K. Generaatori rihma purunemine. P?hjus teada.
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Veteran
- Telefon: 56494520 - helista kui tunned tungivat vajadust
- Auto: VW Passat 1.9 TD 55 kw 1992 Kia 2021
- Tänanud: 97 korda
- Tänatud: 56 korda
- Kontakt:
K. Generaatori rihma purunemine. P?hjus teada.
Kas vastab t?ele, et generaatori rihma purunedes kiilub ta ennast alumise ratta ja hammasrihma vahele (V?hemalt nii mulle v?ideti.)? Kui suurt kahju on see ?nnetus v?imeline tekitama? On keegi sellega kokku puutunud? Kas selliseid ?nnetusi juhtub v?i on tegu minu poolse veaga? Valgustage rumalat, kui tihti tuleks seda rihma vahetada ja mille alusel seda hinnata? Mootoriks on 1,9 TD.
PS. Otsingut kasutasin, teemad on ainult rihma vilisemisest.
[Muudetud: 29-4-2008 Maah?rra]
PS. Otsingut kasutasin, teemad on ainult rihma vilisemisest.
[Muudetud: 29-4-2008 Maah?rra]
Olen jälle VW Passati 1.9TD 55KW omanik.
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 82 korda
- Tänatud: 177 korda
Seda v?ib esineda lamerihmaga ajami korral m?nede mootorite puhul (aga ei saa ?ldistada et alati juhtub, diisli puhul kogemused puuduvad)- tagaj?rjeks on hammasrihma ?leviskamine (v?i purunemine) ja sellega kaasnevad mootorikahjustused. Lamerihm tuleb vahetada kui soonilisel sisek?ljel on visulaalselt n?htavad praod, samas tuleb hinnata ka rullikute/pingutite seisukorda sest ka nende purunemine v?ib antud probleemi tekitada.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
toon n?ite ?hest reaalsest juhusest. tegu 98 aasta vw sharaniga 1,9 tdi. lamerihm purunes avarii k?igus ja kiilus kinni hammasrihma vahele v?ntv?lli otsa. sai ?ra vahetatud hammasrihm ja lamerihm (koos vabajooksu ja pingutusrullikutega). mootor k?ivitus poolest p??rdest ja ei t?hendanud teisi kahjustusi mootoris. s?idab vist siiani ringi, kui puusse pole s?idetud sellega.