VW Transporter T5 1.9TDI 2009 - KaupoA

Näita oma Volkswagenit.

Moderaator: etnies858

Vasta
KaupoA
Huviline
Postitusi: 118
Liitunud: 18 Veebr 2013, 20:52
Auto: VW Transporter T5, BMW E34, Toyota LC95, Toyota Auris
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 2 korda

VW Transporter T5 1.9TDI 2009 - KaupoA

Lugemata postitus Postitas KaupoA »

Tere!

Sai muretsetud endale üks Transporteri buss (28.12.2020, läbisõit ostes 171 826km), mida vaikselt camperiks ehitama hakata. Hetkel on "camperiks" olnud Toyota Land Cruiser 95, kus sees on siis voodi, sahtlid ja muu vajalik, et saaks autos reisi ajal magada :). Esimesel aastal sai naisega kahekesi Euroopas sellega reisimas käidud, teisel aastal tuli kutsa juurde ja siis käisime kolmekesi kuuajalisel Euroopa reisil ning nüüd selle aasta algul tuli veel pisike perelisa. Ehk LC jääb kahjuks neljakesi reisimiseks juba veidi kitsaks.
Kui kedagi huvitab, siis mingi videoseeria sai tehtud pikemast reisist ka: https://www.youtube.com/c/4x4retriiver
Transporteri buss sai selleks valitud, et plaanis on temaga ka igapäevaselt sõita - ei tahtnud väga suurt bussi, millega tööl ja poes käia.
Kriteeriumid autole olid pikk kere, 1.9 mootor, 3 kohta ees ja konditsioneer.
Enne antud auto ostu sai mõnda teist isendit ka vaatamas käidud, aga valik on ikka väga kesine antud kriteeriumitega.
Kuna buss on 2012 aastal maha kantud, siis sai eelnevalt korralikult tõstukil üle vaadatud, et kas on korralikult tehtud ja mis võis olla mahakandmise põhjuseks. Kuna terve parem külg on palju värskema värviga, kui juhipoolt, siis arvatavasti on miskit seal juhtunud, samuti on kõrvalistuja klaasil pikem kriimustuse jälg peal. Katust pole värvitud ning põhjaalt tundus kõik ilus, küljeuks sõidab ilusti ja tundub viisakalt tehtud.
Uuena on arvatavasti ostetud DHLi bussiks ja siis 3 aastat hiljem käkki pandud. Juhipool on küljepeal DHLi kleepsust jäänud jäljed.
3 kuud pärast maha kandmist 2012 aasta lõpus vahetas auto omanikku, 4 kuud pärast vahetust tehti autole uus ülevaatus ning sõideti peaaegu 5 aastat ja 60 000km - ei tehtud müügieesmärgil korda. 2017 vahetas uuesti omanikku ning nüüd siis järgi minu kätte.
Autol ka suht palju avariisid olnud aastate jooksul, aga ei miskit hullu. Tagauksed vahetatud ja halvasti värvitud - värv koorub. Juhiust ja tiiba on natuke valet värvi värviga parandatud.
Paneks vahepeal ühe pildi ka, muidu liiga kuiv värk, kahjuks pole normaalseid pilte päevavalges teha jõudnud, aga mingi pildi saab ette, milline auto on. Pärast ostu tehtud pilt:
Pilt

Sõber tahtis ka masinat näha ja pidime kokku saama, aga ta ootas kodus, et BMW rataste ostja tuleks neile järgi. Tund läks mööda ja ei viitsinud enam passida ning läksin tema juurde, ostja oli kirjutanud, et auto ei lähe käima ja tehing jäigi katki. Aga kuna T5l on ka 5x120 auguvalem, siis sai kohe alla proovitud, et kuskile vastu ei käiks jne ning tegimegi tehingu ära :lol:. Tegemist on BMW Z3 17" erilaiuste velgedega, ega nad midagi erilist välimuselt ei ole, aga hind oli soodne ning parem, kui plekkvelg ikka. Peal on neil naastud, mis paremas seisus, kui autoga kaasas olevatel ratastel, ehk siis win-win :wink:.
Pilt

Autoga sai kaasa veel ühe jooksu suverehve eraldi plekkidel ja oligi kohe bussist kasu, kuhu 2 jooksu rattaid panna :D.
Pilt

Üks probleem on, mille tahaks võimalikult ruttu korda saada - kesklukk puldist ei tööta, aga võtmest lähevad ilusti uksed lukku ja tulevad ka lahti.
Kõrvalistuja istme alt sai kohe uuritud seda juhet, mis ära mädaneb, aga see oli juba korda tehtud, kahjuks ei vaadanud, kas vool peale tuleb, peab selle veel ära kontrollima. Kui vool peale tuleb, siis ikkagi moodul ise läbi või kuskilt veel viga otsida? Salongis vaatasin kaitsmed läbi, mootoriruumi pole veel uurinud, samuti pole puldi patakat vahetanud, sest alati vaja kõik keerulisemad asjad enne teha :D.

Tagumised numbrituled ei tööta, võtsin pirnipesad/klaasid maha, et pirne vahetada, aga nende sisud täiesti ära lagunenud, tellisin need ka uued, sest praegu pimedal ajal jäävad hästi silma, kui ei põle.

Tulevikus tahaks püsika ka ikka peale saada, kas ma olen õigesti aru saanud, et seda pole väga keeruline retrofittida? Elektriaknad on õnneks olemas, siis ainult mõni juhe vedada ja ongi kõik?

Bemmis olid kindalaekas velgede kapslid ka olemas ja pidi ju kohe külge panema, peaks tellima ika VW omad vms. :).
Pilt
Pilt

Juttu tuli nüüd jube palju, aga vist sai kõik vajalik kirja pandud, loodetavasti väga segane tekst ei tulnud, ei viitsi täna enam läbi lugeda.
Praeguseks olen sõitnud umbes 100km ja veel tundub täitsa mõnus, vaatame, mis tulevik toob :D.

Sellel teemal on 36 vastust

Vastuste nägemiseks peate olema registreeritud liige ja sisse logitud.


Registreeru Logi sisse
 
Vasta

Mine “Huviliste autod”