Passat B5 soojendus jamab
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Passat B5 soojendus jamab
Tere
Oskab keegi asjalikku nõu anda või on kellegil olnud sama mure, mis mind varjutab!
Autoks on Passat 98.a 1,9TDi 81kw
Nüüd külmemate ilmadega olen pannud tähele, et kui töö sooja mootoriga (90) veidi kiirendada hakkab jahedat õhku puhkuma. Temp. üles
ei lähe, sama nalja teeb kah suuremates kurvides kus kiirus ulatub üle 30km/h. Samuti olen tähendand, et kui töö soe mootor käivitada siis kostab
mingit lurinat soojendus radikast. Ja temp. on langend 90 pealt u. 70 peale umbes 5min seismisega!
On kellegi sama või taolise asjaga olnud kokkupuudet ja oskab midagi soovitada? Aaaa autoga olen sõitnud veidi üle 1000 km ja ajalugu ei tea, kui ainult seda,
et Belgiast pärit!
Oskab keegi asjalikku nõu anda või on kellegil olnud sama mure, mis mind varjutab!
Nüüd külmemate ilmadega olen pannud tähele, et kui töö sooja mootoriga (90) veidi kiirendada hakkab jahedat õhku puhkuma. Temp. üles
ei lähe, sama nalja teeb kah suuremates kurvides kus kiirus ulatub üle 30km/h. Samuti olen tähendand, et kui töö soe mootor käivitada siis kostab
mingit lurinat soojendus radikast. Ja temp. on langend 90 pealt u. 70 peale umbes 5min seismisega!
On kellegi sama või taolise asjaga olnud kokkupuudet ja oskab midagi soovitada? Aaaa autoga olen sõitnud veidi üle 1000 km ja ajalugu ei tea, kui ainult seda,
et Belgiast pärit!
Viimati muutis argo, 30 Nov 2012, 16:34, muudetud 1 kord kokku.
-
Janno25
- Huviline
- Auto: Audi A6 Quattro 2,5 TDI
Re: Soojendus jamab
Jahutusvedelikku piisavalt? Termostaat (avamistemp, kipub olema kesk- ja lõuna euroopast toodutel väiksem)?-marko- kirjutas:Tere
et Belgiast pärit!
Liitrisest pudelist läks veidi alla poole peale küll! Oli nüüd jah mõte vahetada termostaat ja veepump ära ja siis vaadata edasi mis saab! Kuid selle ma teema üles paningi, et ma ei hakkaks tegema töid mida polex vaja teha 
mul oli samuti belgiast pärit passat. sellel avanes termostaat liiga vara
termostaat on odav jupp, ma vahetaks selle kohe.
termostaat on odav jupp, ma vahetaks selle kohe.
Nüüd väike tähelepanek! Käisin vaatamas kapoti alla ja jahutusvedeliku tase oli jälle veidi alanenud... Kallasin nüüd normi ja sõidan 25km koju ex näis kas on muutund midagi ja kindlasti katsun kah reaalselt käega soojendusse minevad voolikud üle, et kui kuumad need ültse on peale 25km. Aga termostaat ja veepump lähevad kindlasti vahetusse 
-
t6nis3
- Ära pane mind tähele!
- Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 44 korda
No Ei Saa poistest aru,kes omateada on arusaajad tehnikast,kuid räägivad omale vastu. Nimelt MOOTORI TÖÖ TEMPERATUUR .ON 95 C. SEDA garanteerib termostaat. Ole siis Itaalias või Soomes.
-
Janno25
- Huviline
- Auto: Audi A6 Quattro 2,5 TDI
Saadaval on erineva avamistemperatuuriga termostaate, osad nimelt lasevad jahutusvedeliku suurde ringi vähema temperatuuriga (nn soojema kliimaga kohtade jaoks) ja selletõttu ei saavutagi jahutusvedelik 95 kraadi, seda eriti nt mnt sõites.t6nis3 kirjutas:No Ei Saa poistest aru,kes omateada on arusaajad tehnikast,kuid räägivad omale vastu. Nimelt MOOTORI TÖÖ TEMPERATUUR .ON 95 C. SEDA garanteerib termostaat. Ole siis Itaalias või Soomes.
Isiklikult kogetud Itaaliast tulnud autoga.
Viimati muutis Janno25, 29 Nov 2012, 23:36, muudetud 1 kord kokku.
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Hakkab jälle pihta?t6nis3 kirjutas:No Ei Saa poistest aru,kes omateada on arusaajad tehnikast,kuid räägivad omale vastu. Nimelt MOOTORI TÖÖ TEMPERATUUR .ON 95 C. SEDA garanteerib termostaat. Ole siis Itaalias või Soomes.
Ilmselgelt, kui suur ring avatakse varem jahtub mootori jahutusvedelik kiiremini maha, eriti talvel.
See, et sa vedeliku juurde kallasid võis olla ka soojuse kadumise põhjuseks... Kas muidu lekkeid ka autol märgata on, või miks see jahutusvedelik ära oli kadunud?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
Re: Passat B5 soojendus jamab
Lekkeid pole märganud... Jalad on kah kuivad
Ex näis täna saab termostaadi ja veepumba ära vahetatud ja siis on näha kas saab asi või mitte!
