Parim mootori hammasrihma valmistaja?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 201 korda
Kontakt:

Re: Parim mootori hammasrihma valmistaja?

Lugemata postitus Postitas R36 »

Mina olen selle näidu tunde järgi paika ajanud. Mälu järgi, et kui oli plussis siis minek oli parem, kuid kui miinuses siis ökom.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Laur
Huviline
Auto: Mercedes E350CDI 4Matic
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Laur »

Olen ka ainult fiksaatoritega vahetanud ja hiljem kontrollinud, kuna näidud on olnud lubatud väärtuste vahel, siis pole rohlem näppinud.
M.O.T.T

JETTAMEES
Huviline
Telefon: 56503745
Auto: Audi q7. Multivan
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas JETTAMEES »

teet82 kirjutas:
JETTAMEES kirjutas:Ja paigaldas piisavalt pädev mees!
Kas sa nägid ise kõrvalt paigaldust ja kas kasutuses olid ettenähtud rakised, või oli jälle mingi markeri-vend?
Konkreetset paigaldust küll ei näinud kuid vänt oli küll rakisega fikseeritud-küll siis ka ülejäänud rakised olid olemas!
Ja ma olen küll enam kui kindel et Flamekos on kõik vajalikud toolsid olemas!

Riho72
Huviline
Auto: 4x4 Bora Variant, Bora Variant
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Riho72 »

Flameko selline vahva koht kuhu enda autot küll ei julgeks viia, kuna garantiid nad ei anna.(Juhus olemas kus inimene lasi neil Touaregil nuka koos vajalikuga vahetada,
ca aasta pärast oli nukk pooleks ja Flameko autotöökoda süüdistas autoomanikku hoolimatuses oma sõiduki kohta ja mis iganes oli valesti teinud ning nemad omal süüd ei näinud)
Tean kindlasti et inimene hoolduse ja juppide kvaliteedi pealt kokku ei hoia.
Teine selline "garantiiga" firma on Royal garage kuhu ma enda jalga enam ei tõsta.
Lugupidamisega Riho

Rahulolu on peamine

JETTAMEES
Huviline

Riho72 kirjutas:Flameko selline vahva koht kuhu enda autot küll ei julgeks viia, kuna garantiid nad ei anna.(Juhus olemas kus inimene lasi neil Touaregil nuka koos vajalikuga vahetada,
ca aasta pärast oli nukk pooleks ja Flameko autotöökoda süüdistas autoomanikku hoolimatuses oma sõiduki kohta ja mis iganes oli valesti teinud ning nemad omal süüd ei näinud)
Teine selline "garantiiga" firma on Royal garage kuhu ma enda jalga enam ei tõsta.
või nii...

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

ivorturb12 kirjutas:Mida peate silmas sellega, et sõltub hammasrihma vahetaja pädevusest? Et rihm saaks paika õige pingsusega? :)
Ja no märgid ka paika saaks, aga viimane ei puutu sellesse, kaua aega rihm kestab ju.
Aga muidu ise kasutanud enamikajast contitech hammasrihmasid, vahel ka gates ja dayco ja siiani probleeme pole olnud. Peasit, et rullikud ka normaalse tootja omad saaks.
Las ma räägin sulle lühidalt loo.....koht, mis reklaamis end nn VW spetsina(see küll UK s aga estoonias tõmmatakse ilmselgelt kliendile kott pähe korralikult veel enam ja seda isegi margiesindustes, kusjuures google otsingu järgi seda kohta külastanute tagasiside ok ja no tõesti pole tegu nn nurgataguse räämas kohaga!), suutis teha rihma vahetuse minu PD mootoril niiviisi, et alumine hammasrihma kattepleki ülemise plekiga kokku minev nurk hõõrus vastu hammasrihma niiviisi, et autole järgi minnes oli kuulda autole järgi minnes esimesest kävitusest peale rihma vahetust, et midagi kahtlast on seal kapoti all teoksil....õnneks oli koduni ainult 2km ja võttis aega mul kodus umbe 15min et asi välja raalida.....sitapead oli ühe kõrva ma ei tea kuidas sellel kaitseplekil kõveraks väänanud niiviisi et see käis selle samuse pleki plärina saatel vastu hammasrihma külgmist serva....väänasin tagasi ja asi timm......ja rihma vahetas väidetavalt audi esiduse ex luksepp! Niipalju siis sulle Esindusest v vastava margi spetsist......oleks olnud mõni naisterahvas, poleks nn kvaliteet rihm elusees see 90k vastu pidanud!

