terva
kõigepealt kasutasin otsingud aga ei saanud miskid asjalikku lahendust probleemile.
teema selline siis:
täna hommikul andsin süüded ja masin tuksus kenasti koheselt. sõitsin ringi jätsin seisma. oli vaja kohe uuesti vähe masinad liigutada ja siis juhtus ei miskid. lükates või tõmmates masin koheselt töötab. töös mingeid häired ei tunne töötab nii nagu peaks.
vea iseloomustus selline: annad süüded(starterid) siis ei tee miskid, tõmbab tuled starterid andes kustu, mingi klõps käib ainult kaitsemeplokis relee 18 vist oli ja muud ei midagi. seisis siis mingi 5 minta ja siis tegi lisaks eelnevale ka jou-jou ja vaikud tuled kustu ja valma.
olen juba ära teinud ise :
mõõtsin aku ära 12, millegiga volti, laadimine oli kuskil 14, millegiga volti. mass juhtme kinnituste puhastamine ( - akuklemm, keremass,mootorimass) samuti ka pluss juhtme ühenduste puhastuse (pluss klemm akul, pluss juhtme ühendus starteril)
on mingeid ideid anda ennem kui satreri maha kisun. (mingis teemas oli ka juttu et mootro kukub alla kui starter lahti lasta, minu masinal ei kuku kuna starter eraldi mutritega kinni --- või ma eksin)
kas see süütelukk kah võimb jamada kuids see lahti käib --- võtsin selle pistiku tagant ära ja seda klemmide jamadust kätte ei saa on selleks vaja veel miskid lahti kakkuda.
ette tänades abi eest.
vw passati 1,9 td 55kw --- starteri jama
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
s2ss
- Huviline
- Auto: Golf II 1984 / Golf III Variant
Re: vw passati 1,9 td 55kw --- starteri jama
Mul golfil täpselt sama jama :S Mul oli strater ühe kinnituspoldi lahti väristanud ja oli starteri kõveraks tõmmanud natuke ja jätnud mingisse pingeasendisse...ja sealt edasi on mul ka miskit ära söönud kas siis mingi puksi vms...ilge probleem mul ka tollega. Aga kas sul poob ta siis naq mootori kinni, et ei jõua ringi kedrata mootorit ja sellega kaasneb ka tulede kustumine ja muus selline...?
Viimati muutis s2ss, 25 Nov 2011, 22:05, muudetud 1 kord kokku.
-
marko
- Huviline
- Auto: ford focus c-max 06a
s2ss kirjutas:Mul golfil täpselt sama jama :S Mul oli strater ühe kinnituspoldi lahti väristanud ja oli starteri kõveraks tõmmanud natuke ja jätnud mingisse pingeasendisse...ja sealt edasi on mul ka miskit ära söönud kas siis mingi puksi vms...ilge probleem mul ka tollega.
mul on starter korralikult kinni eks midagi kisun home starteri küljest
elu on karm ja sellega peab harjuma;
-
marko
- Huviline
kiskusin siis stareri maha . proovisin teda alguses kätega ringi liigutada. väga kehva liikumisega ja hiljem silma jäi sellised tõrked:
0. jubetalt oli seda paakunud ja kuiva p*ska täis.
1. pendiks liigub suht vaevaliselt
2. starteril hooratta külge minev osa liigub mega aeglaselt ja vaelaliselt, kui lahti lased siis jääb sinna kus ta hetkel oli-on.
3. staretrid ringi ajade ei liigu ta ültse, nii kui lahti lased nii kohe seisab.
4. harjad vaja vahetada need kohe-kohe õhtal
tegin talle meda puhastuse. seis selline. ringi ajades teeb ikka mingi 3-4 tiiru ennem kui seisma jääb, see mida pendiks lükkab tuleb kohe oma kohale tagasi kui lahti lasta, hetkel veel pooleli remondi järgne kokku panek kuna harjad oleks vaha vahetada.
NB: mis määre sinna sobib muidu. kas see laagritele sobiv määre oleks mõistlik sinna panna väga minimaalse kogustena.
0. jubetalt oli seda paakunud ja kuiva p*ska täis.
1. pendiks liigub suht vaevaliselt
2. starteril hooratta külge minev osa liigub mega aeglaselt ja vaelaliselt, kui lahti lased siis jääb sinna kus ta hetkel oli-on.
3. staretrid ringi ajade ei liigu ta ültse, nii kui lahti lased nii kohe seisab.
4. harjad vaja vahetada need kohe-kohe õhtal
tegin talle meda puhastuse. seis selline. ringi ajades teeb ikka mingi 3-4 tiiru ennem kui seisma jääb, see mida pendiks lükkab tuleb kohe oma kohale tagasi kui lahti lasta, hetkel veel pooleli remondi järgne kokku panek kuna harjad oleks vaha vahetada.
NB: mis määre sinna sobib muidu. kas see laagritele sobiv määre oleks mõistlik sinna panna väga minimaalse kogustena.
-
marko
- Huviline
starter jälle vurab probleemideta.viga oli oma eluaja ära elanud starteri harjad (harjad olid kulunud juba nende vasestjuhtmeteni). nüüd veel masin kokku panna ja saab jälle liiklema.
igaks juhuks kellel vaja siis uue kondakti komplekti sain melasi auto poest ja hind oli 17.-euri
igaks juhuks kellel vaja siis uue kondakti komplekti sain melasi auto poest ja hind oli 17.-euri