Salongivalgustus (Passat)

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, dellu, J.Aru, GTI

Vasta
Roht
Huviline
Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
Salongivalgustus (Passat)

Lugemata postitus Postitas Roht »

Tere foorumikaaslased,

Pisike probleem 2004 aasta Passatiga

Kas keegi teadja-mees oskab kommenteerida olukorda, kus juhi ukse avamisel ei hakka salongi valgustus põlema?
Korraks läheb nagu põlema ja siis kohe kustub ära ja samuti ei näita armatuuris, et juhi uks lahti oleks.. Kuid ukse all olev kohtvalgusti põleb.

Teiste ustega probleeme pole.

Mis võib olla viga, ning kust kohast peaksin hakkama seda kala otsima?

Ette tänades

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 58 korda

Re: Salongivalgustus (Passat)

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Kas ukse ja kerevahelises kummilutis on juhtmed korras? Võid proovida neid juhtmeid lahtise uksega liigutada, kui hakkab salongivalgustus põlema on viga seal. Ukse mikrolüliti viga ei tohiks olla kuna lombivalgustus toimib korralikult...
Viimati muutis J.Aru, 12 Dets 2013, 13:57, muudetud 1 kord kokku.

Roht
Huviline

Nii.. Proovisin lahtise uksega liigutada kaableid.. ei midagi.

Kuid avastasin midagi huvitavat! :shh:

Variant 1. Süüde väljas

Kui süüdet pole sees, jääb tuli ilusti põlema ja kõik tundub nagu korras olevat, kuid armatuuris ei näita, et uks lahti oleks.
Kui tõmban aga ukse esimesse astmesse (mitte päris kinni) siis näitab, et uks lahti. :crazy:

Variant 2. Süüde sees

Kui süüde sees, ning ukse avan, tuli ainult vilksatab ja ei jää põlema (lombivalgustus töötab).
Samuti ei näita armatuuris, et mõni uksega seotud protsess toimuks.. :think:

Roht
Huviline

Tükk aega vaikust olnud, seega tõstatan teema jälle.

Oskab keegi kommenteerida, minu eelnevas postituses toodud anomaaliat?

Ette tänades ja parimat soovides.

2.5vw
Huviline
Telefon: 123456
Auto: vw2.5tdi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2.5vw »

Hakka otsast lammutama. ise arvan, et see mikrolüliti paneb segast. lahti võtta ja testriga mõõta. kas ühendab lahti või mitte.
http://tibbudmed.ru/ecfda

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04

2.5vw kirjutas:Hakka otsast lammutama. ise arvan, et see mikrolüliti paneb segast. lahti võtta ja testriga mõõta. kas ühendab lahti või mitte.
Testriga ei saa seda mõõta. Ise mõõtsin ka ühel uksel mis ei toiminud ja testrijärgi oli kõik korras (takitsust polnud kui ukse lahti tegid) aga reaalselt vooluga ei toiminud, panin kruvikaga klemmid kokku hakkas kohe tuli põlema ehk siis viga oli ikkagi lülitis.

ardiilves
Huviline
Telefon: 5248471
Auto: Passat B5 2.7 bi-turbo 4motion
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ardiilves »

Ma pakuks ka ukseluku sees olevat mikrolülitit ja suure tõenäosusega külmjoodet seal. Enda ustel jootsin kõik üle ja toimivad. Kui poolde vinna pannes midagi muutub siis see on suuresti ainukene võimalus. Lukk küljest ära ja laiali võtta, jooted üle vaadata ja siis kui ikka ei toimi siis kas uus lukk või uus mikrolüliti.
Klaasipuru-, klaaskuul-, soodaprits. Kirjuta info@pritsikeskus.com ning teeme detailid puhtaks.

