Käivitusjamad (bensukal)

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Reintz
Huviline
Auto: Volkswagen Bora 1.6 1999; 06' Jetta

Käivitusjamad (bensukal)

Lugemata postitus Postitas Reintz »

Autoks on 99' Bora 1.6 bens 74kW (mootor:AKL)

Olen tähendanud sellist kentsakat fenomeni, et poolsooja mootoriga käivitub kohati kehvalt. Täiesti külma mootoriga läheb hetkega käima ka siis, kui väljas kõvad miinuskraadid. Poolsooja mootori all pean silmas seda, kui mootor ei ole jahtunud välistemperatuurini, kuid temp. näidik on suht alguses või siis ei näita veel midagi. Ja seda kehvalt käivitumist olen tähendanud just külmemate ilmadega.

Toon ka paar näidet, mis ei pruugi omavahel seotud olla.

1. Naine sõitis peale tööpäeva paar km koju. Väljas nullilähedane ilm ja mootor 90kraadini ei jõudnud. Auto seisis ca 45-60 min väljas. Läksin mina autosse, keeran süüdet - temp. näidik jäi algasendisse. Ehk mootor oli piisavalt maha jahtunud, et armatuuris tempi ei näidanud. Käivitan - ja no ei taha minna. Käiasin teist korda veel, siis lõpuks vaevaliselt läks ja kui tööle sain töötas ilusti. Hakkasin sõitma ja minuti pärast hakkas ka temp. näidik vaikselt kerkima - sellest eeldan, et mootori temperatuur ei olnud selle seismisega jõudnud päris välistemperatuurini langeda. Ehk "poolsoe".
Selliseid "poolsooje" käivitusi tuleb väga tihti ette, kuid ainult kaks korda on seda probleemi esinenud see sügis.

2. Eile suutsin lumehanges auto välja suretada ja täna suutis mu naine ka ühte lumehange auto suretada :D Mõlemil korral oli auto temp. näidik esimeses pooles,ehk polnud veel 90kraadi saavutanud. Pärast välja suretamist süüde välja ja kohe uuesti sisse ning starterit aga jällegi pidi päris pikalt ragistama enne kui käima läks. Ja käivitus vaevaliselt. Kui juba käis, siis oli kõik ok.
Sellega seoses tekkis mul küsimus, et mis seis on kütuse survega, kui auto välja sureb - kas see langeb ka või mitte. Uuesti süüdet keerates pump ei löö eelsurvet nii et selle järgi ma eeldaks, et surve jääb ikka süsteemi sisse.

Veakoodidest siis nii palju, et neid ei ole. Täiesti nulliring.
Ehk oskab keegi nõu anda, kust otsast probleemile läheneda. VAG-COM kaabel endal olemas, nii et saan ka erinevate andurite tööd vaadata. Kui vaid teaks, mida otsida :?
Viimati muutis argo, 04 Dets 2012, 10:21, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.
VwBoy
Veteran
Telefon: Kellel vaja see küsib!
Auto: Vw Bora
Tänanud: 9 korda
Tänatud: 20 korda

Re: Käivitusjamad (bensukal)

Lugemata postitus Postitas VwBoy »

nii palju kui mina uurinud siis bensupumba tööd ei näe diagnostist.Mul üks vahe lambist suri töö sooja mootoriga sõites välja, keerasin süüte välja pidurdasin hoo maha, kohe käivitasin ei läinud ootasin paar min ja läks poolest pöördest kord pump tegi häält(jäi urisemagi isegi) kord ei teinud midagi.Üks tark vana ütles tõenäoline et mingi kehv ühendus vms võta pumba küljest pistik lahti ja puhasta ära kas aitab ei tea kuna omal pole siiani jõudnud seda teha ,sest väga harva jamab.Mootor töötab siis OK nagu
*Kui kehvalt käivitub siis proovi gaasi pedaaliga mängida vahest mängimise peale olen tööle saanud kui kannatust pole oodata .
Viimati muutis VwBoy, 04 Dets 2012, 00:27, muudetud 4 korda kokku.
xpr
Huviline
Auto: Passat B8.5
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas xpr »

Kaabliga saad vaadata kütuse survet latis.
Kütusefiltrit oled vahetanud kunagi?
Viimati muutis xpr, 04 Dets 2012, 00:56, muudetud 1 kord kokku.
Reintz
Huviline

xpr kirjutas:Kaabliga saad vaadata kütuse survet latis.
Kütusefiltrit oled vahetanud kunagi?
Kas kütte surve latis on group 140? Mis on normaalväärtus?
Küttefilter jah vahetatud.
Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion

Lugemata postitus Postitas tibullus »

Kuidas ta siis käivitub kui enne paar korda süüdet anda?
Kogu see lugu meenutab juba natuke minu auto jama.
Viimati muutis tibullus, 04 Dets 2012, 20:19, muudetud 1 kord kokku.
W8
Reintz
Huviline

tibullus kirjutas:Kuidas ta siis käivitub kui enne paar korda süüdet anda?
Ei ole proovinud. Kuna seda suht harva juhtub, siis ei ole osanud seda ennetada. Ikka kohe starterit ja käiiamise peale ta lõpuks läheb.
Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion

Lugemata postitus Postitas tibullus »

Kui mul pump hakkas õhtule minema siis sai nii kindlaks tehtud.
Minu auto jama põhjustab aga muu asi. Teema siin http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php? ... 2456&hilit
Antud teemas siis niipalju uuendust, et paari nädala pärast tuli probleem vaikselt tagasi. Minu autol on tõenäoliselt põhjuseks siis nn õhupump. Pump ise töötab, relee on korras aga auto ise ei pane seda pumpa tööle. Sellest ka siis uimased lambdad jne. Siiani pole aga kahjuks aega saanud, et seda pumpa lähemalt uurida ja tööle saada. :oops:
Edit: See muidugi ei tähenda, et sinul sama asi peaks olema. Panin kirja kuna sinu lugu tundus suht sarnane minu omale olevat. :wink:
Viimati muutis tibullus, 04 Dets 2012, 20:35, muudetud 2 korda kokku.
W8
Vasta

Mine “Mootor”