Auto hoolduse kohta.

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Desteny
Huviline
Auto: Audi A5 3.0 Quattro 08', Audi RS5 4.2 FSI 12', Volkswagen Touareg 4.2 TDI 12'

Auto hoolduse kohta.

Lugemata postitus Postitas Desteny »

Tere kõigile.

Sai just mõni päev tagasi soetatud VW Touareg 4.2 TDI 2012 läbisõiduga 69k kilomeetrit.

Auto seisis 18 kuud panga käes(oli kellegilt ära võetud), sellel hetkel oli läbisõit 65k. Edasi liikus masin autopoe kätte, kus omaniku naine liikus autoga 4k kilomeetrit(5 kuud) ning nüüd ta siis minu käes. Tundes teades kohalikke inimesi(Hispaania), siis autode pealt säästetakse korralikult, st eriti hoolduste. Ja kui viia enda masin hooldusse enneaegselt(margiesindus), siis nad isegi väga ei taha hooldust teha, vaid mainivad, et aega veel on.

Igastahes, autol on selgesti hooldusraamat(30k välpadega, seega kaks hooldus olnud ametlikult) ja viimane on sooritatud täpselt 7/2014 aastal, seega hetkel oleks juba viimane aeg viia masin esindusse ning lasta vahetada enamus kuluvad osad, mis ei kannata seismist(selgesti vahetas autopoe omanik masinal õli, aga see ka kõik).

Küsimus seisnebki selles, et mis ma peaksin laskma neil vahetada(siin peab ise asju mainima, mida tahad vahetada, sest isegi margiesindus ei pakuks neid nii väikse läbisõiduga masinale)? Jutt käib siis mootorist ja sellega kaasnevast hooldusest.

Selgesti baas asjad, nagu õlid, filtrid, vedelikud on mul nimekirjas kõik olemas(naised saunas rääkisid, et käigukastiga peaks tegelema 100k peal). Pigem sooviksin just abistavaid soovitusi asjadel, mida keskmiselt autot tundev isik ise ei suuda välja nuputada. Arvestada võib ka veel seda, et auto läheb lähiajal dynosse ja remappimisele.

Suurimad tänud kõigile vastajatele.
Kindlasti tuleb ka antud auto kohta teema(homme pesupäev ja pildistamine), ikkagist esimene maastur peres..
Viimati muutis Desteny, 08 Apr 2016, 21:59, muudetud 4 korda kokku.

Vasta

Mine “Mootor”