Eelsüüte tuli hakkas sõidu ajal vilkuma ja gaas ei tööta

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
47kW
Huviline
Eelsüüte tuli hakkas sõidu ajal vilkuma ja gaas ei tööta

Lugemata postitus Postitas 47kW »

Tere kaaskannatajad.

Probleemseks autoks on 2005' Polo 1,9SDI 47kW. Täna sõitsin kiirteel ca 130km/h ca 20km järjest kui kiirteelt mahakeerates äkki hakkas vilkuma eelsüüte tuli (vedru kujuline oranž tuluke) ning enam ei töötanud gaas :?

Mootor jäi käima ja kõik muu tundus justkui toimivat, ainult gaas enam ei töötanud ja varem mainitud tuli jätkas vilkumist. Kuna ma ei tahtnud kõige ebasobivama koha peal tee äärde jääda siis töristasin ohutulede vilkudes ilma gaasita teise käiguga 20km/h ca 5km kaugusele tuttava juurde, kuhu sain auto sellisena seisma panna, ootama parimat võimalikku lahendust probleemile.

Tuttava hoovis suretasin auto välja ja käivitasin uuesti, gaas töötas ca paari sekundi vältel ja siis taastus ülalkirjeldatud olukord- tuli vilgub ja gaas ei tööta.

Meenub, et ühel tuttaval on 2000 a Golf IV(bensukas), sellel oli vist ka sama jama kunagi, et elektrooniline gaas ise lakkas töötamast kuid pärast väljasuretamist ja uuesti käivitamist hakkas jälle tööle.

Minu Polol on kunagi varem ka see eelsüüte tuli vilkuma hakanud ja siis piiksus ka veel sellele lisaks midagi- see lahenes teeninduses kuid ma ei mäleta, mis konkreetselt viga oli tol korral, mäletan, et siis auto käitumises mingit muutust ei toimunud, ainult vilgutas tuld ja piiksus. Täna aga ei piiksu, vilgub eelsüüte tuli ja gaas ei tööta
Kas keegi hea inimene oskab öelda, mis võiks olla sellise vea põhjuseks? Kõige lollim on veel see, et olen Rootsis ega tahaks siin autot remontida/treileril kuhugi sikutada lasta. Kui saaks võimaliku vea jälile ja ise teha midagi, mis ajutiselt lubaks kasvõi sõita ca 50km laeva peale. Akuklemm maha/peale tuleb esimesena pähe, aga see ei lahenda vist olukorda?

Kõik targad mõtted teretulnud,
Ette tänades,
47kW
Viimati muutis 47kW, 09 Sept 2011, 21:51, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Re: Eelsüüte tuli hakkas sõidu ajal vilkuma ja gaas lei tööt

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

No kui muu ei aita, siis arvuti autole taha ja vigasi lugema. Seal peaks selliseljuhul kindlasti midagi näha olema.

47kW
Huviline

Ok, antud juhul see lahendus ei ole eriti abiks kuna diagnosti ja remonti tahaks alles Eestis teha kui nii vähegi võimalik on. Siin on pikad järjekorrad ja kallid hinnad + treileril teenindusse vedamine summeeruks juba pool minu auto hinnast.

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Netiavarustest info põhjal viitab mõneljuhul eelsüüte tule vilkumine probleemile taga stopptuledega, mis mõlemad läbipõlenud; piduripedaali lüliti kinnijäämisele või mootori juhtimisüsteemi veale.
Viimati muutis HawkHill, 08 Sept 2011, 22:38, muudetud 1 kord kokku.

47kW
Huviline

ok, vaatan need sõlmed üle. Ilmselt läks mingisse avariirežiimi siis vist... et gaasi ei lase vajutada. Tänud igaljuhul selle info eest, uurin asja.

Kasutaja avatar
VWM
Huviline
Auto: VW Passat B7 / 2.0 TDI 103kw /
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas VWM »

Kas sa kuskilt sügavast veest läbi ei sõitnud? Kellegil hiljuti oli selline viga...ja ise murdsin ka pead sellega http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=54&t=76455" onclick="window.open(this.href);return false;
pm. mootori taga paremal all on kuskil üks ümar pistik...kae see üle...äkki see märg/niiske, kuivata ära ja proovi.
VWM / Mairo / Calm down about the CEL, embrace it, it adds more color to the instrument cluster /

corbe
Huviline
Auto: A5
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas corbe »

