Probleem õhulugejaga.

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Sander.
Huviline
Auto: Passat B8
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 5 korda

Probleem õhulugejaga.

Lugemata postitus Postitas Sander. »

Eile siis juhtus selline nali, et linnas sõites 50km/h kadus täitsa lampi korra jõud täielikult ära. Gaasipedaali vajutades ei juhtunud mitte midagi. Kestis see umbes 5 sekundit ja siis oli kõik jälle korras. Viskasin kaabli sappa ja sain õhulugeja veakood kirjeldusega: open or short to ground- intermittent. Varem on olnud ka paar korda seda veakoodi näha aga pole nagu tähelepanu pööranud. Ajasin mootori töösoojaks ja läksin tiirule, et saada mingeid reaalseid näite. Tulemus oli selline:
Pilt

Kui ma nüüd asjast õieti aru saan siis 2. kastis on reguested ehk siis arv mis peaks olema ja 3. kastis on see näit mis reaalselt tol hetkel oli. Seega minu loogiga järgi on see õhulugeja siiski prügikasti kaup? :?
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: Probleem õhulugejaga.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Requested ei lähegi üle 850...saage aru juba see requested on EGR kaardi pealt...piisava ülerõhu korral on tegelik näit üle selle. Veakoodi järgi on viga ühenduse pesas...puhasta klemmid ära ja vaata üle MAF andurilt tulev juhtmestik. Selle näidu järgi on MAF kõige paremas korras. Seda requested näitu kasutab aju ainult siis kui EGR i töös hoitakse.
Viimati muutis copilot, 24 Sept 2014, 19:33, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING
copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Re: Probleem õhulugejaga.

Lugemata postitus Postitas copilot »

Enda PD boral,mis puhub veidi suuremat ülerõhku kui vanakooli 81kw,olen näinud ka näitu 1200mg/str samal kui requested on 850....ja kui see õhukogus ümber arvutada rõhuks ja võrrelde tolle hetke rõhuga sisselaskes, siis numbrid klapivad. Minu requested on tänaseks päevaks 850 kogu aeg sest ajule tehtud remap EGRi välja lülitamiseks ja selleks just muudetud kaarti kust see requested seal näha. Põhjagaasi puhul huvitab aju ainult tegelik näit sest EGR lülitatakse siis välja...ainult tühipööretel v ühtlaste pööretega cruisides kasutab aju requested näitu et reguleerida tegeliku õhuvoolu mootrisse ja tegeliku näitu kasutatakse siis lisaks kütte etteandmisel ka EGRi avatuse reguleerimiseks et saavutada nõutud näit...nn põhjagaasiga proovisõitu tehes huvitab meid ainult tegelik näit ja sinu oma OK.
Viimati muutis copilot, 24 Sept 2014, 20:26, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING
Vasta

Mine “Diislid”