by the way, ka minu 81kw se turbol mingit näpuga arusaadavat pikilõtku ei ole, aga just sealtkaudu mul see õli mootorist ära kaob. See sinu jutt, et karteri tuulutuse kaudu kaob seda õli sisselaskesse sorinal, on veidi üle vindi keeratud jutt. Kas sa tahad öelda, et see mootor õli tilkagi ei võtnud ennem kui litakas ära käis? Ja teine asi, ära siis sõida nagu vanaema. Lase ikka korra nädalas mõned maantee kiirendused 4000rpm nii et turbo saab pikemat aega max rõhku sisselaskes hoida, millega puhub selle väikse õlitilga sealt vahejahutist minema ja ei kogune seda sinna 100ml v teab kui palju. See, et TDI sisselaske lõdvikud õrnalt õliniisked(mitte märjad), on normaalne nähtus. Normaalselt toimiv tuulutus ja mitte lekkiva turbo puhul ei ole seal mingit probleemi. Kaldun ka ise endiselt arvama, et turbo lekib v on lekkinud seda õli sisselaskesse, mitte jooksnud nn sirinal tuulutusest.Selles suhtes, et kuidas saab järsku normaalse sõidu ajal see 100ml v mis iganes kogust sa arvad sisselaskesse minevat, sattuda sinna niisama äkki? Kas sõitsid kuu aega(ilmselt kauem, et saaks tuulutuse kaudu selline kogus sinna sattuda) ilma pöördeid andmata, ja nüüd ühel ilusal päeval andsid talda ja tõmbas selle koguse järsku sealt vahejahutist üles? Minu jaoks on asjaolud veidi arusaamatud ja seda veel seostada karterituulutusega.bora24 kirjutas:Õli sai läbi karteri ventilatsiooni, sealt on õli lahmamise jäljed järgi, vänt käib ilusti ringi, raamlaagrite poldid on kinni, kepsude saaled ei saanud kannatada, st raamsaaled ammugi mitte. Turbovõllil olulist pikiloksu pole. Kolvirõngaste lukupilu ligi 0,5 mm , piirkulum on 1,0 mm, st võib tagasi panna.
Sinu jaoks vb filosoofia ja ennast pead targemaks kui VAG insenere niikuinii, kuid ei saa ikka aru, mis kipitab sind siis sellist remonti ette võtma(loe:raha sinna matma) ja VAG TDI mootoriga üldse sõitma ja samal ajal ikka ja jälle igas teemas VAG i maha tegema alates mootori ajust kuni mootori endani välja.
Edit! Ja ära arva, et ma sind lolliks pean vms. Nagu ma näen, siis biiti sa asjat jagad, lihtsalt ei saa nõustuda osade sinu puusalt lastud väidetega