Kaebuse peale lubasid ainult järgmine kord alet teha.....no kas ma tõesti oleks julenud sellises konditsioonis see 2km tagasi töökotta sõita ja neil see viga lahendada....ei, sest ma kartsin mootori pärast ja lahendasin asja ise! Aga hui ma sellisesse kohta tagasi lähen!

EDIT! ah jah....unustasin....lisaks oli jäänud ühendamata vaakumoolik N75 külge......koju sõites oli tunne, nagu 96kwPD mot asemele bora sedaan(millel oli remap umbes 110kw peale) tõstetud 40kw vabalthingav!
Viimati muutis copilot, 07 Sept 2015, 23:59, muudetud 4 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.

Lugemata postitus Postitas copilot »

JETTAMEES kirjutas:
Riho72 kirjutas:Flameko selline vahva koht kuhu enda autot küll ei julgeks viia, kuna garantiid nad ei anna.(Juhus olemas kus inimene lasi neil Touaregil nuka koos vajalikuga vahetada,
või nii...
Oeh....ära räägi...ämmal viljandi Kia esinduses oli umbes sama "juhus", kus rihma ja sinna kuuluva vahetuse ajal põles läbi pea kaitseblokk.....auto ei liikunud kohe peale rihma vahetust kätte saades nii nagu ta oli seda vahetusse sõites! Hakati ajama p*ska teab millist ja kokku võttes oli arve 500EUR lisaks uue ploki näol(sest polnud tegu mudeliga, mis oleks just rahva auto et lammarist võta kilo hinnaga). JOKK ja MOT! Masin oli pannud isegi 10k üle rihma vahetusest ja töötas ja liikus siidi nagu ta oli seda uuena ostes kuni peale rihma vahetust! Esindus on minu jaoks suht 0....lubatav garantii on samahästi kui pellaris asi alla lasta ja hinnad on sellised et paneb mõtlema.....aga noh, kui ei tule isegi varuratta alla panekuga hakkama siis muud võimalust isegi mitte pole(tean naisterahvast, kes kunagi mõned aastad tagasi aitas ühel meesterahval tolle masinal teel olles vahetada puruks läinud rehviga ratast varuratta vastu....too auto tollel ajal polnd mitte odav isend :thumbup: )

PS! See oli viimane kord, kui ämm sinna pöörudub!

PS2! ok, ainuke asi, milleks esindus ok, on see, et teatud varuosasid teinekord mujalt kui esindus saada pole võimalik!
Viimati muutis copilot, 08 Sept 2015, 00:15, muudetud 7 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 183 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

copilot kirjutas:.....ja rihma vahetas väidetavalt audi esiduse ex luksepp! Niipalju siis sulle Esindusest!
Eks siit tulebki välja miks ta on nüüd ex-lukksepp.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

ivorturb12
Huviline

Lugemata postitus Postitas ivorturb12 »

No esindused on üldse paraku nii nagu on.. ei taha kedagi konkreetselt solvata, kuid jah, niipalju kui esindustega olen kokku puutunud, on seal ikka parajad naljamehed :D
Viimane kord Volvo esinduses käies tuli päris naer peale, mida seal korraldati. Raha osatakse ainult hästi küsida :)

JETTAMEES
Huviline

ivorturb12 kirjutas:No esindused on üldse paraku nii nagu on.. ei taha kedagi konkreetselt solvata, kuid jah, niipalju kui esindustega olen kokku puutunud, on seal ikka parajad naljamehed :D
Viimane kord Volvo esinduses käies tuli päris naer peale, mida seal korraldati. Raha osatakse ainult hästi küsida :)
No aga mis koht on siis hea kuhu julgelt oma auto võiks remontti viia?

