Probleemseks autoks on 2005' Polo 1,9SDI 47kW. Täna sõitsin kiirteel ca 130km/h ca 20km järjest kui kiirteelt mahakeerates äkki hakkas vilkuma eelsüüte tuli (vedru kujuline oranž tuluke) ning enam ei töötanud gaas

Mootor jäi käima ja kõik muu tundus justkui toimivat, ainult gaas enam ei töötanud ja varem mainitud tuli jätkas vilkumist. Kuna ma ei tahtnud kõige ebasobivama koha peal tee äärde jääda siis töristasin ohutulede vilkudes ilma gaasita teise käiguga 20km/h ca 5km kaugusele tuttava juurde, kuhu sain auto sellisena seisma panna, ootama parimat võimalikku lahendust probleemile.
Tuttava hoovis suretasin auto välja ja käivitasin uuesti, gaas töötas ca paari sekundi vältel ja siis taastus ülalkirjeldatud olukord- tuli vilgub ja gaas ei tööta.
Meenub, et ühel tuttaval on 2000 a Golf IV(bensukas), sellel oli vist ka sama jama kunagi, et elektrooniline gaas ise lakkas töötamast kuid pärast väljasuretamist ja uuesti käivitamist hakkas jälle tööle.
Minu Polol on kunagi varem ka see eelsüüte tuli vilkuma hakanud ja siis piiksus ka veel sellele lisaks midagi- see lahenes teeninduses kuid ma ei mäleta, mis konkreetselt viga oli tol korral, mäletan, et siis auto käitumises mingit muutust ei toimunud, ainult vilgutas tuld ja piiksus. Täna aga ei piiksu, vilgub eelsüüte tuli ja gaas ei tööta
Kas keegi hea inimene oskab öelda, mis võiks olla sellise vea põhjuseks? Kõige lollim on veel see, et olen Rootsis ega tahaks siin autot remontida/treileril kuhugi sikutada lasta. Kui saaks võimaliku vea jälile ja ise teha midagi, mis ajutiselt lubaks kasvõi sõita ca 50km laeva peale. Akuklemm maha/peale tuleb esimesena pähe, aga see ei lahenda vist olukorda?
Kõik targad mõtted teretulnud,
Ette tänades,
47kW