Passat B6 kundepoolne põrand märg

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
AndresL
Huviline
Auto: VW Passat TDI 125kW
Passat B6 kundepoolne põrand märg

Lugemata postitus Postitas AndresL »

Terist!

Mind kimbutab niiske kundepoolne (esimene) põrand. Auto on passat B6 universaal.

Autol on kliima seade ning katuseluuki ei ole.

Ma olen lugenud, et üheks probleemiks võib olla A/C äravool on umbes. Kas oskate öelda, kus see äravoolu ots asub? Ilmselt kuskil põhja all.

Kas surveõhk sinna suunata on mõistlik? Mõtlen just seda, et kui seal tõesti mingi jama ees on siis surveõhu mõjul võib pask lennata kuhugi, kus see oodatud ei ole?

Minu auto seisab tavaliselt puu all, kapoti alune on pilgeni lehti täis ning üks äärmiselt akiivne orav kogub mulle tammetõrusid sinna. Passat talle ei maitse aga naabri 525-l näris mingid juhtmed läbi :D

Kas on keegi sellise probleemiga kokku puutunud või on keegi kes neid masinaid paremini tunneb ning oskab öelda, kuidas nende äravoolu torudele ligi pääseb?
Viimati muutis argo, 13 Dets 2012, 16:06, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.
AndresL
Huviline
Re: Passat B6 kundepoolne põrand märg

Tagumine kundepoolne põrand on ka märg. Mõlemad põrandad on niisked just summuti kanali poolsest servast.
müstaago
Huviline

Lugemata postitus Postitas müstaago »

Kui tegemist on äravoolutoru ummistusega siis sellele saad ligi nii- Keera küljest keskkonsooli külje plastik. Parem poolne. Taskulambiga näed seal pehmet kummist toru. eemalda ta soojenduse koja küljest ja proovi siis läbi puhuda. Kapoti aluse ummistuse likvideerimiseks pead eemaldama kojameeste alused plastikud. Eriti muidugi ei usu seda, et lehti seal nii palju, mis võiksid põhjustada vee sattumise soojenduse õhuvõtu resti peale.
Äkki põhjus selles, et autol katuseluuk?
Või äkki orav vana raisk kasutab soojenduse õhuvõttu prilllauana ? :D
Kasutaja avatar
siLc
Tunnustatud
Auto: Passat B7 EcoFuel
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas siLc »

müstaago kirjutas:Äkki põhjus selles, et autol katuseluuk?
AndresL kirjutas:Autol on kliima seade ning katuseluuki ei ole.
Kõige tõenäolisem on kliima äravoolu ummistus ikka.
AndresL
Huviline

siLc kirjutas:Kõige tõenäolisem on kliima äravoolu ummistus ikka.
Ega sa ei oska öelda, kust ma sellele torule ligi pääsen?
Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

AndresL kirjutas:
müstaago kirjutas:Kui tegemist on äravoolutoru ummistusega siis sellele saad ligi nii- Keera küljest keskkonsooli külje plastik. Parem poolne. Taskulambiga näed seal pehmet kummist toru. eemalda ta soojenduse koja küljest ja proovi siis läbi puhuda. Kapoti aluse ummistuse likvideerimiseks pead eemaldama kojameeste alused plastikud. Eriti muidugi ei usu seda, et lehti seal nii palju, mis võiksid põhjustada vee sattumise soojenduse õhuvõtu resti peale.
AndresL
Huviline

Tänan tähelepanu eest! Ma ei pannud kokku, et müstaago mõtleski seda toru. Tänan kõiki vastajaid. Ma loodan, et saan selle oravapeldiku uuesti toimima.

Rahulikku jõuluaega klubilised!
AndresL
Huviline

Kas müstaago mõtled seda nr 10 detaili läbi puhuda?

Pilt

Ma kavatsen selle läbi puhuda.