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline
Auto: QUATTRO 5.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas masuurik »

Ei ole siin midagi uut vaja kui mikrolüliti kummid terved. Tegu lihtlabase mikromõraga juhtme ja trükiplaadi ühenduses või jootepunnides või on mikrolüliti lüliti ots kulunud selle 10+ aastaga. Seal on neid lüliteid mitu ning lülitavad erinevaid asju. See ,mis tulesid sütitab ekraanile ja lakke, see kulub kõige kiiremini ning tavaliselt aitab jootekolviga selle mikrolüliti nupu mm kõrgemaks sulatamine ning töötab veel 5a- lülitusmaa ju imeväike neil. Olen näinud ühte katkist mikrolülitit, mille sisu katkise kummi tõttu oksüdeerunud. Ülejäänud lukud alati saanud korda jootmise või luku lüliti kasvatamisega. Üks asi veel. Luku keel on plastikust kestas ja kui see piisavalt ära nühib, siis ka üks mikrokas ei lülita enam. Isegi b5,5 tagaluugi käepideme lülitid on 85% juhtudes korras ja lagunenud on lüliti plast ja kummi osa. Passatidel need ukse vahelised juhtmed ei purune väga kergelt. Audi a4b6 see nt palju muret tektavam koht. Tülikas kogu asja juures on ukse vahepleki eemaldamine ja hiljem tihendamine. Paras nokitsemine. Mingeid lüliteid mul varuks ka tagaluugile ja ustesse. Kõike ei pea uusi ostma, nokitsege korda asjad...terve lukumooduli vahetus mõtetu, hammakad korras, hoovad korras, mootorid korras, ega lukumoodulid tasuta ka ei tule ja lahti peab nkn võtma.
Viimati muutis masuurik, 15 Jaan 2014, 08:55, muudetud 2 korda kokku.

Vamps62
Huviline
Telefon: 53709994
Auto: Passat 2003 1,9 96kw v

Lugemata postitus Postitas Vamps62 »

masuurik kirjutas:Ei ole siin midagi uut vaja kui mikrolüliti kummid terved. Tegu lihtlabase mikromõraga juhtme ja trükiplaadi ühenduses või jootepunnides või on mikrolüliti lüliti ots kulunud selle 10+ aastaga. Seal on neid lüliteid mitu ning lülitavad erinevaid asju. See ,mis tulesid sütitab ekraanile ja lakke, see kulub kõige kiiremini ning tavaliselt aitab jootekolviga selle mikrolüliti nupu mm kõrgemaks sulatamine ning töötab veel 5a- lülitusmaa ju imeväike neil. Olen näinud ühte katkist mikrolülitit, mille sisu katkise kummi tõttu oksüdeerunud. Ülejäänud lukud alati saanud korda jootmise või luku lüliti kasvatamisega. Üks asi veel. Luku keel on plastikust kestas ja kui see piisavalt ära nühib, siis ka üks mikrokas ei lülita enam. Isegi b5,5 tagaluugi käepideme lülitid on 85% juhtudes korras ja lagunenud on lüliti plast ja kummi osa. Passatidel need ukse vahelised juhtmed ei purune väga kergelt. Audi a4b8 see nt palju muret tektavam koht. Tülikas kogu asja juures on ukse vahepleki eemaldamine ja hiljem tihendamine. Paras nokitsemine. Mingeid lüliteid mul varuks ka tagaluugile ja ustesse. Kõike ei pea uusi ostma, nokitsege korda asjad...terve lukumooduli vahetus mõtetu, hammakad korras, hoovad korras, mootorid korras, ega lukumoodulid tasuta ka ei tule ja lahti peab nkn võtma.
Väga õige jutt omal ka juhi uksega sama teema,teed lahti,tagasi 1-messa astmesse ja uks lahti kõik tuled toimivad.
Mälu hää aga ääretult lühkene.

Roht
Huviline

Tuleb hakata ilmselgelt lammutama. :D On kellelgi äkki mingi step-by-step õpetust äkki või lihtsalt mõnd näpunäidet enne, kui askeldama asun?

