Protitud rehv, või mitte?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
- Tänatud: 1 kord
Re: Protitud rehv, või mitte?
TiitRE kirjutas:No ju siis on protimüüjad sellega harjunud, et prott nii s*tt on ja keegi ei vaevugi enam edasi vaielda, vaid vahetatakse kohe väljacopilot kirjutas:Ja nagu mina aru saanud(endal pole juhtunud, tuttav ühes rehvivahetuse punktis töötades oskas komenteerida), siis proti puhul kui midagi garantii ajal juhtub, vahetatakse rehv ilma mingit ekspertiisi vms tegemata välja.Ja veel garantiist - huvitav palju sel protirehvil siis garantiid antakse ka? No vaevalt, et 3a. ja selle ajaga sureb (juba niigi surnud) karkass ära ja viskadki rehvid jälle minema.
Proti müüja ilmselt siiski tunnistab, et tingituna vanemast karkassist, jamasid juhtub, ja klientide hoidmiseks vahetatakse see mingit pläma ajamata välja. 2 aastat oli ka vist Vallail. Ja kas sa tiitre tahad öelda, et sa saad oma goodyearile v mis iganes high end rehvile 3 aastat garantiid

Diesel Power KEEPS ME GOING
- TiitRE
- Huviline
- Auto: VW Passat B7 2.0 TDI DSG 2011; BMW E70 xDrive 30d M-pakett 2009; VAZ 21063 1985; Suzuki KingQuad LTA-700 2007; Škoda Octavia 2.0tdi DSG 2005
- Tänanud: 59 korda
- Tänatud: 93 korda
Ehh, mis me ikka vaidleme, las igaüks sõidab sellega, millega parasjagu sõidab ja asi tahe
P.S Olen 99,9% oma autodel kasutanud vaid tehase rehve ja uute vastu vahetan ka ilmselt tihedamini, kui mõni majanduslikult otstarbekamaks peaks
ja see 0.1% olid tõesti Vallai protid, mille sain koos Audiga kaasa. Samuti pole mul ühtegi garnatiijuhtu rehvidega veel olnud ja müüja juures müts peos kedagi paluma pole pidanud (ptui-ptui-ptui) 

P.S Olen 99,9% oma autodel kasutanud vaid tehase rehve ja uute vastu vahetan ka ilmselt tihedamini, kui mõni majanduslikult otstarbekamaks peaks

Ise soovitan kahe käega nt talveks protti. Olen kasutanud masteri protikaid. Mitmel jooksul velgedel on masteri talvekad peal. Sest jääraja/lumeraja võistlusteks on ühed parimad millega sõitnud olen. Siis raja ja maantee jaoks ongi erinevad jooksud. Mõlemil naelad.
Küll aga on nt masteri rehvid 2 korda odavamad kui nn firmakad millega liigelnud olen.
Ja mis veel ülim üllatus. Nimelt on mul talverehvid/veljed millega liigun maateel, all olnud 2 aastat/talve. Siiani ei ole rehvist välja tulnud MITTE ühtegi naela. Kõik naelad on sees ning pole isegi mitte siledad
Küll aga sõitnud olen nendega kõvasti, nii Tallinnas ja mujal linnades ning maapiirkonnas.
Ja ei ole just kerge jalaga.
Ainuke asi, et maanteel oli tiba rohkem lärmi kui nn firmakatel mida kasutanud olen. Nankang lärmas veel rohkem kui master
Suvekatega õnneks/kahjuks väga kogemusi pole.
Küll aga on nt masteri rehvid 2 korda odavamad kui nn firmakad millega liigelnud olen.
Ja mis veel ülim üllatus. Nimelt on mul talverehvid/veljed millega liigun maateel, all olnud 2 aastat/talve. Siiani ei ole rehvist välja tulnud MITTE ühtegi naela. Kõik naelad on sees ning pole isegi mitte siledad

Küll aga sõitnud olen nendega kõvasti, nii Tallinnas ja mujal linnades ning maapiirkonnas.
Ja ei ole just kerge jalaga.
Ainuke asi, et maanteel oli tiba rohkem lärmi kui nn firmakatel mida kasutanud olen. Nankang lärmas veel rohkem kui master