Aga kust ma võiksin sellele torule (nr 30) ligi pääseda:

Pilt
Kasutaja avatar
siLc
Tunnustatud
Auto: Passat B7 EcoFuel
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 154 korda

Lugemata postitus Postitas siLc »

AndresL kirjutas:Aga kust ma võiksin sellele torule (nr 30) ligi pääseda
Loe veelkord allpooltoodud juttu :exclamation:
J.Aru kirjutas:
AndresL kirjutas:
müstaago kirjutas:Kui tegemist on äravoolutoru ummistusega siis sellele saad ligi nii- Keera küljest keskkonsooli külje plastik. Parem poolne. Taskulambiga näed seal pehmet kummist toru. eemalda ta soojenduse koja küljest ja proovi siis läbi puhuda. Kapoti aluse ummistuse likvideerimiseks pead eemaldama kojameeste alused plastikud. Eriti muidugi ei usu seda, et lehti seal nii palju, mis võiksid põhjustada vee sattumise soojenduse õhuvõtu resti peale.
AndresL
Huviline

Uuendus:

Võtsin kätte sihi jõuda AC äravoolu toruni ja jõudsingi. Võtsin vooliku viimase otsa kereküljest lahti ja panin ventilaatori puhuri sisse, puhus nii, et vähe ei ole. Siis võtsin vooliku täitsa küljest lahti ja proovisin puhuda teisel pool näppu ees hoides veendumaks kas pragu pole sees- ei olnud...

Siis lammutasin natuke veel mati lahti. Ega ta kergelt ei tahtnud tulla, sest oli läbi vettinud ja kõvaks jäätunud. Pärast väikest pusimist õnnestus natuke mati äärt kergitada ja vaatepilt oli kohutav- kõik mati alune oli jääs ning märg ja lisaks veel kulges seal õnnetu juhtmekimp. Loodan, et miski pole läbi jõudnud mädaneda. Üks pildike ka jutule juurde:

Pilt

Antud pilt on siis lävepaku piirkonnast tehtud.

AC drain pipe on seega välistatud. Üks teadjam pakkus välja, et ukse sees on samuti mingi vee drenaaž mis võib umbes olla ja vesi lekib läbi uksetihendi lävepaku alt/pealt otse põranda matti.

Mis teie sellisest variandist arvate. Ta lisas veel, et selleks tuleb uks laiali lammutada, sest alles siis saab seda kontrollida. Mina ise välistan selle kahel põhjusel, esiteks lävepakk on minul kuiv olnud koguaeg, pole kunagi niiskena seda näinud (eeldan, et selle vee koguse juures peaks mingi niiskuse jälg ikka näha olema) ja teiseks pildil näha olev juhtmete kanal oli kuiv. See kanal jääks sisse tungivale veele ette jääma ja vesi peaks ka seal olema, kuigi samas pole seal svammi vastas(põranda matti) ja võib vabalt ära kuivanud olla.

Üks ettepanek oli veel põhja all paiknevad kummilutid võivad puudu olla... kahtlane variant seegi.

Mina olen ideedest lage. PS kojameeste juures olevale plastikkatte alla ma ligi ei pääsenud, sest ei mõistnud kuidas see plastik sealt klaasi juurest lahti tuleb. Aga vaevalt, et seal mingi seos probleemiga peitub.

Ette tänades

Andres
Wizard
Huviline
Auto: g4 variant `05
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Wizard »

Esikllasi ei ole äkki kehvasti vahetatud?
Br.
AndresL
Huviline

ma kahtlustan ka seda. ma proovisin aknapesuvedelikku otse aknale valades aga ei märganud küll mingit niret kusagil.
müstaago
Huviline

kuna see viga teil ilmnes? Kas olete seda autot omanud juba mõnda aega?
AndresL
Huviline

märkasin seda umbes kuu või natuke kauem aega tagasi aga siis arvasin, et see vesi on ise jalgadega sisse tassitud. auto on umbes pool aastat minu käes olnud.
müstaago
Huviline

Kui märg on see põrand? Äkki on see niiskus seal juba kaua aega olnud? Enne teie ostu näiteks?! Sõitnud kuskilt veeuputus piirkonnast läbi vms.
Kui kere tundub igati ok ja klaas ka õigesti paigaldatud siis tuleks ikkagi kontrollida õhuvõtu resti klaasipühkijate katte all. See seal 3 mutriga kinni ja all tihend. Kui seal miskit mäda (mis on muidugi avariivaba auto puhul ebatõenäoline) siis võib lekkida vesi sealt salongi.
AndresL
Huviline

Põrand on vägagi märg. Ma arvan, et vesi tuli sügisel kui kõvad vihmad olid. Auto on tegelikult avariiline olnud. Seega uus tõenäoline koht olemas. Ma täna lähen sooja garaaži ja proovin lammutada klaasipühkijate aluse resti lahti. Tänud müstaago!
Vasta

Mine “Kere & Sisu”