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline

Minul ikka on. Kohati isegi liiga lihtsaks tehakse elu selliste õpetuste näol :D
http://www.passatworld.com/forums/61-b5 ... -lock.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja
http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/" onclick="window.open(this.href);return false;

Roht
Huviline

masuurik kirjutas:Minul ikka on. Kohati isegi liiga lihtsaks tehakse elu selliste õpetuste näol :D
http://www.passatworld.com/forums/61-b5 ... -lock.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja
http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/" onclick="window.open(this.href);return false;

Suured tänud, siin on küll kõik puust ja punaseks ette tehtud. :D

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator

masuurik kirjutas:Ei ole siin midagi uut vaja kui mikrolüliti kummid terved. Tegu lihtlabase mikromõraga juhtme ja trükiplaadi ühenduses või jootepunnides või on mikrolüliti lüliti ots kulunud selle 10+ aastaga. Seal on neid lüliteid mitu ning lülitavad erinevaid asju. See ,mis tulesid sütitab ekraanile ja lakke, see kulub kõige kiiremini ning tavaliselt aitab jootekolviga selle mikrolüliti nupu mm kõrgemaks sulatamine ning töötab veel 5a- lülitusmaa ju imeväike neil. Olen näinud ühte katkist mikrolülitit, mille sisu katkise kummi tõttu oksüdeerunud. Ülejäänud lukud alati saanud korda jootmise või luku lüliti kasvatamisega. Üks asi veel. Luku keel on plastikust kestas ja kui see piisavalt ära nühib, siis ka üks mikrokas ei lülita enam. Isegi b5,5 tagaluugi käepideme lülitid on 85% juhtudes korras ja lagunenud on lüliti plast ja kummi osa. Passatidel need ukse vahelised juhtmed ei purune väga kergelt. Audi a4b6 see nt palju muret tektavam koht. Tülikas kogu asja juures on ukse vahepleki eemaldamine ja hiljem tihendamine. Paras nokitsemine. Mingeid lüliteid mul varuks ka tagaluugile ja ustesse. Kõike ei pea uusi ostma, nokitsege korda asjad...terve lukumooduli vahetus mõtetu, hammakad korras, hoovad korras, mootorid korras, ega lukumoodulid tasuta ka ei tule ja lahti peab nkn võtma.
Kuidas sa neid lüliteid kasvatad mis on sulatatud ukseluku külge? Mõtlen siis seda, et osadel on need mikrolüliti küljes olevad "jalad" kinni sulatatud teiseltpoolt. Mina olen lüliti lihtsalt ära vahetanud.
Viimati muutis J.Aru, 15 Jaan 2014, 16:25, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline

Need, mille nuppudele ligi saab, neid saab sulatada kõrgemaks, paned lihtsalt plastmassi tükikese peale, sulatad nupuga kokku ja väiksema viiliga lükkad siledaks. Teine variant kui õnnestub, on luku keele seda kulunud kohta sulaplastmassiga täita ning samuti viiliga üle lükata hiljem. Olen igat erinevat moodi neid taastanud. Ainult ühel lukul olen vahetanud lülitid, kuna seal oli nupu kumm katki ja nupp ei klõpsinud enam, siis tõesti mõtetu. Siiani on kõik lukud toimima saanud. Tõsi, üks kestis nädal ja siis tuli jälle üle teha. Tükiplaadil olevad on ju ideaalselt ligi pääsetavad sulatamiseks, kui karp avada ja osandada. See tundub robustne, aga siiski väga lihtne meetod asja remontimiseks ning toimib. Kulu on 0 kui midaig ära ei lõhu ja jootekolb olemas.
Pilt
Pilt

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline

Mis lukusisene teistmoodi on tegelikult? klamber maha ja nupp näha kohe ning sinna paned siis uue lihtsalt. Juhtmed lihtsalt kesta sisse valatud, aga see ju ei takista.
Kel tahtmine asja igaveseks teha, siis need on vägevad. Mul on rooli sees sellised labade jaoks.
18 naela tükk. Metallpeaga ja topelt kummiga, niiskuskindel ka muidugi ning metallkestaga. Saadaval ka mitte niiskuskindlaid ja ühekordse kummiga.
http://www.ebay.co.uk/itm/BURGESS-4BR-H ... 5d3a687ae7" onclick="window.open(this.href);return false;

Luku sisse selline nt. Või valid elfast mõõdu järgi uue. Peab tõdema, et niiskuskindlad pole mitte 2 eur tk vaid pigem 10. Eriti 3 juhtmeline.
Pilt
Viimati muutis masuurik, 15 Jaan 2014, 17:27, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator

Seda ma mõtlengi, et paljudel pole salongivalgustuse lüliti mitte klambriga vaid külge sulatatud. Passati küljes olid kõik lülitid sulatatud, ühel teisel ostetud lukul oli klambriga. Orginaalis on lülitid toodetud Saia-Burgess poolt ja nende uued lülitid maksavad pea 5€ mis hakkavad peale viilimist külge (aukude vahe on vale).
Need sisemised lülitid on kõigil lukkudel mida remontinud olen (7 tükki) nagu uued olnud, Passatil hakkas ainult juhiuks nöökima (näitas, et uks koguaeg safe asendis ja lukus kui ka tegelikult lahti oli ja tänu sellele ei vilgutanud tulesid uksi lukustades) ja seal oli viga külmjoodetes.

