Golf 4 AIRBAG-i süsteemi takistuste möötmine? Korras ;)
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
olbert
- Huviline
- Auto: Golf IV Variant 1,9TDi 2002 4.Motion
- Kontakt:
Golf 4 AIRBAG-i süsteemi takistuste möötmine? Korras ;)
Nii, kuna ma ei saa oma padja murele ikka veel lahendust siis sooviks teada, kas ma saaksin ise ära mõõta takistused, mis peaksid olema selles süsteemis, et asi töötaks? Kuidas ma saan mõõta/teada, kas airbagi aju on üldse töökorras?
Veakoodid? Proovin teinepäev veakoode lugeda uuesti ja siis siia ülesse panna uuesti?
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=96&t=88405" onclick="window.open(this.href);return false; Siin teemas õeldi, et peaksin välja vahetama juhi airbagi! Kas ma seda kuidagi mõõta ei saa, et kas on takistus vale või midagi?
Aju? Kas ma seda ise ei saa kuidagi kontrollida, et kas see on töökorras või ei ole?
Mul on kõrvalistuja poolne padi pandud kasutatud, enne ei olnud midagi?
Turvavööd asendasin el.laegutega vööde vastu, mis enne olid pandud tavalised ja otsad kokku sõlmitud?
Juhi padi on vahetamata, kuna on lõhkemata? Samas on näha, et vw märk seal padjal on kummist ja kääridega ümaraks lõigatud? Kas võib olla, et on näiteks seati oma ja sellepärast ka takistused teised?
Kardinad ka veel aga nende kohta vist ei leidnudki veateadet ja sama ka istme patjadega?
Loodetavasti sobib see teema siia.
Loodaks ka oma masinal tuled ilusti kustu saada ja asja korda.
Päikest
Olari
Veakoodid? Proovin teinepäev veakoode lugeda uuesti ja siis siia ülesse panna uuesti?
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=96&t=88405" onclick="window.open(this.href);return false; Siin teemas õeldi, et peaksin välja vahetama juhi airbagi! Kas ma seda kuidagi mõõta ei saa, et kas on takistus vale või midagi?
Aju? Kas ma seda ise ei saa kuidagi kontrollida, et kas see on töökorras või ei ole?
Mul on kõrvalistuja poolne padi pandud kasutatud, enne ei olnud midagi?
Turvavööd asendasin el.laegutega vööde vastu, mis enne olid pandud tavalised ja otsad kokku sõlmitud?
Juhi padi on vahetamata, kuna on lõhkemata? Samas on näha, et vw märk seal padjal on kummist ja kääridega ümaraks lõigatud? Kas võib olla, et on näiteks seati oma ja sellepärast ka takistused teised?
Kardinad ka veel aga nende kohta vist ei leidnudki veateadet ja sama ka istme patjadega?
Loodetavasti sobib see teema siia.
Loodaks ka oma masinal tuled ilusti kustu saada ja asja korda.
Päikest
Olari
Viimati muutis olbert, 14 Veebr 2013, 19:29, muudetud 3 korda kokku.
Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on?
-
copilot
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Re: Golf 4 AIRBAG-i süsteemi takistuste möötmine?
Nagu aru saan, siis uued originaal turvavööd said uued(mitte pauku pannud masina pealt) ja ka ära ühendatud? Kontrolli veel üle kas kõrvalistuja padi on takistiga petetud v uus(korras) ja sama rooli omaga. Ilmselt kui ikkagi pauku pannud masin, siis tahab minu teada ka aju ikkagi vahetust...nende löögiandurite kohta ei oska kahjuks midagi öelda kas vajavad vahetust jne. Isiklikult teeks ikka masina korda nii nagu peab...võib kunagi kätte maksta kui ise õnnetusse satud. Ise olen kunagi välja vahetanud kõrvalistuja padja(3 aastat tagasi seoses padjas tekkinud takistuse veaga) ja maksis siis lamaris 500EEK...aju, andurite ning rooli kohta ei oska midagi öelda palju maksab. Aga eks igaüks ise teab mis teeb. Ja kui ajul padjad järgi, siis ära hakka küll mingeid takistusi mõõta...eriti kui mõni ühendatud patjadest ning turvavöödest ikkagi terved(loe:aktiveerimata) on...takistust mõõtes lastakse ahelast läbi ju elektrivoolu multimeetri poolt.