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 183 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kõige tähtsam kui koht on see et pead olema piisavalt tark tehnika poole pealt et mitte lasta omale kotti pähe tõmmata. See et ühe või teise firma kohta loeb negatiivset kommi ei tee neid veel soss-seppadeks sest kiitvaid hinnanguid mida samas võiks jagada sadades ju keegi nende kohta ei anna. Niimoodi lähenedes võiks ju öelda et remondi oma autot ise kuna iga firma kohta on kellelgi midagi negatiivset öelda. Esindused üldjuhul annavad oma töödele ikka garantii ja enamus probleeme (kehtib ka teiste rem. kohtade suhtes) tuleneb puudulikust kommunikatsioonist, suhtlemisprobleemidest ning faktist et klient on küll kuningas kuid ta ei oska sageli kahjuks kuningana käituda.
Viimati muutis GTI, 09 Sept 2015, 19:47, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: .
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Riho72
Huviline

Olen nõus et kõik pole suhtenõustajad kuid kui kohe kukutakse süüdistama ja välistatakse oma süü siis pole küll millestki rääkida.
Kogu suhtlus on Touaregi puhul dokumenteeritud kuid omanikul pole aega ega tahtmist sellega jamada.Tehnikat jagab ka. Neelas selle kaotuse alla ja käib nüüd ainult Mölleris.
Bemmiga käis ka vaid bemmi esinduses. Sõbral ka nii ja naa kogemused Flamekoga, aga ta konkreetne ja põhimõtetega inimene ka (ilmselgelt parema suhtlemisoskusega ka) Samas tehnikast ei tea miskit.
GTI kirjutas:Kõige tähtsam kui koht on see et pead olema piisavalt tark tehnika poole pealt et mitte lasta omale kotti pähe tõmmata. See et ühe või teise firma kohta loeb negatiivset kommi ei tee neid veel soss-seppadeks sest kiitvaid hinnanguid mida samas võiks jagada sadades ju keegi nende kohta ei anna. Niimoodi lähenedes võiks ju öelda et remondi oma autot ise kuna iga firma kohta on kellelgi midagi negatiivset öelda. Esindused üldjuhul annavad oma töödele ikka garantii ja enamus probleeme (kehtib ka teiste rem. kohtade suhtes) tuleneb puudulikust kommunikatsioonist, suhtlemisprobleemidest ning faktist et klient on küll kuningas kuid ta ei oska sageli kahjuks kuningana käituda.
Lugupidamisega Riho

Rahulolu on peamine

JETTAMEES
Huviline

Vot ei oska küll flameko kohta midagi negatiivset öelda! Minule jäi küll neist üsnagi positiivne mulje!

Riho72
Huviline

JETTAMEES kirjutas:Vot ei oska küll flameko kohta midagi negatiivset öelda! Minule jäi küll neist üsnagi positiivne mulje!
Kuni probleemide ilmnemiseni.
Lugupidamisega Riho

Rahulolu on peamine

maikl369
Huviline
Telefon: 5 üks 99 null 22 null
Auto: VW Passat Comfortline 1.9TDI 81kw AFN 1998a

Lugemata postitus Postitas maikl369 »

Parima hammasrihma valmistajast läks jutt sujuvalt üle remondi kohtade maine alla tõmbamiseks. Minu arvates pole vw rihmavahetus mingi pommiteadus ja sellega peaks hakkama saama iga mees kellel vähegi midagigi mütsiall on.
Youtube on ka tegelt varustatud õpetustega kuidas kerge vaevaga erinevaid remonte teha.

