ABU mootori küsimused

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

ABU mootori küsimused

Lugemata postitus Postitas R36 »

Tere tere kõik see pere :D
Mõned küsimused siis: Mis võiks olla mootori ABU tüüp(starter salongi pool)(mõtlen seda kombinatsiooni millest kõik siin räägivad kui mootoreid ja käigukaste vahetavad) ja kas selle asemele sobiks ka mõni mu mootor, minu mootori ostukuulutusele pole keegi vastanud seega eeldan, et rariteetne mootor.
Üks küsimus veel: Mis on selle mootori remontmõõdud?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

pppp
Veteran
Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
Auto: T***a P***s+
Tänanud: 90 korda
Tänatud: 17 korda

Re: ABU mootori küsimused

Lugemata postitus Postitas pppp »

Pakuks, et enamus lammutajatest jms. kontingendist ei jaga neist mootori tähistest suurt midagi. Teine asi on see, et kas nad viitsivad mingeid kuulutusi lapata ja pakkumisi teha - kui inimesel miskit vaja, siis tavaliselt küsib ta ikka nende käest...

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

tegelikkus ongi selline jah et tegu suht haruldase mootoriga, eriti raske on veel leida seda mootorit KORRAS kujul.

ise otsisin käigukasti sellele mootorile siis helistasin umbes 15 lammutusse üle eesti ja käigukasti pakkusid neist vaid 2

EDIT: asendada annab kõigega. oleneb palju omal oskust ja tahtmist ja raha on.
Viimati muutis raiku, 17 Juun 2011, 16:17, muudetud 1 kord kokku.
viljandi mölamies

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

Sry for OT aga lahe teada, et mul siis auto haruldase mootoriga on :) Mis selle haruldaseks teeb, kui tohib küsida.
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Minu arust 90% 1,6 mootoritest mis meil siin saada on või liiguvad on ABU koodiga.Niiet pole haruldus midagi.Märksa haruldasem on AEA ja AEE koodiga mootorid.AEA siis al. kaane ja karteriga monopritse ja AEE täispritse .
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

raiku
Huviline

aga priidik palun aja mule kusagilt välja mitte lekkiv ABU kui leiad võta kindlasti ühendust.
nendega on nii et neid abusi pandi autole peale kuni 94 lõpp nii et peaks olema jah palju aga ....
ehk on hakkanud nüüd rohkem tekkima kuna ikkagi 20a hakkab ette tulema. aga 3a tagasi oli ikka tugev defitsiit .
viljandi mölamies

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Ma ei tea kui tihti need lammutused oma netilehti uuendada viitsivad aga näiteks Väänas tundub üks ABU olema:
http://www.demontering.ee/?mis=pildid&kuulutus=3731" onclick="window.open(this.href);return false;

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt
Viimati muutis HawkHill, 18 Juun 2011, 09:29, muudetud 1 kord kokku.

AlexP
Huviline
Auto: Golf 3 /1.6 55kw

Lugemata postitus Postitas AlexP »

raiku kirjutas:aga priidik palun aja mule kusagilt välja mitte lekkiv ABU kui leiad võta kindlasti ühendust.
nendega on nii et neid abusi pandi autole peale kuni 94 lõpp nii et peaks olema jah palju aga ....
ehk on hakkanud nüüd rohkem tekkima kuna ikkagi 20a hakkab ette tulema. aga 3a tagasi oli ikka tugev defitsiit .

Mul on mittelekkiv ABU mootor g3-l. Õigemini algselt ajas blokikaane vahelt natuke välja, aga see sai eemaldatud uue tihendi panekuga.

Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

Priidik333 kirjutas:Minu arust 90% 1,6 mootoritest mis meil siin saada on või liiguvad on ABU koodiga.Niiet pole haruldus midagi.Märksa haruldasem on AEA ja AEE koodiga mootorid.AEA siis al. kaane ja karteriga monopritse ja AEE täispritse .
AEE ei ole täispritse, võin pakkuda AEE mootorit. :)
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt

raiku
Huviline

HawkHill kirjutas:Ma ei tea kui tihti need lammutused oma netilehti uuendada viitsivad aga näiteks Väänas tundub üks ABU olema:
http://www.demontering.ee/?mis=pildid&kuulutus=3731" onclick="window.open(this.href);return false;

vaata mootori hammasrihma poolset nurka. õline:)

mina olen 2x vahetanud tihendit. teisel korral koos kaane lihvimisega. ja ka nüüd on uus kaas aga lekkimine seal nurgas ikka alles:)
viljandi mölamies

EliteSoldier
Huviline

Kusjuures jah see hammasrihmapoolne plokikaane vahelt immitseb õli ka ntx minu autol, seda küll pea olematus koguses, ning otsest õlikadu see ei tekita sest õli ma kontrollin päris tihti autol. Huvitav, miks sealt kohapealt ABU motodel lekib ja kas see mõjutab kuidagi mootori tööd ka?

