GOLF 1.9 PD TDI 96kW - dyno

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
sott
Huviline
GOLF 1.9 PD TDI 96kW - dyno

Lugemata postitus Postitas sott »

Sai dyno tehtud, kuna tundus, et midagi on lahjaks läinud :)
On siin keegi kes seda graafikut kommenteerida oskab.
Oma teadmistega vaadates tundub suureslaastus nagu ok. Kas äkki peaks võimsus varem üles viskama?

Infoks, et midagi tuuninud ma ei ole selle masina juures.

http://www.vaikus.eu/auto/dyno_vw_golf_07_2012.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis argo, 11 Sept 2012, 02:04, muudetud 3 korda kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 142 korda
Tänatud: 39 korda

Re: GOLF 1.9 PD TDI 96kW - dyno

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Jõudu on tehase numbrite järgi, aga max vääne peaks oluliselt varem tulema, alla 2000 pöördel minutis. Võibolla turbo geomeetria juhtimisega mingi kala. Kui vääne hiliseks jääb siis see võib luua küll tunde lahjast minekust kuna varem pidid oluliselt madalamatel pööretel käiku vahetama.

sott
Huviline

tobimarg kirjutas:Jõudu on tehase numbrite järgi, aga max vääne peaks oluliselt varem tulema, alla 2000 pöördel minutis. Võibolla turbo geomeetria juhtimisega mingi kala. Kui vääne hiliseks jääb siis see võib luua küll tunde lahjast minekust kuna varem pidid oluliselt madalamatel pööretel käiku vahetama.
Nii on jah, et vahest nagu ei ole seda teravust, tubro töötab ilmselgelt aga istmesse ei tõmba (sujuv). Teine päev jälle kõik ok ja tõmme terav. Oskad sa kommenteerida, kas on see siis turbo geomeetria, mis tahab puhastamist? Turbo klapp vahetati Forsis kuuaega tagasi.
Viimati muutis sott, 13 Juul 2012, 07:54, muudetud 1 kord kokku.

sott
Huviline

Vaatasin just, et vaakumpumba otsik käib ringi. Vooliku klamber on kõvasti kinni aga see pumba metallist otsik mille küljes voolik on, käib ringi.
Äkki see ei peaks ringi käima? Kui nii siis kas on võimalik et ebapiisav vaakum mõnel hetkel ei liiguta turbo geomeetriat piisavalt ja tõmmet justkui pole? Teine hetk on jälle tõmme hea, äkki siis sai hea vaakumi taha?

Tegin vaakumi jaoks ka oma teema: http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?f=74&t=90916" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis sott, 13 Juul 2012, 08:46, muudetud 1 kord kokku.

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

sott kirjutas:Kas äkki peaks võimsus varem üles viskama?
Jepp, vääne peaks ca' 1600rpm juures olema suurem. Nagu eespool mainitud, võib olla asi turbo geomeetria juhtimises.
Võrdluseks minu auto (sama auto, sama mootor) dünograafik, vaata "enne aju vahetust" graafikut:
http://www.hot.ee/super1600/VWGolf4TDI-dyno2-mtm.jpg
EDIT: arvesta, et meil on graafikutes mõõtühikud erinevad, mul on vääne Nm ja sinu graafikul lbft!
Viimati muutis Garfield, 13 Juul 2012, 11:19, muudetud 1 kord kokku.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 142 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Mul küll ei ole enam TDI mootoriga auto, aga minu meelest see vaakumpumba "otsik" käibki ringi. Kuigi ka mul oli vaakumiga probleeme, äkki oli mul ka puru. Mõni 96KW mees võiks omal üle vaadata mis seal liigub või ei liigu. Kui sul vahetati turbo vaakumklapp siis peaks ikka geomeetria toimima ja on vast puhas ka. Seal on väga palju võimalikke veakohti: mõni vaakumvoolik imeb kokku kuskilt, N75 klapp ei tööta nii nagu peaks (see mis vaakumit juhib), MAP andur paneb segast jne. Tuleks pöörduda mõne pädeva diagnostiku-diislimehe poole kes kõik sõlmed üksipulgi üle vaatab.
Kui turbo klapp vahetati siis võibolla ei reguleeritud geomeetria varrast õigesti ära. Samas, siis peaks olema koguaeg tuimavõitu mitte nii, et vahest on tõmme olemas.

sott
Huviline

tobimarg kirjutas:Mul küll ei ole enam TDI mootoriga auto, aga minu meelest see vaakumpumba "otsik" käibki ringi. Kuigi ka mul oli vaakumiga probleeme, äkki oli mul ka puru. Mõni 96KW mees võiks omal üle vaadata mis seal liigub või ei liigu. Kui sul vahetati turbo vaakumklapp siis peaks ikka geomeetria toimima ja on vast puhas ka. Seal on väga palju võimalikke veakohti: mõni vaakumvoolik imeb kokku kuskilt, N75 klapp ei tööta nii nagu peaks (see mis vaakumit juhib), MAP andur paneb segast jne. Tuleks pöörduda mõne pädeva diagnostiku-diislimehe poole kes kõik sõlmed üksipulgi üle vaatab.
Kui turbo klapp vahetati siis võibolla ei reguleeritud geomeetria varrast õigesti ära. Samas, siis peaks olema koguaeg tuimavõitu mitte nii, et vahest on tõmme olemas.
Tänud info eest! Eks ta on enamasti tumavõitu küll, nagu sa kirjeldasid. Ma ise eeldaks, et kui Forss klapi ära vahetas, et ta tegi oma töö korralikult... ingli [VW Bot: "Keel korda!"] väsitav on see asi :) Kõik tahavad raha võtta ja siis öelda, et kõik on korras "ei olnud veateadet". Tuleb vaikselt ise asju selgeks hakata tegema, sest teist versiooni nagu ei paistagi olevat. Forsil lasin viimane kord kogu vaakumi üle kontrollida, nende vastus oli et kõik on normaalne. Siis küsisin, et kas vaakumpumba otsik peabki sedasi ringi käima, sellepeale vastatai, et ilmselt on see katki ja ainuke lahendus on pump välja vahetada 200-300€. Päris huvitav, vaakum on korras aga pumba peaks ära vahetama... No vahet pole ilmselt ei ole asjad alati must-valged ja teinekord kukub sõnastus sitasti välja... aga "jällegi on tühjad pihud", viga ei leitud.

Oskab keegi soovitada konkreetsest kohta või meest, kes minu masina vigurid suudaks tuvastada ja vajadusel korda teha?
Kõik asjalikud ettepanekud on teretulnud.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: SKODA KODIAQ 2022 2.0TDI 147kw 4x4
Tänanud: 43 korda
Tänatud: 198 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Vaatan enda 96kw peal selle üle.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Vasta

Mine “Diislid”