Suvekatega õnneks/kahjuks väga kogemusi pole.
Viimati muutis --keit--, 15 Apr 2013, 18:32, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Jah,vaielda pole mõtet. Ja ega ma ei üritagi kedagi proti usku pöörata,vaid minu jaoks on mõistmatu proti maha tegemine. Minu jaoks on suveproti kasutamine igati ära tasunud ja nimetatud jamasid pole olnud.
- TiitRE
- Huviline
- Auto: VW Passat B7 2.0 TDI DSG 2011; BMW E70 xDrive 30d M-pakett 2009; VAZ 21063 1985; Suzuki KingQuad LTA-700 2007; Škoda Octavia 2.0tdi DSG 2005
Sellist "fenomeni" panin ka tookord oma Audi juures tähele, kui Vallai talvekatega soetatud sai. Nimelt olla eelmine omanik juba ühe talve nendega ära kärutanud ja mina lasin julgelt teise talve otsa - mitte üht naela välja ei loopinud, samuti ei kulunud ka protektor (mingi kunagise Nokiani muster vms), klots oli kõva kui plastmass ja sellega seoses talvel pidamine suht s*tt ja kuival asfaldil laulsid kui k*rat--keit-- kirjutas: Ja mis veel ülim üllatus. Nimelt on mul talverehvid/veljed millega liigun maateel, all olnud 2 aastat/talve. Siiani ei ole rehvist välja tulnud MITTE ühtegi naela..

P.S aga see kogemus oli vist aastal 2001 v. 2002 vms

Viimati muutis TiitRE, 15 Apr 2013, 18:57, muudetud 1 kord kokku.
► Näita Spoilerit