Mul oli Audil sama teema, eelsüüteküünalde tuli hakkas vilkuma ja jõud kadunud. Sain küll sõita, kuid auto avariirežiimis ja turbo ei võtnud end üldse taha. Õnneks küll litraaž ja kw hulk suurem kui sinu autol ning vaikselt kulgeda kannatas ( Aga see oli väga vaevarikas, mu kunagine 40kw diisel G2 liikus ka paremini võrreldes selle seisuga). Alustasin samamoodi kontrolli pidurituledest ja kui see anomaalia sai välistatud, siis uurisin edasi. Lõppkokkuvõtteks oli selle probleemi tekitajaks vigane kübeme/tahmafiltri andur, mis ei võimaldanud automaatset põletamise protsesse aktiveerida ja ajas auto avariireziimi.
Ma nüüd ei oska kommenteerida, kas viga võib sama olla ja kas sinu autol üldse on kübemefilter, kuid ega sa enne targemaks saa kui keegi on kaabli taha lükanud. Netiavarused väidavad, et on ka tahmafiltriga Polosid, mis siis peaksid juba Euro5 nõuetele vastama.
Igatahes edu minu poolt.

47kW
Huviline
Re: Eelsüüte tuli hakkas sõidu ajal vilkuma ja gaas ei tööta

Hei.
Tänud kõikidele vastajatele ja kaasamõtlejatele. Täna hommikul panin käima ja tegin väikese prooviringi- kõik on korras e. siis auto on end ise öö jooksul ära remontinud :D Kontrollisin ka pid. tulesid. Töötavad, ei tööta ainult luugi pid. tuli, aga see ei toimi juba ammu. Auto on alles hiljuti Forss'is 725€ eest remotud ja kontrollitud. Märkasin veel, et olin kõrvalistuja poolse akna praokile jätnud ja sadas mitu ööd päeva järjest vihma ent sisse ei olnud sadanud.

Sellega sõita ei julge või ehk ainult siis kui veoköis pagassis pidevalt, et saan naise järele kutsuda kui kuhugi tee äärde peaksin jääma :)
Õnneks on mul siin kaubik ka- kulgen sellega seni ja ehk sadamani sõidab Polo ka ära.

Terv.
47kW

spooker
Huviline
Auto: Touareg 2,5 128kw

Lugemata postitus Postitas spooker »

Tere!
Mul 99a 1,9TDI 81kw Passatil sama lugu, et aeg-ajalt hakkab eelsüüte tuli vilkuma ja ära kustub ta imelikul kombel siis, kui pidurit vajutada. Esialgu veel teeäärde jäänud ei ole(vilgutab niimoodi aeg-ajalt juba kuskil kuu aega). Eks ma vaatan esialgu pidurituled üle.

Kasutaja avatar
VWM
Huviline
Auto: VW Passat B7 / 2.0 TDI 103kw /
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas VWM »

peale tulede vaatamist vaata ka piduritule lüliti üle.
VWM / Mairo / Calm down about the CEL, embrace it, it adds more color to the instrument cluster /

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Eelsüüteküünla vilkumine näitab jah teatud veakoode ajus. Mul endal ka sama jama oma Corrado "projektil", kus ka AFN vahel. Pikemal maanteesõidul pidurit näppimata lõi jah tule vilkuma ja veateada räägib piduritule lüliti probleemist. Õigemini neid on seal kaks. Üks on see, mis tulesid lülitab, teine peaks püsikiiruse jne jaoks infot jagama. Üks neist on NO ja teine NC asendis ja vajutades mõlemad muudavad oma asendit. Datakaabliga saab teise lüliti toimimist ka kontrollida, peaks cruise listis 0 ja 1 vahel muutuma kui vajutada. Minul mäletamistmööda samas toimis.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

47kW
Huviline

Hei.

Minu POLO on juba ammu korras- ei ole olnud mahti siia sellest kribada. Peale seda ülalmainitud intsidenti ei ole mingeid vigu täheldanud. Sõitsin enne Eestisse minekut siin Rootsis sellega veel vähemalt 2000km maha. Eestis olles käisin BOSCH diagnostikas, kus selgus, et korraks oli ära kadunud geneka laadimine ja seetõttu oli auto ise "liigsed tarbijad" tagant ära võtnud. Kustutati veakoodid ja öeldi, et peaks korras olema ent kui sama jama uuesti peaks juhtuma siis tuleks hakata geneka vahetamise peale mõtlema. Olen selle sama autoga okt. lõpust uuesti Rootsis ja igapäev ca 100km maha vuranud- pole problasid õnneks enam olnud :)

Terv.
47kW

Vasta

Mine “Diislid”