Räägiks siin pigem füüsiliselt osade vahetamisest, mida tuleks teha enne aju kallale minekut, et effekt oleks suurem.

Eesti foorumites mulle veel tõsiseid TDI tuunijate teemasid silma pole hakanud.
Moderaatorid: etnies858, GTI, J.Aru

Ilmselt 66kw mootori otsad ei ole päris sama läbilaskega kui 115kw omad. Eks mu mõte ongi loetleda üles need tegevused, mis tuleks teha kui on plaan pikemajaliselt parem mootor ehitada.golfi_vend kirjutas:Kolmandaks saab tehase otstega korraliku tarkvaraga kuni 300 bhp, peab muidugi olema väljalaske temp andur, et turbot ära ei kõrvetaks.
Kindlasti siis ka "sinine" või "oranz" haldexi aju ja sada imeasja veel.copilot kirjutas:....samuti oleks hea kui oleks tegu neliveolisega et kogu see vääne maha panna.
No ka sinu masin läbis nn custom remapi nii aju kui ka kasti poole pealt. Lisaks nagu aru sain, vahetasid pihustid, panid peale sisuliselt turbo(küll töötab see mootori enda rihmaajami pealt st tegu nn superchargeriga). Kuid põhimõte selles, kui tahad midagi head saada, siis vaja kapitali, head arusaamist asjast ja pühendumist. Bensukas ei ole loomulikult diisel...kogu selle tuunimise ideest juttu...korraliku tuunimise ideest.alkeemik kirjutas:Hmm, mis minu masina teemas siis pistmist turboga, tuunimisega ja diisliga? Ja muide huviline ei näe väga mu Golfi teemat.
Edit: ilmselt on see halb idee.. kui plaan autoga vähemalt paar järgmist aastat sõita.Autoks siis seat leon 1,9TDI 81kw mootoriga. Chippida lasin autohais 29/65 oli chip. Mul selline lugu, et peale chippimist pean iga 2-3 kuu tagant turbo lahti võtma ja turbo labad ära puhastama, kuna lööb rõhu üle 2 bari. Tean et chippimisega tõstetakse automaatselt ka kütuse pealevoolu ja see tahmabki täis turbo. On kellelgi veel sellist probleemi? Kas selle vastu on rohtu või tuleb originaal soft tagasi peale panna, et nii ei juhtuks?
- Jama ongi selles et kui peenestama hakkan siis lööb turbo avariireziimi. Imelik on see et sellist probleemi ma pole eriti kellelgi täheldanud. Kati tegin ka seest tühjaks.
- Ennem chippimist ei tahmanud
Arusaadav täiesti, teema on huvitav ja eestis tõesti sellega väga palju ei tegeleta. "no chip" panin teema pealkirja sellepärast, et arutleda milliseid võimalused on lisaks aju kallale minekut ka olemas. Tänapäeva diisel ja aju kallale minek lisa kw saamiseks on nagu sünonüümid ka ja neist on teemasid nõrkemiseni.copilot kirjutas: Ja teema algatajale...ära saa palun asjast valesti aru, ega me paha pärast vms. Lihtsalt antud teema...seda just korralikult tasemel, tahab korraliku kapitali, asjast aru saamist ja pühendumust.
svenson kirjutas:Arusaadav täiesti, teema on huvitav ja eestis tõesti sellega väga palju ei tegeleta. "no chip" panin teema pealkirja sellepärast, et arutleda milliseid võimalused on lisaks aju kallale minekut ka olemas. Tänapäeva diisel ja aju kallale minek lisa kw saamiseks on nagu sünonüümid ka ja neist on teemasid nõrkemiseni.copilot kirjutas: Ja teema algatajale...ära saa palun asjast valesti aru, ega me paha pärast vms. Lihtsalt antud teema...seda just korralikult tasemel, tahab korraliku kapitali, asjast aru saamist ja pühendumust.
Eks iga teemaga on see, et kas õpid ise asja selgeks või ostad teenusena teadmise sisse.
Vag com kaabli abil mitte...ning pritse nurka pole vaja puutuda v õigemini see tuleks heaga rahule jätta softi seadetes,see tuleb paika panna füüsiliselt pumba pealt ja sellega asi piirdub...jah annab mängida veidi siis sinna, aga jällegi kui ei tea mis teed mitte karvavõrdki, siis on probleemid kerged tulema. Ikkagi muudetakse lubatavat kütte etteannet suuremaks. MPPS, Galletto jms...ja muidugi peaks see kaabel olema hea st ei jookse asi poole remapi pealt kokku(siis kindel jyrisoo laks) ning kui on liiga vana aju st mida ei saa läbi OBD remappida, siis tuleb niikuinii aju maha võtta ja nn pinki panna ning selleks maksavad vastavad seademed veidi rohkem kui mingi kaabel ja peab ikka sellest elektrist kah üht teist jagama...lisaks sellele muud ettevalmistused ülekirjutamiseks st et aku pinge oleks ok jne. Muidu võid aju nn telliseks muuta, ja ehk vb suudab jyrisoo oma tehnikaga asja päästa v siis vaja üldse uut aju. Kõik mis on nn DIY, on enda vastutusel ja riskid tuleks ennem selgeks teha ja sellega arvestada.....eriti kui kasutada neid nn piraat kaableid mis on kordades odavamad kui originaalid. Kuigi, isetegemise rõõm on see kõige suurem....kuid ennem tuleb ikka selliste asjade puhul ajud tööle pana ja uurida, uurida ja veelkord uurida.priidu6 kirjutas:Kas foorumites müüdavate VAG-COM kaabli abil on kuidagi ISE võimalik autot võimsamaks muuta? Mingit pritsenurka peaks ju saama reguleerida, ainult ma ei tea, kas see ka midagi juurde annab.
Edit: sorry, et off-topic jutt. Ärge näkku lööge
Vastuseks sulle, siis saab küll muuta, kuid keegi ei tea pmt millised on piirid ja mismoodi ta täpselt muudab sest muudetakse dünaamilist pritse ajastustrako kirjutas:Valgusta mida saab VAG-COM iga teha siis. Ma loodan,et sa ikka mõistad, et jutt käib VAG-COM ja standard tarkvrast. Vähemasti mina nii sain priidu küsimusest aru.
õigus, aga võimsamaks chippimine (rõhkude, küttekoguse suurendamine) muudab "vale kasutamise" veelgi tundlikumaks...copilot kirjutas:Hea remap ja normaalne kasutamine, siis ei juhtu midagi. Stock ja vale kasutamine keerab ka selle nahka, v kuidas?