Masteri rehvide kohta pole kuulnud ega kogenud ise, et nad oleksid kõvaks läinud.
Minulgi masteri talverehvid on ikka ülimalt pehmed ja see vast ongi see mis seda veidi kõvamat häält tekitab.
Kindlasti tasub mainida ka seda, et kuidas rehve hoiustada.
Ideaalne on rehve hoistada sellises nn ruumis kus on :
Ühtlane jahe temperatuur, päikese/tugeva tehisliku valguse ning tuule eest kaitsuna. Ladustada vertikaalses toetuvas asendis.
Muidugi ka hoida rehve eemal igasugusest keemiast. Samuti pole niiskus hea.
Viimati muutis --keit--, 15 Apr 2013, 19:17, muudetud 4 korda kokku.
- rako
- Huviline
- Auto: 1 Kolhv 1
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Minu oma selle talve kogemus.
Passatile ostsin poola proti Markgum MHK4 ( http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/15 ... itud-65r15" onclick="window.open(this.href);return false; )
Ninig igapäeva autol Goodyear ultragrip extreme ( http://www.rehvid24.ee/products/details/1405" onclick="window.open(this.href);return false; )
Mürataseme vahet ei suuda küll välja tuua kuna autod on ka totaalselt erinevad ning üks on naast teine lamell, kuid markgumi kohta midagi halba öelda ei saa. Pidamine ilmselgelt pole nii hea kui teisel aga hinnaklass on ka totaalselt erinev.
Minu poolest ma nüüd kummutasin selle linnalegendi, et protti kiidavad kes pole eales sõitnud bärndi tootja rehviga. Lihtsalt neid kahte ei saa ju võrrelda mis on ka ilmselge.
Golfil sai nüüd sõidetud 4 talv Vallai lamellidega ning nendele ainult kiidusõnad oma hinna ja kvaliteediga ma ei usu, et olen paremat diili saanud. Nüüdseks on nad lihtsalt oma aja ära elanud.
Passatile ostsin poola proti Markgum MHK4 ( http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/15 ... itud-65r15" onclick="window.open(this.href);return false; )
Ninig igapäeva autol Goodyear ultragrip extreme ( http://www.rehvid24.ee/products/details/1405" onclick="window.open(this.href);return false; )
Mürataseme vahet ei suuda küll välja tuua kuna autod on ka totaalselt erinevad ning üks on naast teine lamell, kuid markgumi kohta midagi halba öelda ei saa. Pidamine ilmselgelt pole nii hea kui teisel aga hinnaklass on ka totaalselt erinev.
Minu poolest ma nüüd kummutasin selle linnalegendi, et protti kiidavad kes pole eales sõitnud bärndi tootja rehviga. Lihtsalt neid kahte ei saa ju võrrelda mis on ka ilmselge.
Golfil sai nüüd sõidetud 4 talv Vallai lamellidega ning nendele ainult kiidusõnad oma hinna ja kvaliteediga ma ei usu, et olen paremat diili saanud. Nüüdseks on nad lihtsalt oma aja ära elanud.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m
Kuna olen ka tegev rehvide vahetuse ja müügi alal juba mitmendat aastat, räägiks ka natuke protirehvist. Olen ka ise kunagi nii Vallai kui Master protiga talvel sõitnud. Müra on häiriv, Vallai tundus eriti libe just lumesopa sees ja niiskel asfaldil. Nüüd sõitsin talve Good-Year Ice Navi lamelliga, samamoodi sai isa uuele autole samad rehvid alla pandud, ka tema sõitis enne Vallai protiga. Ka kulusid Vallaid kiiremini kui Good-Yearid, mis sest, et Vallaiga oli mul palju väiksem läbisõit. Mõlemad me tunneme, et täiesti võrreldav vahe on sees, lausa igas talveolus, seda siis tehase rehvi kasuks. Muidugi proti hind on suht mõistlik ja saan aru kui paljudel pole uue rehvi raha välja käia ning ostavad proti. Kui kahe kõrva vahel midagi on siis saab igasuguste rehvidega hakkama. Palju on aga rehvivahetuse poolel kurtmist proti kõveraks läinud karkasside (nagu Nokianid) kui ka liigse tasakaaluvajaduse pärast. Mõnel kliendil on ka juhtunud, et on saanud erinevatel põhjadel protid, sellest tingituna on halvem auto juhitavus ning käitumine.
Üks suur fakt mis ka räägib tehase rehvi kasuks on järgmine: Nimelt protirehvi kaal, külgseina jäikus on suuremad kui tehase rehvidel. Sellest tingituna on suurem veeretakistus ehk ka kõrgem kütusekulu. Näiteks võin tuua ka tavarehvi ja Run Flat rehvi veeretakistuse vahe, mis on kuni 30% kuna runflat on jäigem, palju raskem.
Üks asi on saada taastatud rehvid odavamalt kätte, teine asi see, et kütusekulu on kõrgem ja võivad palju kiiremini kuluda kui osad tehase rehvid.
Suveprotiga kahjuks endal kogemusi pole, küll aga kliendid on kurtnud kiiret kulumist. Kulumiskiirus võib olla ka tehase rehvidel lausa kahekordne.
Toome näiteks suverehvid 205/55R16 Tigar Hitris, hind u. 60€/tk, kestsid kõigest u. 15000km.
205/55R16 Michelin Primacy HP, hind u. 90€, kestsid u. 30000km.
Need näited on toodud ühe ja sama inimese kogemusest, ühe ja sama autoga, autoks siis Passat B5 99a. Välja võib lugeda, et Michelin kestis täpselt 2 korda rohkem, küll aga hinnavahe on tunduvalt väiksem kui kahekordne. Kokkuvõttes oleks kasulikum selle näite puhul ikka osta Michelinid, algul käid rohkem raha välja aga hiljem siiski säästad nii kütusekulu pealt (pehmed ja kerged Michelini karkassid) kui ka kestvuse pealt.
Olen ka kuulnud klientide käest, et michelinid on kestnud ka u.40000-45000km, seda muidugi ei tea kui tõesed need arvud on.
Sai küll pikk jutt aga tehke oma järeldused, tagasiside on ikka oodatud. Protirehvi maha ei tee, ka nende kvaliteet on aastatega paranenud, kel väike läbisõit ja raha pole välja käia siis aga palun. Talveks parem ikka kui kesk-euroopa lamell või mõni hiina plastmassist rehv (ka mõni hiinakas võib hea olla).
Üks suur fakt mis ka räägib tehase rehvi kasuks on järgmine: Nimelt protirehvi kaal, külgseina jäikus on suuremad kui tehase rehvidel. Sellest tingituna on suurem veeretakistus ehk ka kõrgem kütusekulu. Näiteks võin tuua ka tavarehvi ja Run Flat rehvi veeretakistuse vahe, mis on kuni 30% kuna runflat on jäigem, palju raskem.
Üks asi on saada taastatud rehvid odavamalt kätte, teine asi see, et kütusekulu on kõrgem ja võivad palju kiiremini kuluda kui osad tehase rehvid.
Suveprotiga kahjuks endal kogemusi pole, küll aga kliendid on kurtnud kiiret kulumist. Kulumiskiirus võib olla ka tehase rehvidel lausa kahekordne.
Toome näiteks suverehvid 205/55R16 Tigar Hitris, hind u. 60€/tk, kestsid kõigest u. 15000km.
205/55R16 Michelin Primacy HP, hind u. 90€, kestsid u. 30000km.
Need näited on toodud ühe ja sama inimese kogemusest, ühe ja sama autoga, autoks siis Passat B5 99a. Välja võib lugeda, et Michelin kestis täpselt 2 korda rohkem, küll aga hinnavahe on tunduvalt väiksem kui kahekordne. Kokkuvõttes oleks kasulikum selle näite puhul ikka osta Michelinid, algul käid rohkem raha välja aga hiljem siiski säästad nii kütusekulu pealt (pehmed ja kerged Michelini karkassid) kui ka kestvuse pealt.
Olen ka kuulnud klientide käest, et michelinid on kestnud ka u.40000-45000km, seda muidugi ei tea kui tõesed need arvud on.
Sai küll pikk jutt aga tehke oma järeldused, tagasiside on ikka oodatud. Protirehvi maha ei tee, ka nende kvaliteet on aastatega paranenud, kel väike läbisõit ja raha pole välja käia siis aga palun. Talveks parem ikka kui kesk-euroopa lamell või mõni hiina plastmassist rehv (ka mõni hiinakas võib hea olla).
Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära!
- TiitRE
- Huviline
+1, pole hiinakas vaid talvel libe, mul hea näide, kui soetasin Saksast oma eelmise auto e60 bemmi ja sealt tuli see suht kulunud Michelinidega, sai siis keset suve prooviks võetud hiinakad Vanli (mingi V-mustriga) ja no juba niiske ilmaga (täisvihmasest ilmast ei räägigi) ei kustunudki veojõukontrolli tuli armatuuris, lihtsalt plinkis nii kiiresti ja pidevaltkase89 kirjutas: (ka mõni hiinakas võib hea olla).

