Mootori vahetus 1.8 66kW ---> 1.9 47kW SDI
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Mootori vahetus 1.8 66kW ---> 1.9 47kW SDI
Tere
sooviks abi informatsiooni näol. Kuna huvi pakuks vahetada passat 95a 1.8 66kW bens autm pealt mootor caddy 1.9 47kW SDI manuaal mootori vastu.
Visuaalsel võrdulsel tundub et peaks kõiks klappima. Sooviks nimelt passatile automaat kasti peale jätta.
Seega pakuks huvi kas selline vahetus on teoreetiliselt võimalik ?
Mida tähelepanna ?
sooviks abi informatsiooni näol. Kuna huvi pakuks vahetada passat 95a 1.8 66kW bens autm pealt mootor caddy 1.9 47kW SDI manuaal mootori vastu.
Visuaalsel võrdulsel tundub et peaks kõiks klappima. Sooviks nimelt passatile automaat kasti peale jätta.
Seega pakuks huvi kas selline vahetus on teoreetiliselt võimalik ?
Mida tähelepanna ?
-
GTI
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 92 korda
- Tänatud: 183 korda
Re: Mootori vahetus 1.8 66kW ---> 1.9 47kW SDI
Kuidas hakkab tööle bensuka atm. kast diisli küljes on raske öelda kuna erinevalt manuaalist hakkab see käike vahetama enda sisseehitatud loogika järgi. Kindlasti on neil peaülekanne erinev. Uuri eelnevalt kas sellist kooslust on keegi kuskil kunagi aretanud ja mis välja on tulnud.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Ma just selleks siia tulingi et vastuseid saada. Aga seni pole foorumis tuhnimise peale midagi sarnase kooslusega silma hakanud kus oleks 1.8 passatile pandud 1,9 SDI automaat kasti peale.
-
GTI
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 92 korda
- Tänatud: 183 korda
Pidasin silmas piiritaguseid foorumeid - ega siinmail selliseid asju vaevalt et on tehtud.taivon kirjutas:Ma just selleks siia tulingi et vastuseid saada. Aga seni pole foorumis tuhnimise peale midagi sarnase kooslusega silma hakanud kus oleks 1.8 passatile pandud 1,9 SDI automaat kasti peale.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
- Siim
- Huviline
- Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 4 korda
Mis ta ikka teeb, miks selline vahetus, lootus kütust kokku hoida?
Liiga kõrged pöörded ma arvan siiski, aga proovida võib. Füüsiliselt istub 1:1'le, bensuka küljest tuleb vaid hammasvöö võtta ja vb ka mingi mootori kinnitus või asi. Kui kasti peale jätad, siis keera hüdrotrafo mootori küljest lahti ja jäta kasti "külge". ära koos maha võta, sealt tuleb veidi õli välja muidu.
Vahetus kütusekulu tõttu jh.
Passati praegune mootor võtab linnas ikka 10- 12 l/100 le. Pisut palju.
Kuidas juhtme komplektide ja ajuga kas need on vaja ka täies mahus ümber tõmmata ja kuidas ark-is asju ajama peaks enne ka mingi luba hankida v saab hiljem ka kinnituse
Passati praegune mootor võtab linnas ikka 10- 12 l/100 le. Pisut palju.
Kuidas juhtme komplektide ja ajuga kas need on vaja ka täies mahus ümber tõmmata ja kuidas ark-is asju ajama peaks enne ka mingi luba hankida v saab hiljem ka kinnituse
- Siim
- Huviline
- Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 4 korda
Oleneb, kas caddyl on ajuga 47 vüi ajuvaba 47kw, kui ajuvaba, ehk mehaanilise pumbaga(trossiga gaas) siis on üli lihtne, aga kui ajuga mootor siis pedaali ka vaja(gaas jne). Tõstad mootori peale ja lähed üv punkti, palud tahmatesti teha, maksad 17 euri ja siis lähed arki selle tahmatestiga, prinditakse uued dokid(20 euri)
Passatil saab nagunii dets üv läbi siis peale vahetust täis ülevaatus ikka.
Mina tegin just 2.0 85kw --> 1.9sdi 47kw mootori vahetuse. Mul on mõlemad küll manuaalid, aga jah, Siim rääkis enamus vahetatavatest detailidest ära. Mina jagelesin immoga ka, aga kui immot pole siis suht lihtne teha. Paagi vahetasin ka ära ja vedasin uued kütteliinid. Kütusefiltri vahetan ka veel ära, siis peaks hea olema. Küll ei hakanud mul spidomeeter tööle, selle pean ka sdi oma paigaldama.
-
Carloz
- Huviline
- Auto: Golf MK6 1.6TDi '13 // Golf MK5 1.9 TDi '04 // Golf MK3 Cabrio 1.8i '94
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 6 korda
Ma pidin endal (1.8->1.9tdi) vahetama ka spidokajuhtme, kuna bensuka omaga ei ilmutud armatuuri eelsüüte tulukest
Vot, selle pean ka veel ära tegema, tänud meeldetuletamise eest. Veel meenus mulle ka see, et ilmselt pean paaki mineva juhtmestiku ka välja vahetama, diislil kahe juhtmega, bensukal 4 juhtmega (saaks ka nii, et veaks 2 uut juhet pistikust paaki, aga no, siis jääks kripeldama:D)