohkem sõidad. Ja kui palju vaja haagist vedada või pikki maantee sõite?
Ma soovitan hübriidi või bensukat. Ühtegi VW masinat ma ei tea soovitada.
Ma soovitan hübriidi või bensukat. Ühtegi VW masinat ma ei tea soovitada.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
tobimarg
- Huviline
- Auto: VW Passat B8.5 Executive
- Tänanud: 152 korda
- Tänatud: 39 korda
Sellistes oludes see 2.0TSI keskmine oleks kindlasti 10+l sajale. Aga diisli kahjuks kindlasti räägib kolmemassiline hooratas mis saab kõva väänet ja kogu roheliste jura (mis siin ka eelmistel vastajatel läbi käinud)- adblue, DPF, EGR. Ehk bensukas muretum, kõpsti tuba soe, aga kulu suurem.maxic kirjutas: ↑30 Sept 2026, 08:57 Minu kogemus on Passat B8 BiTDi vs Superb 2.TSi 206kw võrdluses. Mulle endale meeldib sõita BiTDi rohkem, sest väänet on madalalt juba palju.
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4 , VW E-GOLF 2014
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 212 korda
- Kontakt:
Aga 206kw mure kus suuremal läbisõidul põletab õli? Nukkvõllide VVT kulumine ja muud omased ea888 mured?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 59 korda
- Tänatud: 610 korda
No ma ei tea. Kui valida kõige võimsamate ja kallimate isendite seast ja siis hakata kütusekulu üle põdema, eriti veel kui plaan stagetama hakata....
Kas selline valik vähe balansist väljas pole?
Viimase raha eest pole küll mõtet seljuhul osta, kui enam kütsi jaoks ei jagu.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4 , VW E-GOLF 2014
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 212 korda
- Kontakt:
Me oleme lihtsalt vanaks jäänud ja ei saa aru enam.jussike kirjutas: ↑30 Sept 2026, 17:41 No ma ei tea. Kui valida kõige võimsamate ja kallimate isendite seast ja siis hakata kütusekulu üle põdema, eriti veel kui plaan stagetama hakata....
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
PriitV
- Huviline
- Auto: passat b8
- Tänanud: 43 korda
- Tänatud: 69 korda
Ma enne praeguse ostu käisin ka muuseas 206kw proovimas, keegi unustas väände ja seitsmenda käigu lisada.
Bitdi puhul õige jutt see et külmalt ummikus istudes on kulu märgatav, soojaks saad hakkab kohe langema.
Muud ma lisada ei oska, 206kw puhul on launch control kiri, bitdi puhul pole.
Bitdi puhul õige jutt see et külmalt ummikus istudes on kulu märgatav, soojaks saad hakkab kohe langema.
Muud ma lisada ei oska, 206kw puhul on launch control kiri, bitdi puhul pole.
-
zephys
- Huviline
- Telefon: 5555üheksa6üks4
- Auto: B6 1.4tsi r-line 2010 tornado red
- Tänanud: 117 korda
- Tänatud: 25 korda
Kütusekulu - no kõik võtab ära. Vahet pole kumma mootori poole otsustad. Ülemise rea motorite poole vaadates imho ei peaks selle pärast murersema.
Hooldus ja töökindlus - sõltub konkreetsest isendist, võrdselt peetud autodel vast diislil rohkem ökojamaga seotuid hädasid, samas elukaare lõpus olev ea888 pole ka odav oma õlihädadega. Ülejäänud kulu hooldusele on ühtemoodi kallis - nelik, märg kast jne.
Emotsioon on see, mis peaks valiku paika panema, koos rahakoti ja turuga.
Ma enda oma otsisin, siis vähemalt kodumaal oli valik ikka kesine - kas pole varustust (mis osaliselt lahendatav) või on konkreetse mootoriga ainult üks v kaks sõidukit, mis teeb valiku ühelt poolt nagu lihtsamaks, kuid teisalt kergelt sundseisu maitsega.
Kokkuvõteks, eks igaüks kiidab oma, aga bensukas tundus mulle sama valiku ees olles kuidagi haruldasem ja ägedam (aga mulle erautoks pole kunagi diisel sobinud).
Hooldus ja töökindlus - sõltub konkreetsest isendist, võrdselt peetud autodel vast diislil rohkem ökojamaga seotuid hädasid, samas elukaare lõpus olev ea888 pole ka odav oma õlihädadega. Ülejäänud kulu hooldusele on ühtemoodi kallis - nelik, märg kast jne.