- NOTFAST
- Tunnustatud
- Telefon: 5141947
- Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
Huvitav on see, et näiteks jäärajal kutsutakse mitmeid Vallai ja Masteri rehve vaesemehe testivõitjateks. Muide jääpeal on nad paremad paljudest hiina tahmarullidest. Enda bussil olid alla tagasillal 2 C suverehvi. Pole nad küll märgatavalt kiiremini kulunud kui esisilla Fuldad. Samas aga ma ei laida ega kiida neid. Parem uus prott kui soomest veel "päris hea" kasutatud.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.
Huupi tulistan ja pakun, et tegu oli Wanli S-1088 rehvidega? Need on kunagi testis ka saanud lausa katastroofilisi tulemusi, tsiteerin seda testi:TiitRE kirjutas:+1, pole hiinakas vaid talvel libe, mul hea näide, kui soetasin Saksast oma eelmise auto e60 bemmi ja sealt tuli see suht kulunud Michelinidega, sai siis keset suve prooviks võetud hiinakad Vanli (mingi V-mustriga) ja no juba niiske ilmaga (täisvihmasest ilmast ei räägigi) ei kustunudki veojõukontrolli tuli armatuuris, lihtsalt plinkis nii kiiresti ja pidevaltkase89 kirjutas: (ka mõni hiinakas võib hea olla)., kuigi sõidustiil oli täiesti rahulik. Tahan öelda, et need ca. 2mm. jäägiga Mitsud olid kordades haakuvamad kui tuliuued Vanlid...undamisest ei taha rääkidagi, nagu pommilennuk
"WANLI on küll üks kõige õnnetumatest rehvidest, mida me oma suverehvitestides kunagi oleme näinud. Suvisel maanteel on rehv suhteliselt mugav, aga rohkem head pole selle kohta ka öelda. Pidamine praktiliselt puudub ja märjal teel on juhitavus lausa ohtlik. Ainuüksi väga pikaks veniva pidurdusteekonna tõttu tuleks selle rehvi kasutamine ära keelata. Veeretakistus on suur ja nii hullu rehvimüra oleme seni kohanud vaid naastrehvidel. Katseteks suletud rajal on Wanli veidrustega tutvumine ju isegi lõbus, aga liiklusse ei tohiks sellist rehvi lubada.
Hea
Sõidumugavus
Halb
Pidamine igasugustes oludes
Juhitavus"
- TiitRE
- Huviline
Eip. Tegu oli tookord S-1099-ga.kase89 kirjutas:
Huupi tulistan ja pakun, et tegu oli Wanli S-1088 rehvidega?
Leidsin ka pildi:

-
- Huviline
Pakun välja, et säärane muster on sel rehvil lihtsalt edeva väljanägemise pärast disainitud. Kui ikkagi vaadata vähegi tõsiselt võetavaid rehve, siis on ka pikisuunas jooksvad veesooned lisaks külgede peale juhtivatele. 

Ju siis S-1099 üritati teha edasiarendus S-1088-le aga kukuti ikka samasse auku.TiitRE kirjutas:Eip. Tegu oli tookord S-1099-ga.kase89 kirjutas:
Huupi tulistan ja pakun, et tegu oli Wanli S-1088 rehvidega?
Leidsin ka pildi:

- TiitRE
- Huviline
No nagu Hiinale kohane, üritati mingi tuntud tootja mustrit jäljendada, aga kukkus nagu alati s*tt välja
P.S Aga ka Hiinakal ja Hiinakal on vahe. Näiteks paljud tuttavad kulgevad kas VSP-ga või GT Radialiga ringi - vaiksed, püsivad teel, ei lähe ööga seistes kandiliseks, jne..

P.S Aga ka Hiinakal ja Hiinakal on vahe. Näiteks paljud tuttavad kulgevad kas VSP-ga või GT Radialiga ringi - vaiksed, püsivad teel, ei lähe ööga seistes kandiliseks, jne..