Vesi - Golfi tagumised uksed alt märjad.

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, GTI, J.Aru

t6nis3
Ära pane mind tähele!
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Võtan veelkord sõna. Panin ukse sissepoole kile mõõduga sama mida lubab kõrgus ja laius. Ülevalt liimitud,alt vaba,ripub.Ei mingit jura.Tööd vaja natuke teha,mitte käija mööda pintsaklipslasi,ja neid kiusata.Nad niigi ülekoormatud.Ah jah. Klaas kaasa ei haara kilet,kui vaja teda liigutada üles,alla.Mida arvate?
Reno88
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Reno88 »

Kile on hea mõte aga las "pintsaklipslased" võtavad vastutuse ja teevad asja korda. Edaspidi vaatan ise, kuidas hakkama saan.
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 59 korda
Tänatud: 607 korda

Lugemata postitus Postitas jussike »

Tahaks kohe huvipärast teada, kuhu see kile siin võimalik panna, nii, et sellest tolku ka on.
image.png
image.png (421.98 KiB) Vaadatud 368 korda
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
MustVälk
Veteran
Auto: Subaru Outback 2015 2.5 129kw Bensiin
Tänanud: 840 korda
Tänatud: 123 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

t6nis3 kirjutas: 30 Juun 2026, 14:03 Võtan veelkord sõna. Panin ukse sissepoole kile mõõduga sama mida lubab kõrgus ja laius. Ülevalt liimitud,alt vaba,ripub.Ei mingit jura.Tööd vaja natuke teha,mitte käija mööda pintsaklipslasi,ja neid kiusata.Nad niigi ülekoormatud.Ah jah. Klaas kaasa ei haara kilet,kui vaja teda liigutada üles,alla.Mida arvate?
Tore, et sa said endale hea lahenduse.

Garantii käigus taastatakse originaal seisund. Kui on tehas ette näinud probleemile teist lahendust, siis muidugi esindus teeb teise lahenduse mis on parem. :)

Ei ole mõtet sõimata kedagi pintsaklipslaseks. :)
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
margus
Huviline
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas margus »

jussike kirjutas: 30 Juun 2026, 20:38 Tahaks kohe huvipärast teada, kuhu see kile siin võimalik panna, nii, et sellest tolku ka on.

image.png
Vesi tilgub ülevalt aknatihendilt kahe uksepleki vahelt kõlari tagaküljele. Kui kinnitusest on kõlari korpus mõraga, siis selle prao vahelt kipub vesi jooksma kõlari esiküljele ja sealt siis uksepolstri vahelt lävepakule selliselt, et vesi ongi salongis.

(kirjutamise hetkel tundus loogiline ning ehk on arusaadav; vajadusel teen P.Oja-stiilis skeemi 8) )
Oettinger Powered
Uued rehvid ja veljed
t6nis3
Ära pane mind tähele!
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

No jah,jällegi nagu lahendust polekski.Pildi pealt vaadatuna ei saa seletada seda ,,katuse,, panekut.Siiski on fakt tehasest tüüpiline. Nii on ODAVAM.(tihendiga olukord) toota.Margus seda seletada pole vaja.MustVälk,kus kohas tekstist loed välja,et sõimasin kedagi pintsakslipslase ks? Nii need foorumi jutud tulevad.Kui on bürokraadid,milles mina süüdi. Ukse pilti vaadates tekib küsimus akna alla laskmise kohalt. Klaasi alt läheb ukse kere kohe kitsaks. Kohe. Klaas,NAGU ei saakski allapoole laskuda. Kuidas sellega lood on? See küsimine ei ole teema väline.
MustVälk
Veteran
Auto: Subaru Outback 2015 2.5 129kw Bensiin
Tänanud: 840 korda
Tänatud: 123 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

t6nis3 kirjutas: 03 Juul 2026, 14:42 MustVälk,kus kohas tekstist loed välja,et sõimasin kedagi pintsakslipslase ks? Nii need foorumi jutud tulevad.Kui on bürokraadid,milles mina süüdi.
image.png
image.png (15.29 KiB) Vaadatud 242 korda
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Reno88
Huviline

