K: golf 3 1.8 66kw
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
Mafeikin17
- Huviline
K: golf 3 1.8 66kw
niisiis vana aku täiesti läbi omadega.
kui võimsa aku ma peale tohin panna .?
nii et midagi läbi ei põleks jne.
hetkel 55A vist peal
kui võimsa aku ma peale tohin panna .?
nii et midagi läbi ei põleks jne.
hetkel 55A vist peal
See 55 ei ole sul mitte amprit, vaid hoopis aku mahtuvus, mida mõõdetakse ampertundides (lühend Ah).
Nii, et pane kasvõi 40 Ah või 90 Ah aku. Golfile oleks muidugi mõistlik umbes 50-70Ah. Tavaliselt mida suurema mahutavusega aku, seda kallim. 55 ajab asja ära väga mõistlikult.
Nii, et pane kasvõi 40 Ah või 90 Ah aku. Golfile oleks muidugi mõistlik umbes 50-70Ah. Tavaliselt mida suurema mahutavusega aku, seda kallim. 55 ajab asja ära väga mõistlikult.
Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära!
-
Mafeikin17
- Huviline
-
Mafeikin17
- Huviline
Kuidas genekas aku läbi küpsetab kui genekal ja akul on pingeregulaator vahel? Olen näinud mitmeid autosid, mis tulnud saksast 40 Ah akudega (audi 80, vw passat B4, bmw 318) ja vähemalt 2 neist sõitnud nende akudega läbi veel vähemalt 3 aastat+saksas oldud aeg. Midagi pole läbi küpsetatud, ainult meie talve juures näiteks hakkavad akud nõrgaks jääma.daff kirjutas:Ma üldiselt olen kuulnud, et geneka järgi tuleb akut vaadata, et genekas akut läbi ei küpsetaks. Vaata, kui suur number ampreid sul geneka peal on ja võta aku, mis ei ole ampertundide poolest sellest väga palju väiksem.
-
Mafeikin17
- Huviline
-
woody
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 52 korda
- Tänatud: 9 korda
Üldiselt vali aku ikkagi geneka järgi.
Kui aku mahtuvus on suurem, kui generaatori tootlikus amprites, siis vajab aku abi laadimist, kuna genekas ei jõua seda täis laadida.
Kui aku mahtuvus on väiksem, kui geneka tootlikus amprites, siis korras pingeregulaatori korral, peale aku täitumist, ei lae genekas akut enam edasi, kuni pinge languseni. Kasutaja Kase võib mind parandada, aga sedasi olen mina aru saanud ja on ka meelde jäänud.
Kui aku mahtuvus on suurem, kui generaatori tootlikus amprites, siis vajab aku abi laadimist, kuna genekas ei jõua seda täis laadida.
Kui aku mahtuvus on väiksem, kui geneka tootlikus amprites, siis korras pingeregulaatori korral, peale aku täitumist, ei lae genekas akut enam edasi, kuni pinge languseni. Kasutaja Kase võib mind parandada, aga sedasi olen mina aru saanud ja on ka meelde jäänud.
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Õige jutt!woody kirjutas:Üldiselt vali aku ikkagi geneka järgi.
-
daff
- Huviline
- Auto: GMC Suburban 5.7, Golf III 1.8
Mul tuttaval Golf IV peal keetis 90 amprine genekas väikse mahtuvusega aku ikka korralikult läbi, hapet oli aasta vanusest akust välja jooksnud igast praost kuni enam suvel isegi käima ei läinud auto. Varem ei märganud akuga toimuvat, sest aku plastikkatete all ja omanikuks oli naine, aku oli ostetud sobivate mõõtmete järgi, mitte mahtuvuse järgi. Teeninduses öeldi ka, et liiga väikse mahtuvusega oli aku ja selle tõttu keetis hapet välja.
[Muudetud: 23-1-2010 daff]
[Muudetud: 23-1-2010 daff]
-
jarxz
- Huviline
- Auto: Audi A6 Avant -98, Ford Fiesta -03, VW Golf 3 GT -92
See ei ole küll õige jutt. Siis ei tohiks 5 amprine aku laadija kah suuremat kui 5Ah akut täis laadida aga näed laeb, laeb ka 100Ah aku täis.woody kirjutas:Üldiselt vali aku ikkagi geneka järgi.
Sa võid panna ka mitu korda suurema aku peale aga selle võrra kauem võtab ka selle täis laadimine aega.
Kõik oleneb tarbimisest, kui sa tarbid pidevalt näiteks 100A voolu ja sul tuleb 50A genekast siis ükstapuha mis aku sul on, saab see kunagi tühjaks. Suur aku saab aeglaselmalt, väike kiiremalt aga tühjaks saavad mõlemad.
Vahel võiks ikka pikemaid otsi kah sõita, et genekas jõukas aku täis laadida, sest koguaeg väikeste otsadega saavad enamus akud mingi aeg tühjaks.
Mul sama mootoriga Golfil on olnud 65Ah ja 85Ah akud peal ja varsti läheb 105Ah aku peale ja ei ole laadimisega mingeid probleeme.