Viimati muutis copilot, 22 Jaan 2013, 22:04, muudetud 2 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING
-
Wizard
- Huviline
- Auto: g4 variant `05
- Tänanud: 1 kord
Kaabliga peaks nägema neid takistusi.
Patja saad kontrollida nii, et vöta roolilt padi ära ja vaata mis siis kaabel näitab.
Patja saad kontrollida nii, et vöta roolilt padi ära ja vaata mis siis kaabel näitab.
Br.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
copilot kirjutas:Nagu aru saan, siis uued originaal turvavööd said uued(mitte pauku pannud masina pealt) ja ka ära ühendatud? Kontrolli veel üle kas kõrvalistuja padi on takistiga petetud v uus(korras) ja sama rooli omaga. Ilmselt kui ikkagi pauku pannud masin, siis tahab minu teada ka aju ikkagi vahetust...nende löögiandurite kohta ei oska kahjuks midagi öelda kas vajavad vahetust jne. Isiklikult teeks ikka masina korda nii nagu peab...võib kunagi kätte maksta kui ise õnnetusse satud. Ise olen kunagi välja vahetanud kõrvalistuja padja(3 aastat tagasi seoses padjas tekkinud takistuse veaga) ja maksis siis lamaris 500EEK...aju, andurite ning rooli kohta ei oska midagi öelda palju maksab. Aga eks igaüks ise teab mis teeb. Ja kui ajul padjad järgi, siis ära hakka küll mingeid takistusi mõõta...eriti kui mõni ühendatud patjadest ning turvavöödest ikkagi terved(loe:aktiveerimata) on...takistust mõõtes lastakse ahelast läbi ju elektrivoolu multimeetri poolt.
Vööd jah kasutatud, kui ilma avariita masina pealt?
Aju on ebayst ja rohkem töökorras, kui eelmine oli?
Kõrvalistuja padja juhe oli ennem üldse lahti lihtsalt! Ise ostsin siit foorumist padja ja panin selle sinna, kus ta käib ja ühendasin pistku ära?
Proovin võibolla homme äkist uuesti arvuti järgi panna ja uue loetelu siia teemasse koos koodidega panna siis vähe lihtsam? Mingi teema oli sellega, et meie programm ei lubanud lihtsalt aktiveerida neid kahte esimest patja aga teisi veateateid nagu ei olnud? Ei mäleta ka täpselt. Selgub lähi ajal.
Tahaks ikka jah korda saada seda aga uut aju ja muid asju poest küll ostma ei tahaks hakata? Lööb kohe põhja alt ära, kui maksma peab hakkama?
Olari
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Wizard kirjutas:Kaabliga peaks nägema neid takistusi.
Aku juhe maha, padi küljest ära ja aku juhe uuesti peale ja siis arvuti külge? Nii jah?
-
copilot
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
pmt nii on jah ametlik protseduur ja tegin patja vahetades ka ise nii...paljud teevad niisama. Eks ise tead kuidas tahad. Aga mis aktiveerimisest sa räägid? Vead tuleb süsteemist lihtsalt kustutada, ning siis süüde välja sisse ja vaadata kas annab uuesti ja mis veakoode. Ja aju rohkem töökorras kui eelmine oli...kuidas seda mõista???
Aga see vana kõrvalistuja padi oli siis lahti lennanud ennem v oli vb niisama lahti võetud ja vahetasid asjata.
?
Ja see programmi teema...nagu ma neid veakoode su auto teemas lugesin, siis diagnost tehtud kaabliga ja softiga, mis pole nn aktiveeritud/registreeritud ja sellega ei saa teha kõiki toiminguid nagu näiteks veakoodide kustutamine.
Aga see vana kõrvalistuja padi oli siis lahti lennanud ennem v oli vb niisama lahti võetud ja vahetasid asjata.
Ja see programmi teema...nagu ma neid veakoode su auto teemas lugesin, siis diagnost tehtud kaabliga ja softiga, mis pole nn aktiveeritud/registreeritud ja sellega ei saa teha kõiki toiminguid nagu näiteks veakoodide kustutamine.
