Passat(b5) kiirendades jõnkab
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Passat(b5) kiirendades jõnkab
tegu passatiga 1,6(74kw)sõiduajal pidevalt jõnksutab ja vahest väga uimane kütusekulu ka pidevalt liialt suur jõudu pole - vahel on jälle normis, ühtlaselt kiirusega sõites pole midagi viga aga kui kiirendad hakkab jõnksutama. Auto ei taha ka hästi külmkäivitades käima minna, puterdab ja sureb välja, kui gaasi ei lisa. Samuti ei tööta ühtlaselt tühikäigul-natuke jõnkab. Samuti täheldasin talvel, et auto tembi näiduk ei läinud kordagi 90c peale isegi mitte pika sõiduga(üle 50km), kuigi tegu bensukaga ja peaks soojenema kiirelt, suvel sellega nüüd probleemi pole, kuigi pikalt peab sõitma ennem ca 5km,kui näidik liigub 90c peale. Olen käinud ka diagnostikas ja seal vigasid ei leitud, samuti vahetatud küünlad ja kõrgepinge juhe. vahetatud ka bensiinifilter aga paremaks pole asi läinud. Samuti kontrollitud kõik voolikud üle. ehk kellegil veel mõtteid mida kontrollida või ehk keegi soovitab mõnda asjaliku kohta kuhu auto viia, et veale jälile jõuda?
-
- Huviline
- Telefon: 58171382
- Auto: Passat 1.9tdi
Re: Passat(b5) kiirendades jõnkab
mul oli umbes taoline olukord(ühtlasel kiirusel sõites k aga kiirendades hakkas puterdama) ja mul oli bensiinipump õhtale minemas. Peale pumba vahetust töötas ilusti. Ja selline teema oli ka, et kui masin ööpäeva seisis siis oli tükk tegemist et ta tööle saada.
Jah mul enavähem sama lugu, et soojastpeast läheb ilusti käima aga kui mootor külm(ööpäeva seisnud) siis ei taha kuidagi minna.Kihlevere kirjutas:mul oli umbes taoline olukord(ühtlasel kiirusel sõites k aga kiirendades hakkas puterdama) ja mul oli bensiinipump õhtale minemas. Peale pumba vahetust töötas ilusti. Ja selline teema oli ka, et kui masin ööpäeva seisis siis oli tükk tegemist et ta tööle saada.
Kuidas oleks kõige lihtsam pumba korrasolekut kontrollida, ennem kui päris vahetama hakata ja siis vbl selgub, et polegi viga pumbas? Keegi ehk oskab nõuga või ehk ka "jõuga":) abiks olla?
Ka minul sama probleem, vaatame kuidas asjad hakkavad edasi minema.
Probleemi pole kahjuks leidnud aga asi kohati hullemaks läinud! Tühikäigul siis mootor rohkem lonkama hakkanud ja kohalt võttes pole üldse jõudu, gaasi lisades ei kogu alati pöördeid ja vahest sureb välja. Hoopealt Kiirendades aga hakkab jõnksutama ja edasi eriti ei lähe. Samas jälle ühtlase kiirusega maanteel sõites pole viga midagi.
Mul oli eelmine suvi selline jama, kõrvaldatud sai see õhulugeja vahetamisega kui nüüd õigesti mäletan. Proovi õhulugeja järelt ära võtta ja ringi sõita, ma sain nii sellele jälile (Küttekulu kasvab, kui õhulugeja järel pole).Aga hetkel seis selline, et käima läheb pärast pikka seisu vaevaliselt ja peab gaasiga mängima, jõudu pole kohati kiirendades, aga seda juhtub harva. Pöörded kõiguvad, eriti valgusfoori taga seistes on tunda seda õrnalt (automaatkäigukast, käik sees). Kahtlustan bensiinipumpa, sest läheb kokku täpselt Kihlevere eelneva kirjeldatuga.passat1,6 kirjutas:Probleemi pole kahjuks leidnud aga asi kohati hullemaks läinud! Tühikäigul siis mootor rohkem lonkama hakkanud ja kohalt võttes pole üldse jõudu, gaasi lisades ei kogu alati pöördeid ja vahest sureb välja. Hoopealt Kiirendades aga hakkab jõnksutama ja edasi eriti ei lähe. Samas jälle ühtlase kiirusega maanteel sõites pole viga midagi.
Viimati muutis northwood, 31 Mai 2011, 23:27, muudetud 2 korda kokku.
Tasuks ikka diagnostikasse pöörduda. Umbe juppe vahetada pole mõtet. Sarnast jama korraldab ka väntvõlliandur sellel mootoritüübil, kogemused olemas.
Viga nüüd lõpuks peale pikka pusimist leitud! Kurjajuur oli bensupump, mis ei tekitanud piisaval määral rõhku ja sealt ka veateated ajus mida diagnostika näitas. Hea, et ei hakanud andureid vahetama vaid sai viga ennem leitud ja esialgu asendatud romulast leitud "enamvähem" pumbaga.
Viimati muutis passat1,6, 22 Juun 2011, 16:06, muudetud 1 kord kokku.