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Peale tehnilist taipu rihma vahetusest,on ka vaja auto kanalile ajada.

maikl369
Huviline

t6nis3 kirjutas:Peale tehnilist taipu rihma vahetusest,on ka vaja auto kanalile ajada.
Isegi siis kui kanal puudub saab selle töö kaa niisama tehtud. Pisut rohkem vaeva aga täiesti teostatav.

Laur
Huviline

Passat B5, B5.5 otse mootoril küll, proovi mõnel risti mootoril ka.
M.O.T.T

maikl369
Huviline

Laur kirjutas:Passat B5, B5.5 otse mootoril küll, proovi mõnel risti mootoril ka.
Ei tööta muidugi kuskil remondi kohas aga pole veel passatil B5, B5.5 risti mootorit kohanud.

ivorturb12
Huviline

Lugemata postitus Postitas ivorturb12 »

Pigem mõeldi vast seda, et b5.5-l on pikku pidi mootor, kuid osad teised autod, millel ristipidi, et proovi nondel vahetada ilma kanalita/ tõstukita :)

Laur
Huviline

Polegi väitnud, et oleks. B5 lihtne vahetada, pole kanalit vaja, Golf 4 tuleb mootor kahest kohast lahti lasta, et rihm vahetada, seal on risti mootor.
M.O.T.T

maikl369
Huviline

Laur kirjutas:Polegi väitnud, et oleks. B5 lihtne vahetada, pole kanalit vaja, Golf 4 tuleb mootor kahest kohast lahti lasta, et rihm vahetada, seal on risti mootor.
Golfide kohapealt on sul tõesti õigus.
Viimati muutis maikl369, 13 Sept 2015, 20:38, muudetud 1 kord kokku.

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas teet82 »

maikl369 kirjutas:Minu arvates pole vw rihmavahetus mingi pommiteadus
Eile vahetasin kahel taksol hammasrihma, mõlemad 81kW vanakooli diislid ja sama firma masinad. Ja mõlemal oli pingutusrull keeratud peale vastupäeva. Endal juba tuli väike kahtlus, et kas nii peabki olema ja sai ka ElsaWin lahti võetud, kahjusk näitas seal teistsugust pingutusrulli. Minu meelest käib kõigil päripäeva rulli pingutamine. Mida siis spetsialistid arvavad kui pole pommiteadus see rihmavahetus? :D

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

teet82 kirjutas:
maikl369 kirjutas:Minu arvates pole vw rihmavahetus mingi pommiteadus
Eile vahetasin kahel taksol hammasrihma, mõlemad 81kW vanakooli diislid ja sama firma masinad. Ja mõlemal oli pingutusrull keeratud peale vastupäeva. Endal juba tuli väike kahtlus, et kas nii peabki olema ja sai ka ElsaWin lahti võetud, kahjusk näitas seal teistsugust pingutusrulli. Minu meelest käib kõigil päripäeva rulli pingutamine. Mida siis spetsialistid arvavad kui pole pommiteadus see rihmavahetus? :D
Ikka päripäeva. :) Autodata ka kinnitab seda. Kas vastupäeva keerates ültse hakkab pingutusrulli sees olev vedru "tööle"? :think:
Viimati muutis J.Aru, 15 Sept 2015, 16:56, muudetud 1 kord kokku.

teet82
Huviline
Auto: VAG
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas teet82 »

Jah, rihma hoiab ikka pingul ja ka pingutusrulli märgid lähevad keerates kokku. Iseenesest pole häda midagi, mõlemad autod ligi 100.000km sõitnud nii ja midagi pole juhtunud. Muutub ainult pingutusrulli asukoht, võib-olla ei hoia ka rihma pingul piisavalt. Aga siiski ehe näide, et pole siis rihmavahetus ikka igaühe jaoks.

Vasta

Mine “Mootor”