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Ilmselt leidub Loctite tootevalikus kindlasti midagi, mis selle tihendi pidama saaks.
Telefon kätte ja las tõestavad ennast.
http://www.loctite.ee/cps/rde/xchg/henk ... E_HTML.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Priidik333
Tunnustatud
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

argo1987 kirjutas:
Priidik333 kirjutas:Minu arust 90% 1,6 mootoritest mis meil siin saada on või liiguvad on ABU koodiga.Niiet pole haruldus midagi.Märksa haruldasem on AEA ja AEE koodiga mootorid.AEA siis al. kaane ja karteriga monopritse ja AEE täispritse .
AEE ei ole täispritse, võin pakkuda AEE mootorit. :)
No ma ei tea siis küll vist autodest ja mootoritest vist midagi .Pildil AEE mootor.
Pilt
Ja sellel pildil AEA
Pilt
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

Priidik333
Tunnustatud

AlexP kirjutas:
raiku kirjutas:aga priidik palun aja mule kusagilt välja mitte lekkiv ABU kui leiad võta kindlasti ühendust.

Mul on mittelekkiv ABU mootor g3-l. Õigemini algselt ajas blokikaane vahelt natuke välja, aga see sai eemaldatud uue tihendi panekuga.
Sa võid ka panna omale AEA. See sobib ABU asendama.Võid panna ka AEE aga siis pead installima sellele ABU kollektorid.AEA-ga ei ole vaja kollektoreid vahetada.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

Teisel autol on AEA mootor ja sellel tundub olevat esi-tala, kuhu kinnitub mootori käpp, eespool. ABU mootoril siis tagapool.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

raiku
Huviline

ABUl on starter taga ja käimakott ka teise tähistusega, ehk siis kui asendada millegagi siis kaasneb sellega vajadus ka käigukasti ja pooltelgede ja käigukasti hoovastiku jms järele.
viljandi mölamies

uku.
Huviline
Telefon: 58505360
Auto: Vw Golf mk2 Bmw e36 320 touring Bmw e12 520 Bmw e28 2.8t Audi 80 1.8 Audi 200 2.1t

Lugemata postitus Postitas uku. »

EliteSoldier kirjutas:Kusjuures jah see hammasrihmapoolne plokikaane vahelt immitseb õli ka ntx minu autol, seda küll pea olematus koguses, ning otsest õlikadu see ei tekita sest õli ma kontrollin päris tihti autol. Huvitav, miks sealt kohapealt ABU motodel lekib ja kas see mõjutab kuidagi mootori tööd ka?
See lekib sellepärast, et sõiduajal eestpoolt tulev külm õhk jahutab ainult seda ühte äärt plokikaanest. Golf 2 1,3 mootoritel sama probleem, radikas lõpeb seal enne esimest pütti ära ja ainult iluvõre jääb sinna ette. Kui mootor kuum ja plokikaane üks pool koguaeg jahutust saab siis tõmbab plokikaane ära.
MTW-Garage http://www.facebook.com/rkoneistus
Plokikaante portimine,klapitööd,plokikaante survestamine/sirgekslihv, silindrite hoonimine/puurimine,väntvõllide tasakaalustamine,sportnukkvõllid, jne.Tel.+358449880091

EliteSoldier
Huviline

uku. kirjutas:
EliteSoldier kirjutas:Kusjuures jah see hammasrihmapoolne plokikaane vahelt immitseb õli ka ntx minu autol, seda küll pea olematus koguses, ning otsest õlikadu see ei tekita sest õli ma kontrollin päris tihti autol. Huvitav, miks sealt kohapealt ABU motodel lekib ja kas see mõjutab kuidagi mootori tööd ka?
See lekib sellepärast, et sõiduajal eestpoolt tulev külm õhk jahutab ainult seda ühte äärt plokikaanest. Golf 2 1,3 mootoritel sama probleem, radikas lõpeb seal enne esimest pütti ära ja ainult iluvõre jääb sinna ette. Kui mootor kuum ja plokikaane üks pool koguaeg jahutust saab siis tõmbab plokikaane ära.
Okei, tundub enam-vähem loogiline

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

Teoreetliselt siis lahendaks ka probleemi suurema radika ja sellele vastava esiotsa paigaldamine? Ntx 1.8 oma?

uku.
Huviline
Telefon: 58505360
Auto: Vw Golf mk2 Bmw e36 320 touring Bmw e12 520 Bmw e28 2.8t Audi 80 1.8 Audi 200 2.1t

Lugemata postitus Postitas uku. »

Suurem radikas on nt. üks lahendus. Endale panin peale mootoriremonti kõige suurema radika mida G2-hele pandud on, selleks oli vist 1,6 TD oma. Eks Golf 3-mele leidub ka suuremaid radikaid kui nendel 1,4 ja 1,6 mootoritel on.
MTW-Garage http://www.facebook.com/rkoneistus
Plokikaante portimine,klapitööd,plokikaante survestamine/sirgekslihv, silindrite hoonimine/puurimine,väntvõllide tasakaalustamine,sportnukkvõllid, jne.Tel.+358449880091

Vasta

Mine “Mootor”