Hakkame siis probleemi seletama võimalikult põhjalikult:
Tavaliselt on mul sõites 90-ga gaasi põhja vajutamiseks veel palju ruumi, nüüd sõidan 90-ga ja gaas on põhimõtteliselt põhjas. Auto on väga uimane teel.. võtsin siis kätte ja uurisin järgi, et lõdvikust ajab õli ja turbo ise samuti õline.. ning turbo ei tee enam mingit häält ( auto ostes võtsime õhufiltri ära ning siis oli kuulda turbo vilinat, nüüd seda polnud ega polnud ka tunda et turbo oma tööd teeks ). Kuna mu auto on originaalis 1.6D siis on see turbo sinna ise paigaldatud, leidsin ka mõned koodid ning proovisin googeldada, pole vist minu oskused kõige paremad, sest ei leidnud sobivat vastet..
Abi olekski nimelt vaja otsimises, et millise auto turboga tegu on ning palju ja kas on võimalik üldse remontida?
Käisin samuti autopoes uurimas palju võiks maksta remont komplekt originaal 1,6TD turbole, sellepeale öeldi mulle et peavad otse saksast tellima ja läheb maksma 9500.- ja uus maksab 10000.- niipalju raha mul tõesti ei ole, on soovitatud ka panna tavaline kollektor tagasi ning sõita niisama, selline soovitus mulle absoluutselt ei meeldinud.. nüüd siis mõtlesingi et pöördun siia.
Pildid ja info turbo kohta :

KUND NR 068 145 703 C
ATL NR 86 012 0867
AUSF NR K24 6082

1 6 W KKK 53241015099 on turbo peal kirjas. ( Viimased 3 numbrit võitsin internetist turbo pildi alusel )
Suutsin leida vaid paar nendele numbritele vastavat turbot ning nendel oli kas siis KUND NR ja ALT NR erinevad ja alumise pildil olev number ning ülemisel pildil olevad numbrid ei kattunud.
Sooviks et mõni asjatundja ütleks mis auto mootor pealt see turbo võetud ning võiks samuti hinnapakkumise teha lihtsalt puhtast huvist kas siis uuele või kasutatud turbole, mis on heas korras.
Samas äkki on olemas selline turbo mis selle asemel 1:1'le sobiks?
Ning kui ma plaanin turbot vahetada, mis osad peab koos turboga vahetama.
Vabandan ette kui tuli natuke segane postitus, üldselt suhteliselt kiired ajad ja nüüd leidus hetk postituse tegemiseks.
[Muudetud: 5-9-2009 omk]