Olen tähendanud sellist kentsakat fenomeni, et poolsooja mootoriga käivitub kohati kehvalt. Täiesti külma mootoriga läheb hetkega käima ka siis, kui väljas kõvad miinuskraadid. Poolsooja mootori all pean silmas seda, kui mootor ei ole jahtunud välistemperatuurini, kuid temp. näidik on suht alguses või siis ei näita veel midagi. Ja seda kehvalt käivitumist olen tähendanud just külmemate ilmadega.
Toon ka paar näidet, mis ei pruugi omavahel seotud olla.
1. Naine sõitis peale tööpäeva paar km koju. Väljas nullilähedane ilm ja mootor 90kraadini ei jõudnud. Auto seisis ca 45-60 min väljas. Läksin mina autosse, keeran süüdet - temp. näidik jäi algasendisse. Ehk mootor oli piisavalt maha jahtunud, et armatuuris tempi ei näidanud. Käivitan - ja no ei taha minna. Käiasin teist korda veel, siis lõpuks vaevaliselt läks ja kui tööle sain töötas ilusti. Hakkasin sõitma ja minuti pärast hakkas ka temp. näidik vaikselt kerkima - sellest eeldan, et mootori temperatuur ei olnud selle seismisega jõudnud päris välistemperatuurini langeda. Ehk "poolsoe".
Selliseid "poolsooje" käivitusi tuleb väga tihti ette, kuid ainult kaks korda on seda probleemi esinenud see sügis.
2. Eile suutsin lumehanges auto välja suretada ja täna suutis mu naine ka ühte lumehange auto suretada
Sellega seoses tekkis mul küsimus, et mis seis on kütuse survega, kui auto välja sureb - kas see langeb ka või mitte. Uuesti süüdet keerates pump ei löö eelsurvet nii et selle järgi ma eeldaks, et surve jääb ikka süsteemi sisse.
Veakoodidest siis nii palju, et neid ei ole. Täiesti nulliring.
Ehk oskab keegi nõu anda, kust otsast probleemile läheneda. VAG-COM kaabel endal olemas, nii et saan ka erinevate andurite tööd vaadata. Kui vaid teaks, mida otsida