Auto VW golf 2002 a 1,9 tdI 74 kw.
Juhipoolt vaadates parempoolse esiratta juures auto all, mootori kate ei kata seda l?dvikut ?ra, l?heb mingi l?dvik mingisse radiaatorisse ja see l?dvik ise on ?line. Kui auto seisab nii p?ev v?i paar tilguvad osad ?li piisad asfaltile. Millega on tegu ja kui t?sine on asi? Millise summaga tuleks minul arvestada?
T?nan
intelcooler arvatavasti jah ?li t?is. probleem v?ib ka olla mitte aind turbos vaid karterituulutusest ?li ?hus?steemi sattunud.
lase turbo kontrollida.
Paranda see katkine cooleri l?dvik ?ra ja s?ida rahumeeli edasi . Leia TD v?i TDI. mootor millel poleks sisselaskes ?li. TDI-l. on lihtsalt lisa v?imalus korjata seda ?li radika alla madalamasse kohta.Nagu sette pott see radikas.
Algselt postitas: T6nis2
Paranda see katkine cooleri l?dvik ?ra ja s?ida rahumeeli edasi . Leia TD v?i TDI. mootor millel poleks sisselaskes ?li. TDI-l. on lihtsalt lisa v?imalus korjata seda ?li radika alla madalamasse kohta.Nagu sette pott see radikas.
alustada tuleks ikka sellest palju l?heb ?li kahe hoolde vahel (15000km )?
kui seda ikka l?heb 5l ja + siis ei saa ju lihtsalt parandada ja rahueeli edasi s?ita
Otsest ?li kahanemist veel tundnud ei ole. Kas see ?li peab olema selles l?dvikus ? Kas on probleem siis selles l?dvikus, mis laseb mingist kohast l?bi v?i on probleem kusagil teises kohas?
Kas kellegil on olnud see probleem ja kuidas olete seda lahendanud?
Oskab keegi mingit t??koda soovitada peale vw esinduse ja karla keskuse.
T?nan
Algselt postitas: troiy
Otsest ?li kahanemist veel tundnud ei ole. Kas see ?li peab olema selles l?dvikus ? Kas on probleem siis selles l?dvikus, mis laseb mingist kohast l?bi v?i on probleem kusagil teises kohas?
Kas kellegil on olnud see probleem ja kuidas olete seda lahendanud?
Oskab keegi mingit t??koda soovitada peale vw esinduse ja karla keskuse.
T?nan
K?igepealt uuri, palju seda ?li seal sees on. Kui tilgub, siis palje ehk ei ole.
Aga p?hjus on arvatavasti turbos. Kui turbo v?ll kulub, hakkab sealt vahelt kerge ?lileke mis siis r?ndab koos ?huga vahejahuti poole. Kuna see koht, kust sul tilgub, on k?ige madalam, siis sinna see ?li vaikselt koguneb. Lahendada saad praegu seda nii, et tee see l?dvik seest-v?ljast puhtaks ja pane korralikult kokku - seal sees on ikkagi surve ja kui sealt ?hk v?lja p??seb, t?hendab, et ka turbo surve on madalam. Kui ?likulu ei ole, siis ei teeks mina hetkel peale puhastamise muud midagi. Ja m?istlik oleks uue turbo (v?i remondi) raha hakata koguma.
sama isend ainult 66kw ja on ka turbol?dvikud seest ?lised,samas 10tuh. kilm.
peale ?li ei kulu,kogemus on k?ll ?ht marki ?liga millega s?ites oli vaja liiter peale valada.
Kui korrap?raselt hooldada ja ka peale s?itu turbot jahutada peaks kestma ikka k?ll
Ka tutikal ja v?hes?itnud autol on ?li turbost sisselaskeni torudes sees.Olen katsunud ka p?ris uusi autosid.Ja miskip?rast just diislitel on seda eriti.Osad tootjad isegi annavad p?ris suuri lubatud ?li kulusid.
Seega ei ole paanikaks nii kaua p?hjust, kui ei hakka ?li aktiivselt mootoris p?lema.Kui t?iesti t??soojal mootoril p?rast t?hik?ikul k?imist anda k?vemini gaasi ja l??b sinise suitsu tagant, siis on oht, et turbo laseb ?li l?bi.
Kui karteri tuulutus korras on, siis v?ib k?ia ka see ?li l?bi laskev turbo veel v?ga pikalt.Kui tiivikud veel koja pihta ei k?i, t??tab veel k?ll.Isegi, kui puksid juba ?li l?bi lasevad.?lisurve tsentreerib v?lli ?ra ja, kui ?li ?ravool karterisse on vaba, siis t??tab.Ma olen n?inud selliseid turbosid, mis jooksevad, nagu mahlakased, aga turbo t??tab korralikult.
Olulised on karterituulutus ja korralik ?livahetusts?klist kinni pidamine.
Ma olen ise enda autoga 90 tuhat l?bi s?itnud ja kogu aeg on suitsuvinet teinud.Aga turbo t??tab korralikult.Ja ?li vahetan varem, kui ette on n?htud.See maksab ju nii v?he.Ma saan aru k?ll, et targem oleks turbo maha v?tta ja puksid ?ra vahetada, aga ei ole viitsimist- ta nii paha koha peal.Samas, kui l?puks tiivikud korpuses ?ra k?ivad, ei ole enam m?tet remontida.Praegu p??seks veel puksidega.
Ja kogu see ?huringlus peab hermeetiline olema.Kui see on teibiga lapitud(foto on veidi kehvake), siis l?heb osa ?hku sealt vahelt ka minema.
Samas on mul kuskil k?rva j??nud, et kui turbovoolik kuskilt katki on tekitab see karterituulutuses nn. h?redust ja imeb turbol?dvikusse ?li tuulutusvoolikust. Kas see ka nii on seda ma ei oska ?elda...
Algselt postitas: etkar
see tavaline n?htus 100000km ja turbo puksid kuluvad ?ra ja siis ongi see asi k?es
See ei ole normaalne n?htus, et 100K/km puksid l?bi on.
See on kehva hoolduse ja korraliku ?li mittevahetamise tulemus.
Pukside kulumisega ei hakka veel ?li jooksma.
Soovitaks siiski turbo juurest l?dvik lahti lasta ja vaadata mis sees toimub.
Soovitus: Kontrolli turps ?le, kui ise ei oska,ei saa, ei taha siis soovitan ?te kohta Jaak tel 5033993 ma arvan et ta vaatab ?le ja soovitab mida teha. Targem ?le vaadata ja ennetada kui matta roppu plekki sinna alla.
Mul lendas turps ?leeile laiali korralikult ja rem 7 kilo kui oleks varem l?inud oleks 3 hakkama saanud.
Muidugi t??tanud turpsist tulebki ?li l?bi see paratamatu kuid kui sul see l?dvik katki v?i lahtine on seal all siis su masinal ei tohiks erilist minekut olla ja sellega kaasneb ka j?rgmine probleem : kui turbo p??rleb umbes 170 000 p/min ja kui l?dvik l?bi laseb siis ei ole turpsile ka vastusurvet ning ,et saavutada seda sama survet mis peaks olema terve l?dvikuga peab turps tegema k?vasti rohkem t??d ehk siis p??rded t?useva k?rgemaks mis ka kiiremini selle asjanduse ?htale ajab.
edu
Pole asjatundja,kui midagi valesti ?tlesin siis palun targemad parandage