- R36
- Tunnustatud
- Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Isegi süüde sisse-välja ei pea tegema, vaid piisab kui lähed välja airbagi diagnostikast ja tagasi.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Masin on olnud esiotsa pauguga (link kahjuks kustunud) ja seal ei olnudki patja küljes, armatuuris oli tuli lihtsalt kinni teibitud, kui ostsin? Ei teadnud arvutist siis veel midagi. Alles hiljem sain teada, et saab arvutiga kontrollida igast värke?
See aju teema oli jah selline, et vana ajuga ei suhelnud arvuti üldse (või midagi sellist oli) aga see, mille ostsin siis hakkas aju ka rääkima juba? Vana aju igatahes peetis sest mõlemad esimesed padjad olid laiali koos turvavöödega? Vööd panin ka uued ise, enne oli sinna pandud tavalised lõhkepaketiga vööd?
Ja seda ma vist tahtsingi õelda, et meil ei ole registreeritud tarkvara ja see ei lase selliseid toimingud teha?
See aju teema oli jah selline, et vana ajuga ei suhelnud arvuti üldse (või midagi sellist oli) aga see, mille ostsin siis hakkas aju ka rääkima juba? Vana aju igatahes peetis sest mõlemad esimesed padjad olid laiali koos turvavöödega? Vööd panin ka uued ise, enne oli sinna pandud tavalised lõhkepaketiga vööd?
Ja seda ma vist tahtsingi õelda, et meil ei ole registreeritud tarkvara ja see ei lase selliseid toimingud teha?
-
copilot
- Huviline
Nu siis pole esialgu muud kuid ühendad kõik ilusasti ära ja otsid kaabli, mis töötab täisversioonina, ning üritad veakoodid ära kustutada ja vaatad mis ilmub tagasi ja siis edasi mõelda.
-
Wizard
- Huviline
Eks ma viskan oma autole korra kaabli taha täna ja vaatan mis ja kuidas ta neid patju seal näitab.
Ehk seiseb meeles ja saab ka teha mindi väljatrüki, et sulle siia ülesse panna.
Ehk seiseb meeles ja saab ka teha mindi väljatrüki, et sulle siia ülesse panna.
Br.
-
Wizard
- Huviline
Nii käisin õues ära ja pistsin kaabli taha.
Takistust ei näita (bosch kts näitas vist siis) aga näitab igat patja eraldi kirjaga correct. Puss veel saab igat patja eraldi kaabliga deaktiveerida millest võib sul ka abi olla. Kui järjest välja deaktiveerima hakata siis peab mingi hetk tuli kustu jääma enne muidugi tuli vist vilgutas 5 korda ja siis kustub st annab märku, et mingi padi deaktiveeritud.
Takistust ei näita (bosch kts näitas vist siis) aga näitab igat patja eraldi kirjaga correct. Puss veel saab igat patja eraldi kaabliga deaktiveerida millest võib sul ka abi olla. Kui järjest välja deaktiveerima hakata siis peab mingi hetk tuli kustu jääma enne muidugi tuli vist vilgutas 5 korda ja siis kustub st annab märku, et mingi padi deaktiveeritud.
Br.
- R36
- Tunnustatud
- Kontakt:
Deaktiveeritud patja kontrollib aju ikkagi.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus
-
Wizard
- Huviline
Selle kohta minul info puudub jah.golfi_vend kirjutas:Deaktiveeritud patja kontrollib aju ikkagi.
St kui padi katki aga deaktiveeritud siis jääb ikka tuli põlema, mitte ei kustu peale vilkumist?
Viimati muutis Wizard, 23 Jaan 2013, 09:59, muudetud 1 kord kokku.
Br.
- R36
- Tunnustatud
- Kontakt:
Minule teadaolevalt küll, sest airbag peaks kontrollima kogu süsteemi korrasolekut ja siis avarii korral lihtsalt deaktiveeritud patjale laengut mitte saatma, kuid halva elektroonika korral on juhtunud, et ajust deaktiveeritud padi avaneb avarii käigus ja põhjustab hällilapsele tõsiseid vigastusi. Seega soovitan alati mitte ainult ajust deaktiveerida, vaid vahele seada ka ümberlülitav lüliti, mis siis lülitab, kas takistile või padjale.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Kustutasime siis täna vea koodid ära ja tulemus oli selline, et järgi jäid koodid 01284, 01285, 01646, 01647
Ma ei oska neid pilte siia ülesse laadida? Sorry? Feisbuki ma ka neid laadima ei hakka!
