Väntvõlli otsatihendi vahetus

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
leolendur
Huviline

Väntvõlli otsatihendi vahetus

Lugemata postitus Postitas leolendur »

Tere!
Tegemist küll Ford Galaxy`´ga aga mootor siiski VAG-grupi oma.
Nimelt andis järele väntvõlli otsatihend ehk simmerling ja seda rihmaratta poolsest otsast.Praktiliselt kogu õli lendas välja aga õnneks vist muud kurja pole teinud.
Küsimus mul siis selline,et kuidas seda simmerlingi vahetada ja mida tähele panna kui vahetada.
Äkki on kellegil e-kirjandust selle kohta.
Mootor siis 1,9 TDI 81 kw.AFN
mix17
Huviline
Auto: VW Mk3 1,9Tdi 81kw

Re: Väntvõlli otsatihendi vahetus

Lugemata postitus Postitas mix17 »

Ega seal suurt mingit tuuma teadust pole..vaja hammas rihm maha võtta,alumine rihma seib otsast ära,,,siis alumine hammasrihma seib ka maha,,plast eest ära... vana mansakas maha,, uus külge ja tagurpidi kokku tagasi... JA väike OT kindlasti Pane KINDLASTi uus hammasrihma seib alumine KOOS POLDIGA.Kasuta keerme liimi ka kindlasti poldil.Nagu aru sain siis õli pumbas ka korralikult välja purunenud mansetti vahelt nii,et uus õli koos filtriga võiks ka olla..Seoses sellega võiks ka uue hammas rihma panna kuna see ei saa mootori õliga eriti hästi läbi.Nii siis kui minul oleks selline töö ees siis ma varuks omale UUe manseti,hammasrihma+pinguti,klappikambri kaane tihendi,mootori õli+filter.Kokkupanemisel jälgi et rihma märgid oleks paigas ja pärast käima saamist kindlasti kaabel järgi ja kõrgsurve pumba regull ka teha..Tegu siis minu poolse kiire üle vaatega mis ei hõlma kindasti kõike mida Võib teha vaja olla. edulist remonti siis
Ah mida ka mina autodest tean, ;) aga ikkagi nii palju tean et naisi ja pidureid ei tohi kunagi usaldada
leolendur
Huviline

Hammasrihma vahetasin 5-6000 km. tagasi ära-oleks pidanud vist simmerlingi ka ära vahetama.
Väike küsimus selle poldi kohta mis seda h.rihma "käbi" kinni hoiab-kas see on vasak või parempoolse keermega?
mix17
Huviline

õiget pidi keere on seal.. ei ole vasaku käe oma.... soovitus tee väike välja minek ja osta õige padrun sinna otsa ,siis on ajude nu..i vähem..
Ah mida ka mina autodest tean, ;) aga ikkagi nii palju tean et naisi ja pidureid ei tohi kunagi usaldada
Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

Ja see polt läheb kinni jõuga 90Nm+90°.
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt
leolendur
Huviline

Tänud kõigile kes vastasid.
Ostsin täna nänni ära ja hakkan lahti lammutama.
Iseküsimus on kuidas see vana simmer ära tuleb ja uue ilusti oma kohale saab.
Aga eks ma siis anna teada kui midagi on.
Veelkord tänud!
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Ma ei tea kuidas PD motodel on, aga kui lasin 81kw AHF vanakoolikal hammasrihma vahetada, siis ütles vana kohe ära et vaatab ka üle vända ja nuka simmerid, sest kipuvad lekkima hakkama ning peaks neile alati igal rihmavahetusel tähelepanu pöörama...seda enam et ei maksa pmt midagi uued.
Diesel Power KEEPS ME GOING
Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

copilot kirjutas:Ma ei tea kuidas PD motodel on, aga kui lasin 81kw AHF vanakoolikal hammasrihma vahetada, siis ütles vana kohe ära et vaatab ka üle vända ja nuka simmerid, sest kipuvad lekkima hakkama ning peaks neile alati igal rihmavahetusel tähelepanu pöörama...seda enam et ei maksa pmt midagi uued.
Aga kuidas neid simmereid üle vaadata?
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Vut seda kahjuks ei oska mina öelda, pole ise füüsiliselt rihmagi vahetanud ja ega ei küsinud kah. Tegija oli vanem mees ning töökoda vist pea 20 aastat pidanud ja kes teab kui kaua selle ala peal töödanud. Ning perekonnas teiste autode remondiga seal head kogemused olemas juba pikemat aega...ning nagu ta ütles et vaatab mõlemad üle hoolimata kas ma seda soovin v mitte ja vahetab kui vaja ning kahjuks ei mäleta, kas vahetas nuka v vända simeri(emma kumma igatahes vahetas). Vanematel TDI del pidi igatahes nendega häda olema kui neile tähelepanu ei pööra....ja minul ei olnud oluline kas see paar eur i mingi simmeri pealt juurde tuleb+ sutsuke ka tööraha. Peasi et sai korralikult tehtud.
Diesel Power KEEPS ME GOING
leolendur
Huviline

Head uut aastat kõigile!!
Kui midagi pe...sse peab minema see ka läheb.Hakkasin siis seda väntvõlli otsas olevat rihmaratta polti lahti keerama(tegin ka spets võtme millega seda ratast kinni hoida)aga see polt sunnik oli nii kõvasti kinni,et keeramisel andis see omatehtud võti järele ja lõpptulemuseks murdus rihmarattal veerand osa küljest ära.Tegin paar suitsu korraga pärast murdumist ja lasin lendu kõik minule teadaolevad sõimusõnad.
Võtsin siis torutangidega sellest allesolevast rattast kinni ja sain siis lõpuks lahti ingli [VW Bot: "Keel korda!"].Ja mis siis selgus-simmerling täitsa korras ja sealt pole õli välja visanud(aga panen ikka uue kui juba niikaugele jõudnud olen)
Ja muide see polt mis seda ratast kinni hoidis ei olnud isegi keermeliimiga kokku tehtud!
Aga kuna plaanin veepumba ka ära vahetada siis võtsin ära ka selle hammasrihma tugiratta(see soontega ratas)või kuidas selle ratta ametlik nimetus on ja selle rattaga tuli ära ka üks samasugune simmerling mis läheb väntvõlli otsa.Tundub,et sealt see õli välja lendaski.
Nüüd siis vaja veel ühte simmerlingi ja seda väntvõlli otsas olevat rihmaratast.Kui keegi teab kuidas selle ratta ametlik nimetus on siis andke teada.Ja mis e-poest seda tellida saaks?
mix17
Huviline

Selle alumine abi võlli otsas olev manestt siis ühe sõnaga sai hoopis otsa...kas sul läks see rihma rattas puruks mis ajab lisa akripuute ringi või hammasrihma rattas....Kui vaja siis mul on olemas üks selline alumine rihma seib..Kontrolli üle see ka siis et abi võlllil väga suuri lokse ei oleks.väike pildike oma kunagisest mootori ehitusest..
► Näita Spoilerit
leolendur
Huviline

Puruks läks ikka see väntvõlli otsas olev hammasrihma ratas ja läbi oli see õlipumba ratta simmerling.
Uued jupid juba tulemas(Javest Baltic OÜ).
Vasta

Mine “Diislid”