Lisaks ukse lammutamisel soovitan need juhtme kinni hoidmis klambreid mitte kruvikaga välja kangutada ukse pleki seest nagu sellel lingil näidatud on, muidu juhtub nii nagu seal, klamber läheb katki. Mina olen alati pleki enne lahti võtnud ja näppudega klambri kaks naga alla vajutanud, tulevad lupsti välja ja ei lõhu neid ära.
Viimati muutis J.Aru, 15 Jaan 2014, 17:43, muudetud 6 korda kokku.

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline

Täpselt ei mäletagi, aga kunagi vist ka ühe sellise tegin ja uue panin asemele aukudega mikroka. Enamus mul olnud klambriga.
Sai siis nii. Lüliti oli valatud juhtmetega mitte jalgadega ainult ja kasutasin väga haruldasi hästi väikeseid lukustuvaid mutreid, mis kunagi ebayst tellisin. Tavapoodidest mu arust alla 5-ste ei saagi. Minu autol kõik klambriga.99a lukud.
Pilt
Pilt
Viimati muutis masuurik, 15 Jaan 2014, 17:47, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator

masuurik kirjutas:Täpselt ei mäletagi, aga kunagi vist ka ühe sellise tegin ja uue panin asemele aukudega mikroka. Enamus mul olnud klambriga.
Sai siis nii. Lüliti oli valatud juhtmetega mitte jalgadega ainult ja kasutasin väga haruldasi hästi väikeseid lukustuvaid mutreid, mis kunagi ebayst tellisin. Tavapoodidest mu arust alla 5-ste ei saagi. Minu autol kõik klambriga.99a lukud.
Mina ostsin Baltic Bolt'ist ja seal oleks isegi väiksemaid kui 2.5mm poltide saanud, ise ostsin 2.5x10 kuna need olid täpselt sobilikud mikrolüliti kinnitamiseks. Kas sul oli üks-ühele istuv mikrolüliti või tegid auke ringi?
Viimati muutis J.Aru, 15 Jaan 2014, 17:50, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline

Minuarust polte neil on, aga neid väikseid lukustuvaid mutreid mitte. Võin eksida, aga tookord oleks 2 seid saanud ainult tellida. Kuna nad nii pisikesed ja ruumi on võid ka kontrad panna või päris niisama ühega.
Mul vist oli nii,et lukul üks auk klappis, teist puurisin natuke ovaalsemaks. Lülitit ei puurinud. Erinevate lülitite suurusega saab ka selle vahe paika.
Lisaks võib alati selle lüliti hoopis epoga liimida. Ega seal meeletuid jõude taga pole.

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator

masuurik kirjutas:Minuarust polte neil on, aga neid väikseid lukustuvaid mutreid mitte. Võin eksida, aga tookord oleks 2 seid saanud ainult tellida. Kuna nad nii pisikesed ja ruumi on võid ka kontrad panna või päris niisama ühega.
Mul vist oli nii,et lukul üks auk klappis, teist puurisin natuke ovaalsemaks. Lülitit ei puurinud. Erinevate lülitite suurusega saab ka selle vahe paika.
Lisaks võib alati selle lüliti hoopis epoga liimida. Ega seal meeletuid jõude taga pole.
Mina olen siiani koguaeg pannud tavalise mutriga, kõvasti kinni keeranud ja kuhu ta ikka läheb... Olen pannud V4tüüpi mikrolülitid külge mille külge saamiseks tuleb auke päris palju viilida aga peaks orginaalilähedane tulemus jääma, kuna lülitid samasugused (v.a. augud) ja samalt tootjalt.

Vasta

Mine “Elektroonika”