T-triger

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud
Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
Tänanud: 58 korda
Tänatud: 599 korda

T-triger

Lugemata postitus Postitas jussike »

Küsimus inimestele, kes on kodus elektoonikaga (mitte ainult auto omaga) ja ise leiutanud ja teinud skeeme.
Olen otsinud detaili, mis täidaks samasugust funktsiooni nagu t-triger. Ehk siis kui tuleb impulss nt +3-12V, muudab väljundi näiteks 1-ks(3-12V) ja järgmise impulsiga jälle 0-ks, siis jälle 1-ks jne. Ühesõnaga, et asi oleks ühest sisendist juhitav.
Otsitav vidin hakkaks juhtima ühte custom vidinat, mida kavatsen oma masinale paigaldada, millest teen siis juttu, kui keegi suudab pakkuda lahenduse võimaliku vidina või skeemi näol.
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Sobib ka single D-type flip-flop tüüpi trigeri lahendus. Kui kellegil oleks valmis skeemi või linki mingi sedalaadi lülituse kohta oleks tänulik. Peale tunnist googeldamist jooksid endal juhtmed kokku:no::fake sniffle:
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-TarMo-
Huviline
Auto: VW Golf MK3

Lugemata postitus Postitas -TarMo- »

Saada mulle PS ja kirjelda mis täpsemalt vaja. ehk oskan aidata. Ise kodus teinud võime jne.
samzik
Klubiline
Telefon: 55558855
Auto: Passat tdi 4M 96kw 04/ Audi 90 tq 134kw/ Bully Syncro 2.1 82kw
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas samzik »

Kas meie kohalikud elektroonika poed ei paku valmis lahendust? noor tehnika jt. Oled küsinud.
Palun helistada tööpäeviti 17:00-22:00 nädalavahetusel 10-22 ni, Tänu. Tel 55 558 855 Rain.
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

samzik kirjutas: Oled küsinud.
Pole veel jõudnud. Samas tahaks teada, mida täpselt küsida, kuna olen varem saanud nende käest mitte adekvaatseid vastuseid, alati ei ole sattunud tedajamehe jutule.
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Kogu häda algab lüliti pärast, mis on nn push putton, mitte ON-OFF lüliti. Ja lüliti kontaktideks on elektrit juhtivad kummipadjad nagu teleka puldil (VW or lüliti).
Nimelt oleks siis sellist ühe sisendiga lülitust vaja, mille iga sisendisse antud signaal (lüliti vajutus siis), muudab väljundi vastavalt siis 1 või 0. Väljundi pinge ja võimsus ei oma suurt tähtsust, sest signaal läheb edasi võimendiga releesse. Kogu skeem peaks siis töötama auto parda pinge juures. Leidsin Elfast mitu erinevat kivi 5 ja 6 jalgseid (single D-flip-flop), koos jalgade asetuse ja nimetustega, kuid skeeme, (st lisa takistid ja kondekad ja nende ühendused....) millega lülitus tööle saada ei leia. Hea oleks veel, kui saaks väljundi väikese viitega nt 2-3 sek peab lülitid hoidma , enne kui relee rakendub.

Kuna ise pole ca 12 aastat peen elektroonikaga enam tegelenud, olen vist vähe rooste läinud ja eks selle ajaga ole ju asjad palju muutunud kah.
-TarMo-
Huviline
Auto: VW Golf MK3

Lugemata postitus Postitas -TarMo- »

Pakun välja midagi sellist:
Pilt
Nuppu vajutades hakkab LED põlema, teisel vajutusel kustub. Viivituse kohta ei tea eriti midagi. :smilegrin::smilegrin:
PS: Töötab 0.5v - 18v niiet sellesuhtes peaks sobima

[Muudetud: 3-7-2009 -TarMo-]
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Kui muud üle ei jää läheb see skeem käiku.

Tegelikult meeldiks selle vidina ühendus skeem rohkem: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/" onclick="window.open(this.href);return false; ... !73-834-66
pogens
Huviline
Auto: Vento

Lugemata postitus Postitas pogens »

D flip-flopi puhul tuleb sul kasutusele võtta ikkagi kaks sisendit. Signaal sisendist D salvestatakse väljundisse ainult siis kui clock sisendis ilmub tõusev front. Nagu ma aru saan, siis sinu puhul ei ole kahe sisendi kasutamine võimalik. Kui aga võtta kasutusele üks inverter ja ühendada see D sisendiga, siis IDEE poolest peaks asi toimima nii, nagu sa tahad. Kuna head skeemi joonestamise programmid on vanas arvutis, siis paintis käkerdasin midagi:
Pilt

Muidugi peavad siis signaalid olema korralikud. Kahtlen, et sinu surunupp seda võimaldab. Värelemise tulemusel võib tekkida mitu tõusvat fronti ja su seade läheb lolliks. Aga ehk saab kasutada ka mõnda värelemisvastast skeemi.

Teine võimalus oleks kasutusele võtta PIC mikrokontroller. Koostada lihtne programm, skeem ja ongi kõik. Seda siis sel juhul, kui kindlasti tahad ajaviidet. Teist võimalust nagu kohe pähe ei tulnud. Kui vajalikud seadmed olemas, peaks asi olema suht lihtne.
Kasutaja avatar
jussike
Tunnustatud

Hetkel -TarMo- skeemi jubinad (topelt igaks juhuks) soetatud, läks oma 20 eek-i maksma:cool:.
Homme kui aega leian üritan kokku keevitada.
Vasta

Mine “Elektroonika”