Käisin esinduses ära! Mainin seda, et see ei olnud konkreetse automargi esindus aga auto sai sealt ostetud.
Mind pani esiteks imestama see, kui öeldi, et planeeritud on 2 tundi. Võibolla sellel päeval tõesti polnud neil rohkem minu autoga tegelemiseks aega planeeritud aga siis olekski võinud täpsustada seda. Kui kaua vea kindlaks tegemine ja parandamine tegelikult aega võtab, ei tea ju keegi..., ega neil seal selgeltnägijad ei tööta. Ma ei küsinud ka, kas täna 2 tundi ja kui korda ei saa, siis läheb kauem aega. Tegelikult olingi ju arvestanud sellega, kuna aja sain alles peale lõunat ning võibolla oleks varuosi vaja läinud ja tuleb mõni päev tagasi minna.
Ütlesin klienditeenindajale, et olen uurinud seda asja, milles võib probleem olla ja kirjeldasin probleemi. Öeldi, et vaatavad üle aga tundus, et minu uurimustöö neid ei huvitanud. Arusaadav..., kellelegi ei meeldi, kui neid tullakse õpetama, kuidas oma tööd teha. Ei teinud sellest ka probleemi..., eks neil oma töö süsteem ja kui nad hakkaksid iga kliendi arvamuse põhjal viga kindlaks tegema, siis see ei oleks jätkusuutlik. Mina tahtsin aga ainult head ja kiirendada tööprotsessi, kuna nad ei pruugi seda tüüpviga teada, kui on spetsialiseerunud teistele automarkidele.
Tulemus oli see, et neil kuluski umbes 2 tundi. Kõigepealt ütlesid, et kuna vesi salongis pole, siis on asi korras ning tihendi eesmärk ongi takistada vee minemist salongi ja polster on kuiv. Ütlesin, et tõesti vesi salongis veel pole aga kuna alt on suurem osa tihendist märg ja vesi on peaaegu salongis, siis see ka päris õige pole. Selle peale lubasid veel korra üle vaadata. Siis olid avastanud, et mõlema ukse tihendid ei ole ilusti soones ning panid ilusti soonde tagasi.
Autot kätte saades, ütlesid veel, et määrisid tihendeid veel silikooniga ja nüüd on kindlasti parem.
Mulle jäi selline mulje, et nad uste polstreid ei võtnudki üldse ära, et näha, mis toimub seespool.
Muidugi nad mainisid, et nüüd nad on minu probleemiga kursis ja vaatamata sellele, et garantii ei kehti, siis võin uuesti nende poole pöörduda, kui vesi on salongis.
Ei taha enam sinna minna..., halb mulje jäi asjast!
Tuleb ise teha või viia näiteks Møller Autosse, kes on selle probleemiga hästi kursis. Kasvõi maksan siis selle eest..., peaasi, et saab asi korda.
Mida Teie arvate asjast? Kui kolmveerand tihendist on märg, siis see on probleem ja probleemiga tuleb tegeleda enne, kui vesi salongi jõuab, arvan mina.
rendoqoz
Huviline
Auto: Audi A4

Lugemata postitus Postitas rendoqoz »

Ära anna nii lihtsasti alla. Võib-olla see oligi nende taotluslik käitumine, et sa tagasi ei tuleks.

Järgmine kord tee probleemist video ja saada neile ning küsi kuna auto tagasi saab tuua. Lisa ka, et sel korral tehtaks korralikult ning uuritaks enne internetist tüüpvigu (sama mis juba üritasid neile kirjeldada).
Muidugi nad mainisid, et nüüd nad on minu probleemiga kursis ja vaatamata sellele, et garantii ei kehti, siis võin uuesti nende poole pöörduda, kui vesi on salongis.
Mis see tähendama peaks? Kaua on auto ostust möödas?
Reno88
Huviline

See peaks tähendama seda, et kui katastroof on käes ja vesi ongi otseselt salongis ja matid märjad, alles siis võtaksid mind uuesti jutule.
Auto sai ostetud 26.05.2026. Kuu aega anti garantiid.
Møller Autos vahetavad kõlarid ära umbes 180- euroga, mis on päris suur raha.
rendoqoz
Huviline
Auto: Audi A4

Lugemata postitus Postitas rendoqoz »

Auto sai ostetud 26.05.2026. Kuu aega anti garantiid.
Hülgemöla nende poolt. https://www.tallinn.ee/et/tarbija/uudis ... s-pidada-0
ja https://ttja.ee/sites/default/files/doc ... stmine.pdf

Pretensiooniõigus tuleneb seadusest ja kehtib isegi kaks aastat. Garantii on aga vabatahtlik asjandus ja see ei tähenda, et nad ei pea seda probleemi oma kuludega korda tegema. Ära anna alla, kirjuta ja saada neile linke ja küsi, et mis on lahendus. Saada ka tõendusmaterjali.

TTJA-sse pöördumisest paar asja: pöördu ainult siis, kui nad tõenduslikul viisil (nt e-kiri) ütlevad, et nad ei tegele/tee seda korda. Siis las maadlevad juba TTJA-ga.

Nõme on see, et sina kui klient kannatad ja tegelikult kas see 180 € on seda väärt. Minu meelest on, põhimõtte pärast.
Vasta

Mine “Kere & Sisu”