Tähelepanek t6nis3 jutule on see, et termostaate on ERINEVA avamis temperatuuriga!!! Kuna ma töötan ise autovaruosa poes siis saan kah näiteks sellele passatile tellida
80 kraadise termostaadi 87 asemel
Tähelepanek t6nis3 jutule on see, et termostaate on ERINEVA avamis temperatuuriga!!! Kuna ma töötan ise autovaruosa poes siis saan kah näiteks sellele passatile tellida
80 kraadise termostaadi 87 asemel
Niiii... Sai siis termostaat ja veepump ära vahetatud! Muutustest siis nii palju, et soojemaks juba läheb AGA see ingli [VW Bot: "Keel korda!"] lurin armaturi all ära pole ikka kadunud 
Õhutatud sai korralikult... Isegi soojendusse minevad voolikud said korda mööda lahti võetud ja ilusti õhk välja lastud! Aga lurin ikka jäi...
Nüüd lugesin siis foorumis üht teemat radika vahetuse kohta ja jäi silma, et keegi soovitas torusiiliga läbi pesta. Kutt oli teinud seda ja asi oli korda saanud.
Kuna ise usun kah, et kui radikas on veidi umbes siis ei jõua tühikäigul veepump sealt läbi lüüa ja pöördeid andes hakkab kõvemini jälle lööma ja sellest tulebki see lurin! ÄKKI
Õhutatud sai korralikult... Isegi soojendusse minevad voolikud said korda mööda lahti võetud ja ilusti õhk välja lastud! Aga lurin ikka jäi...
Nüüd lugesin siis foorumis üht teemat radika vahetuse kohta ja jäi silma, et keegi soovitas torusiiliga läbi pesta. Kutt oli teinud seda ja asi oli korda saanud.
Kuna ise usun kah, et kui radikas on veidi umbes siis ei jõua tühikäigul veepump sealt läbi lüüa ja pöördeid andes hakkab kõvemini jälle lööma ja sellest tulebki see lurin! ÄKKI
Endal sama autoga sama jama, et luristab, mulistab ja juba aasta aega. Nädal tagasi ostsin mingit auto jahutusüsteemi pesuks mõeldud ainet. Pesin sellega salongi radikat ja soojemaks nagu läheb paremini aga mulistab ikka. Sai ka vahetatud termostaat ja veepump aga ei midagi ikka luristab. Ise kahtlustan endal juba kaant sest surve tundub suurem kui peaks ja vaikselt vedelik kaob.Eks kui kevadeni välja veab siis tuleb see salongiradikas välja vahetada ja kaas üle vaatata.
Ja veel see et tühikäigul ei taha mul üldse vedelikku salongiradika poole lükata kui paisupaagi kork maas on. Võtsin ka õhutamiseks salongiradika vooliku lahti et õhku välja lasta aga ei midagi siis võtsin teise vooliku ka lahti ja ikka ei midagi. Kui paisupaagil kork peale panna siis midagi hakkas nagu tulema ikka tundub seda seal vähe.
Tere tulemast klubisse 
Mul oli sõbral Sharannil sama asi... Surve läks nii suureks, et lõi soojendus radika lõhki aga tollel läks temp. kah üles! Mul ei lähe... Ei tea jah...
Tuleb uuel aasta hakata asjasse täie tõsidusega suhtuma ja hakkata järjest asju vahetama. Plaan on selle autoga ikka paar aastat sõita
Mul oli sõbral Sharannil sama asi... Surve läks nii suureks, et lõi soojendus radika lõhki aga tollel läks temp. kah üles! Mul ei lähe... Ei tea jah...
Tuleb uuel aasta hakata asjasse täie tõsidusega suhtuma ja hakkata järjest asju vahetama. Plaan on selle autoga ikka paar aastat sõita
Tere jälle 
Nii nüüdseks asi siis jõudnud selleni, et pill on esmapilgul korras.
Sai siis lõpuks see plokikaas [VW Bot: "Keel korda!"] ma võetud ja oligi kaane tihend! Sai kaanel tasapind lihvitud, klapid tehtud ja kogu krempel reinz´i tihenditega kokku... Olen nüüd sadakond km sõitnud ja tundub, et toimib!
Lühidalt TEEMA LUKKU
Nii nüüdseks asi siis jõudnud selleni, et pill on esmapilgul korras.
Lühidalt TEEMA LUKKU
-
martin321
- Huviline
- Auto: VW Passat 1.9 TDI 81kW , 1998 'a.
- Tänatud: 1 kord
Lurin kadus ära salongist ? Enda kaa sama jama et kui kohapeal ikka pööret anda siis lööb lurina sisse, aga vedelikku ei kao aga vbolla märk sellest et vajab samuti kaane tihendit uut kunagi 
Algul oli natuke aga nüüd olen juba pea 500 km maha sõitnud ja on vaikus!