spidomeetri ploki vahetus !

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
coolix
Huviline
Auto: golf 3

Lugemata postitus Postitas coolix »

Kas oleks võimalik vahetada spidomeetri plokki millel on tahokas küljes praegusel on kell tahomeetri asemel .
Viimati muutis coolix, 13 Jaan 2012, 21:59, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Re: Küsimus !

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Loomulikult on võimalik vahetada, kui samas auto mudelis on ka teisi versioone armatuurist. Ise küsimus on mida veel peab muutma, et kogu asi ka pärast toimiks.
PS. Pealkiri võiks teemat ikka kirjeldada natuke, siis saad ka vastuseid...

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt
Viimati muutis HawkHill, 13 Jaan 2012, 21:56, muudetud 2 korda kokku.

coolix
Huviline
Re: spidomeetri ploki vahetus !

Mida peaks muutma ? Kas peab mingid juhtmed mootorist vedama armatuuri ?

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Soovitan osta armatuuri kellad koos kaablikimbuga, mis kaitse/releeplokki läheb kelladest. Endal oli selline teema, et Passat B3-le oli pandud uuem diiselmootor, aga kellad oli vanad jäetud. Tahho näitas mingeid lambinumbreid. Ostsin õiged kellad, aga sama kaabeldusega ei näidanud midagi. Olid käepärast ka sama ajastu G3 kaablid sarnasele diiselmootorile ja nendega oli kõik hästi.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

coolix
Huviline

Suur tänu teen proovi .

helari
Huviline
Telefon: 5182668
Auto: Vw Polo Coupe

Lugemata postitus Postitas helari »

AUto? Aasta? Mootor? Siis nagu tuleks ka vastuseid.

Punnis
Huviline
Auto: VW Golf Mk3 GTi

Lugemata postitus Postitas Punnis »

Esitan ka küsimuse teemasse.
Vahetasin ära kellaga spidoplokki tahoga versiooni vastu. Kõik töötab peale tahoka.
Impulssi saab tahokas geneka W terminalist nagu ma aru olen saanud. Mul on terminal olemas aga sealt ei tule seda juhet välja mis peaks siis kellaplokki jooksma. Kas keegi teab kuhu see juhe tuleks ühendada kellaplokis? Auto VW Jetta 1.6d 40kw. 85'

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

Kellaploki valge pistiku klemm nr 11 peaks olema tahhomeetri signaali jaoks.
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

Punnis
Huviline
Auto: VW Golf Mk3 GTi

Lugemata postitus Postitas Punnis »

Tanel kirjutas:Kellaploki valge pistiku klemm nr 11 peaks olema tahhomeetri signaali jaoks.

Tänud.
Lähipäevil kisun lahti ja proovin kohe järgi!

Kert

antikaz
Huviline
Telefon: 53666106
Auto: Jetta MK2

Lugemata postitus Postitas antikaz »

oskab keegi äkki öelda kuhu tuleb see juhe vedada ühe pistikuga kellaplokil?

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

CE2 kellaploki juhtmestikul on ju kõik "augud täis" juba tehase poolt.. Või mõnel mitte? Kui värviline kimp on, siis roheline juhe on tahhoka signaal. Või kui värvimata juhtmed, siis otsi klemm 10.

Mul igatahes CE2 juhtmestikuga ei olnud ise vaja midagi lisaks vedada, kui tahhokaga ploki panin.
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

kenaj12
Huviline
Auto: golf 2 1.6 51kw

Lugemata postitus Postitas kenaj12 »

Ma jätkan siis seda teemat, uue tegemise asemel.

Nimelt plaanis vahetada enda golf mk2 1.6 51kw spidol kella osa tahhomeetriga. Netis nii palju uurisin välja, et tahhole vaja süütepooli ground-ist juhe viia klemmi KL1 (vt. spoileris pilte). Lisaks on tõenäoliselt vaja main ja ground läbi viia, aga olemasoleval spidol on kella osa peal mingi 2 klemmi olemas, mis minu arusaama järgi ongi main ja ground kella töö tarbeks. Nüüd tahho all on veel bena näidik, aga tolle ma katan ilmselt teibiga vms ära, sest olemasoleval spidol on bena näidik olemas. Tahho enda keeran sellest spidost, milles ta on, välja ja pistan olemasolevasse.

Nüüd, mis ma küsida tahan on: kas on siuke tegevustekäik on piisav selleks, et tahho tööle läheks? Midagi lisaks tegema ei pea? Mida iga klemm tahho taga tähendab (tean, et tagurpidi T on ground ja KL1 tahho input, aga mis on A ja 15)? Lisaks küsin, et ega see spido, mis on peal, pole diisli oma (mul on bens mootor)?

Spido tahhoga on mingi vanem versioon, millel on 2 pistikupesa, aga mul on üks pistikupesa, sellepärast ma ei pane tahhoga spido olemasoleva asemele (+ tahhoga spido on kuni 220km samal ajal kui mu oma on kuni 200km, mis väidetavalt tähendab, et tahhoga spido näitaks valet kiirust).

Pildid:
► Näita Spoilerit
- Janek

Kasutaja avatar
intzu
Huviline
Auto: Golf 2 '91
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas intzu »

Endal tekkis ka antud teemaga teoreetiline küsimus, nimelt kas spidomeetrinäit rohkem sellest tigust spidotrossi otsas ei sõltu kui spidomeetrist endast? Kuna sellest sõltub kui kiiresti tross keerleb/pöörleb. Sooviksin ennast harida ka natuke, võhik nagu ma olen. Ja kahe pistikuga spido on MFA-ga, ehk üks pistik on selle jaoks. Esimene blokk tundub minu jaoks diisli oma olevat, kuna seal on eelsüüteküünla märk. Teine on bensiinimootori oma vaadates pööretevahemikku.
Elu on liiga lühike, et sõita igavate autodega

Vasta

Mine “Elektroonika”