Golf 3, probleem termostaadiga

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Qufi
Uustulnuk
Telefon: 53909273
Auto: Golf 3, 1.6 bena, Bon Jovi 1996
Golf 3, probleem termostaadiga

Lugemata postitus Postitas Qufi »

Et siis mure on selline.

Hiljuti sai soetatud Golf 3, 1.6 bena, 1996 aasta ja siis sellega ülevaatusel käidud, seal autole tuure andes lendas termostaadi kopsik laiali, päev hiljem sai kogu termostaat välja vahetatud ja nüüd on tekkinud väike probleem.
Nimelt autoga sõites ei lähe termostaadi näit mite kunagi üle 73~ kraadi ja kusagil maanteel on üldse kusagil 55 kraadi temperatuur. Kohapeal olles kraadid tiksuvad seal 70 kraadi juures ja ventikatest hakkab sooja puhuma umbes 3min peale auto käivitamist.
Käisin ka kohas kus töid tehti ja nemad ütlesid, et see peaks täiesti normaalne olema ja ma peaks hoopis muret tundma kui kraadid lähevad üle 110 jne.

Et siis kas keegi teab kuidagi täpsemalt vastata, et kas see peabki nii olema või milleski on kala? Ise arvan, et äkki termostaat võib valetada ja võtab tänu sellele ka rohkem kütet.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 183 korda

Re: Golf 3, probleem termostaadiga

Lugemata postitus Postitas GTI »

See näidik kella blokis pole mitte termostaadi näit, vaid mootori temp. näit ja võime selle järgi hinnata näiduks 73 või 55 kraadi tuleks liigitada küll maagia valdkonda (seal ju jaotused iga 10 kraadi järel ning alla 60 kraadi nagu ei olegi õiget skaalat vaid paar kriipsu?). Mis firma termostaadi sa muidu panid? Endal vahetasin näidikubloki ära ja seoses sellega ka temp. eriti üle 70...80 ei näita, kuigi vana blokiga hoidis ilusti üle 90 kraadi näitu, seega tean et viga on näidikus. Kas vana termostaadiga oli näit ilusti korras ja hoidis õiget temperatuuri?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

Praegu on sinu jutust suht raske aru saada üleüldse. Misasi sul laiali lendas? Termostaadi näit ei lähe üle 73 kraadi? Sul on need asjad vist natukene segamini...

73 kraadi kindlasti pole normaalne, talvel ta ei lähe sul üldse soojaks siis.

Kogu probleem paistab ikka väga sarnane sellele, et termostaat on sul vigane. Aga termostaat pole mitte see näidik seal armatuuris, vaid üks jubin kapoti all :) Kas ostsid ikka uue termostaadi, ning mis kraadidega see avaneb? Kui selle kopsiku vahetasid, kas seal termostaat üldse oli sees?

Näidik ei näita mitte termostaadi näitu, vaid mootori töötemperatuuri. Termostaat reguleerib jahutusvedeliku ringlust. Kui mootor on külm, siis termostaat on kinni, ning ei lase jahutusradiaatoril vedelikku jahutada niikaua kui mootor saavutab ettenähtud soojuse. Ehk siis mootor töötab väikesel ringil, vedelik käib läbi salongiradiaatori. Tundub, et sinu autol see ei toimi.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 201 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Või on ehk lihtsalt andur töölepingu ülesöelnud
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Qufi
Uustulnuk

Eks ma jah panin veits liiga palju segast, rääkisin ikka mootori temperatuurist. Selle 73~ kraadi ütlesin suht silma järgi, sest kraadid lähevad ikka 10 kauppa.
Termostaadi firmast ei tea ma midagi, sest ma ei teinud neid töid vaid CarStop tegi.
Kui see termostaat just pole tehase praak siis on veits kaheldav et see on termostaadi viga.
Viimati muutis Qufi, 18 Sept 2011, 09:20, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

Mul tegi G4 täpselt sama asja. Linna sõiduga jõudis 90 kraadini minna, nii kui mnt sai, siis langes kohe. Vag-com näitas algul, et temp andur ei tööta, vahetasin tolle ära, aga ei midagi. Siis vahetasin termostaadi ära ja asi sai korda. Nüüd temperatuur normaalne.
Kunagi mu G3 tegi täpselt sama.
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

Korras termostaadiga püsib mootori töötemperatuur seal ~90c kandis olenemata sellest kas sõidad või tiksub kohapeal. Kui auto töötemperatuur hakkab muutuma sõltuvalt kiirusest, siis peaks kohe esimene asi olema termostaadi vahetus. Äkki need ahvid panid mingi vana termostaadi sisse?

On jah mõned diislid mis pigem kohapeal tiksudes hakkavad jahtuma, mul oli kunagi Audi A6 103kw, aga neil oli see väidetavalt tüüpviga. Talvel oli üldse jama, salongis oli pidevalt jahe ja aknad udused. Mootor ei suutnud salongi normaalselt kütta. Need vanakooli A6-ed olid üldse suht külmad, nagu olen kuulnud.

_rein_
Huviline
Telefon: 56565512
Auto: Vento 2.o Cadillac STS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas _rein_ »

Minu soovitus lase paigaldada Wahleri termostaat.Teistega on olnud sarnaseid probleeme nagu Sinul.

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Ise olen paigaldanud GATES-i toodangut ja pole ütegi praaki veel olnud.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

_rein_
Huviline
Telefon: 56565512
Auto: Vento 2.o Cadillac STS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas _rein_ »

Priidik333 kirjutas:Ise olen paigaldanud GATES-i toodangut ja pole ütegi praaki veel olnud.
GATESiga oli minul esimene kogemus negatiivne.Väimehe 1.8 Passatil temperatuur üle 70 ei läinud.Vahetasin poes Wahleri vastu ringi.

Qufi
Uustulnuk

Keegi oskab öelda kus seda Wahleri termostaati müügil võib olla?

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 183 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Qufi kirjutas:Keegi oskab öelda kus seda Wahleri termostaati müügil võib olla?
Iga mõistlik autovaruosade pood peaks suutma seda müüa, samuti müüvad seda netipoed.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Vasta

Mine “Mootor”