VW Passati soojenduse ei toimi!

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
TDN
Huviline
Telefon: 53840257
Auto: VW Passat 16V B3
Tänanud: 2 korda

VW Passati soojenduse ei toimi!

Lugemata postitus Postitas TDN »

Mure selline,et Passati soojendus ei toimi. Üks viga on teada,selleks on läbi põlenud takisti,mis ei lase elektrimootoril töötada muus asendis kui vaid neljandas.
Aga salong ei lähe üldse soojaks. Selline tunne,et liiga palju välisõhku saab süsteemi ja jahutab hoopis radiaatorit,selle asemele,et sooja õhku edasi puhuda klaasile.
Viga on juba ammu enne mind olnud aga see tuleb ilmsiks just siis kui on -10 kraadi ja külmem.
Välistasin termostaadi ja veepumba,kuna need said vahetatud juba ammu. Samuti panin radika eest pappiga kinni ja välisõhu luugi samamoodi. Effekt üsna nulli lähedane.
Ainus variant,mis siis jääks on vaid radikas ise tuksis või on välisõhu luukide isolatsioon ära kõdunenud?
Mainin ära,et radika otsad on kuumad ja mootori temperatuur tõuseb normaalselt.

Aastaid tagasi enne auto müüki öeldi mulle,et radikas on vahetatud aga ma ei usu seda :D kui ma kapoti alla vaatan siis ei saa aru,et seda radikat keegi üldse oleks kunagi viitsinud välja tirida.

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänatud: 3 korda

Re: VW Passati soojenduse ei toimi!

Lugemata postitus Postitas Corra »

Võimalik, et sooja ja külma õhu suunamis laba pealt on kattematerial ära lennanud ja puhub sealt läbi. Et seda kontrollida tuleks muidugi armatuur koos salongiradika korpusega välja kaevata ja lahti võtta.

TDN
Huviline

Ma arvan sama olles oma 5 Youtube videot ära vaadanud,tundub see tüüp viga olema. Swammi tükke olen leidnud autost küll ja mõni suurem on vist ka soojenduses. Radiaator ise kuumaks läheb aga jah kui luugid ebatihedad siis pole sellest eriti kasu. Ma pean armatuuri võtma ilmselt küll aga seda soojemate ilmadega.

TDN
Huviline

Sõitsin täna päris pika ringi maha. 80 kraadini lasin temperatuuril tõusta, mingit sooja õhku tuleb aga see on siiski segamini külma õhuga. Soojendusradika otsad tulised. Termostaadi alumine lõdvik oli külm.
Seega muud ei saa olla ilmselt kui ebatihedad õhuluugid soojenduse enda sees.

Vasta

Mine “Mootor”