Lülitasime programmi välja ja uuesti sisse ja siis olid koodid 01588, 01589, 01217, 01218, 01284, 01285, 01646, 01647
Ma ei oska neid pilte siia ülesse laadida? Sorry? Feisbuki ma ka neid laadima ei hakka!
Lülitasime programmi välja ja uuesti sisse ja siis olid koodid 01588, 01589, 01217, 01218, 01284, 01285, 01646, 01647
Viimati muutis olbert, 23 Jaan 2013, 20:36, muudetud 1 kord kokku.
-
Wizard
- Huviline
Kas selle uue ja vana aju kood oli sama?
Osad oleks nagu sellised koodid mida sinu autol ei olegi olemas. Osad on, et külje padjad deaktiveeritud.
Osad oleks nagu sellised koodid mida sinu autol ei olegi olemas. Osad on, et külje padjad deaktiveeritud.
Br.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Kood oli sama jah ja suur enamus numbreid oli sama, st muud koodid.
-
Wizard
- Huviline
Kas sa istmete alt ka pistikud üle vaatasid need mis lähevad istmes asuvasse airbagi.
Kui oled üle vaadanud siis aktiveerige need padjad uuesti mis on deaktiveeritud.
Kui oled üle vaadanud siis aktiveerige need padjad uuesti mis on deaktiveeritud.
Br.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Lahti ei ole ma neid istmete pistikuid võtnud, kuid istme alla vaatasin ja juhtmed olid küljes. Aktiveerimiseks vist on vaja korralikku kaablit (programmi siis), enda omaga ei saa.
Kas oleksid nõus aitama, kui vajan abi korda saamisega? Kus kandis muidu tegutsed?
Kas oleksid nõus aitama, kui vajan abi korda saamisega? Kus kandis muidu tegutsed?
Viimati muutis olbert, 23 Jaan 2013, 22:46, muudetud 1 kord kokku.
-
Wizard
- Huviline
Hmm
Ei tea kas remontida viitsin aga kui kaabli abi ja nõu vaja siis vast ikka saab.
Pesitsen kuressaares.
Ei tea kas remontida viitsin aga kui kaabli abi ja nõu vaja siis vast ikka saab.
Pesitsen kuressaares.
Br.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Remondiksin heameelega ise, kui mõistus peale hakkab aga olekski vaja siis abi jah arvutiga ja nõuga!
Olari
Olari
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Re: Golf 4 AIRBAG-i süsteemi takistuste möötmine? Korras ;)
Täna siis oli see päev, kus sai palutud abi kasutaja Wizard käest ja võin ka südamerahus ringi kulgeda teades, et airbagi süsteem on lõpuks korras! Suured kummardused kasutaja ees ja kõigi, kes kaasa aitasid sellele.
Aitäh ja head sõbrapäeva.
Olari
Võib teema lõpenuks lugeda.
Olari
- J.Aru
- Moderaator
- Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
- Tänanud: 51 korda
- Tänatud: 61 korda
Mis siis viga oli?olbert kirjutas:Täna siis oli see päev, kus sai palutud abi kasutaja Wizard käest ja võin ka südamerahus ringi kulgeda teades, et airbagi süsteem on lõpuks korras! Suured kummardused kasutaja ees ja kõigi, kes kaasa aitasid sellele.
Olari
Viimati muutis J.Aru, 14 Veebr 2013, 21:46, muudetud 1 kord kokku.
-
olbert
- Huviline
- Kontakt:
Kirjutasin juba ennem, et oleks vaja uuesti aktiveerida? Muud ei olnudki viga. Olin ju teinud kõik korda nii nagu peab (turvavööd, padjad, lindid, aju, kaablid, pistikud ja ühendused vahetatud/kontrollitud).
Päikest.
Olari
Päikest.
Olari
-
copilot
- Huviline
Aktiveerida?v mõtled ikkagi lihtsalt veakoodide kustutamist peale andurite ja patjade vahetamist? Nagu aru sain polnud sul kaablit mis töötaks nn täisversioonina ja seda teha ei lubanud.