T4 Caravelle 2,5 tdi 75 kw ei reageeri gaasipedaalile

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
rio
Uustulnuk
T4 Caravelle 2,5 tdi 75 kw ei reageeri gaasipedaalile

Lugemata postitus Postitas rio »

Mure T4 automaatkastiga Caravellega, nimelt mingitel suvalistel hetkedel ei reageeri mootor enam gaasipedaalile nii kuis peaks. Auto käivitub ja sõidab muidu täiesti probleemitult aga mingil hetkel vajuvad pöörded alla ning mootor jääb tühikäigule töötama. Kui seejärel gaasi vajutada siis mootori pöörded tõusevad ca 1200 rpm-ni ja rohkem mitte. Kuna mootor ikkagi reageerib natukene siis see peaks nagu andma tõestust, et gaasipedaali asendi andur on töökorras. Nii palju kui ma olen nüüd jõudnud netis ringi vaadata siis see, et pöörded jäävad sinna 1200 juurde peaks olema mootoril see Limp Home Mode, kuid samas siis peaks sellel mootoril hakkama vilkuma eelsüüteküünalde tuli mis annab märku, et ECU on avastanud veakoodi.
Ning tavaliselt hakkab gaasipedaal sama järsult uuesti toimima kui ta ära kadus, aga selleks ajaks olen jõudnud juba 10 minutit keset ristmikku seista. Vahest on aidanud ka armatuuri all olevate releede ja juhtmete vastu koputamine aga sealt mingit järjepidevust ma ei ole täheldanud.

On keegi ehk sarnaste sümptomitega kokku puutunud või mõni idee kust otsast hakata viga otsima.
Vasta

Mine “Diislid”