Emotsioon on see, mis peaks valiku paika panema, koos rahakoti ja turuga.
Ma enda oma otsisin, siis vähemalt kodumaal oli valik ikka kesine - kas pole varustust (mis osaliselt lahendatav) või on konkreetse mootoriga ainult üks v kaks sõidukit, mis teeb valiku ühelt poolt nagu lihtsamaks, kuid teisalt kergelt sundseisu maitsega.
Kokkuvõteks, eks igaüks kiidab oma, aga bensukas tundus mulle sama valiku ees olles kuidagi haruldasem ja ägedam (aga mulle erautoks pole kunagi diisel sobinud).
B6 1.4tsi🍅 & B8 2.0tsi❄️ IG @el.mumm
-
miilits
- Huviline
- Telefon: 5kolm423753
- Auto: 4motion 142kw-müüdud, 330xd e91-müüdud, B6 dsg-müüdud, passat b7 4mo-müüdud, e61 525i-müüdud, Allroad 10a-müüdud. Passat b8 bitdi 2/3R-line 4mo, Audi a8d3 2004 v8 pre fl, Fiat Dethleffs 2021
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 134 korda
Osta hybrid hoopis, see oli popp teema. .) aga ostad sellest kulunud tdi, stage1 peale siis kohe hooratas,sidur jne lendamas, need tööd plaanida) tsi oleks oma eelistus. või noh, mis sul selle autoga plaanis on, foorist foorini või tahad hakata kuskil lennurajal käima.
.
- Elevant
- Klubiline
- Auto: MB W124 E320/Jeep Grand Cherokee WK2/Honda CBR1100XX/VW Polo 9N3/Opel Omega A/VW Beetle 1200/MB S211 E320CDI T/Passat B6/Dodge RAM 1500
- Tänanud: 31 korda
- Tänatud: 43 korda
Arvestades, et 0-100 oli esimeses postituses nagu olulise asjana ära märgitud, siis pigem fooride vaheliseks paugutamiseks. Lennukal on vähe teised asjad olulisemad, kui 0-100.miilits kirjutas: ↑01 Okt 2026, 08:40 Osta hybrid hoopis, see oli popp teema. .) aga ostad sellest kulunud tdi, stage1 peale siis kohe hooratas,sidur jne lendamas, need tööd plaanida) tsi oleks oma eelistus. või noh, mis sul selle autoga plaanis on, foorist foorini või tahad hakata kuskil lennurajal käima.
Mina vaataks hea hooldusajalooga bensuka, aga ma bensuka mees ka, ma ei leia diislile kasutust lihtsalt.
-
MustVälk
- Veteran
- Auto: Subaru Outback 2015 2.5 129kw Bensiin
- Tänanud: 846 korda
- Tänatud: 126 korda
Või uuem bensukas Subaru turboga. Bokseri vääne on päris hea. Kütusekulu sama nagu maxic kirjutatud.
Just müüsin Outback 2.5 129kw vabalthingav. Lõpuks oli mul linnas nii sirge tee, et sain 7.5 sajale. Muidu oli keskmine 9 liitrit. Foorist foorini võib kihutada ja võib ka rahulikult sõita.
Praegu sõidan Outlander pistikhübriid. 21km sõidan laetud akuga ja ülejäänud aeg sõidab hübriid režiimis. Liiga vara on mul öelda mis reaalne kütusekulu on.
Eks me veteranid ja tunnustatud olemegi vanad. Teame, et kiireks sõiduks on üks masin ja igapäevaseks on teine. Ja raskete asjade vedamiseks on kolmas.
Just müüsin Outback 2.5 129kw vabalthingav. Lõpuks oli mul linnas nii sirge tee, et sain 7.5 sajale. Muidu oli keskmine 9 liitrit. Foorist foorini võib kihutada ja võib ka rahulikult sõita.
Praegu sõidan Outlander pistikhübriid. 21km sõidan laetud akuga ja ülejäänud aeg sõidab hübriid režiimis. Liiga vara on mul öelda mis reaalne kütusekulu on.
Eks me veteranid ja tunnustatud olemegi vanad. Teame, et kiireks sõiduks on üks masin ja igapäevaseks on teine. Ja raskete asjade vedamiseks on kolmas.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!